1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mistä kännykamera: optinen zoom ja kunnon linssi sekä kenno megapikseleineen?

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Uttti 05.08.2011.

 1. Uttti

  Uttti Member

  Liittynyt:
  05.08.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mistä löytyisi ok-tasoinen max. 450e kännykkä, jossa kuitenkin mahdollisimman hyvä kamera: optinen zoom, kuvanvakain, min. 5 megapix, jonka resoluutiota pystyy myös hyödyntään, eli kunnon kokoinen ja herkkä kenno, optiikka ja mitä näitä nyt on.
  Ois myös tärkeä olla GPS-paikannin, ja koko känny toimintavarma - jottei tarttis takuuajan jälkeen korjautella kalliilla! ;O


  Mikä on nykyään esim. General Mobile DSTL1:n tilanne, hinnat ja kokemukset siitä?
  Puhelinvertailussa löytyy em. lisäksi vain Sony Ericsson K850i ja Nokia N93 (kehnompia kuin General...?), kun laittaa kriteereiksi vain opt. zoom, kuvanvakain ja min 3 Mpiks.

  Lisäksi pitäs olla fokus, tarkennos, joka tarkentaa max. 10 cm päähän (makro), ja tarkennuspiste ois hyvä pystyä valkkaan sormella näytöltä, mikä kai kuuluu miltei itsestäänselvästi nykyisten kosketusnäyttöjen ominaisuuksiin. Tän tilalle/rinnalle kun vielä saisi manuaalisen fokuksen, niin kävis nopeammin eikä ötökät ym. pikkuset kerkeis vipeltää pois.. mutta oletan että liian paljon vaadittu..

  ...Kuten on valotusajan vapaa valintamahis?? (yleensä lisäoptiona vain 'yökuvaus' = 2x valotusaika?).

  Kuvausvalo eli flash tullee em. vaatimuksien yhteydessä automaattisesti, mutta mahd. tehokasta kuvausvaloa (xenon?) täs toki toivottais.

  (Eikö muuten missään kännyluureissa oo vieläkään jpg:tä parempaa kuvanlaatua, kun osa söhryisyydestä tullee kuvan pakkausrutiinista eikä vain kuvaustilan hämäryydestä tai optiikan kökköydestä? Tiff tai png veisi toki tilaa enempi ja tallennus kestäisi kauemmin, mutta eikö uudemmissa kameroissa muisti ja nopeus jo riittäisi näihinkin?)

  Mistä näitä Suomesta, niin että pääsisi kaupassa itse kokeilemaan??
  Kokemuksia?  PS:
  Entäs: Onko kännyihin saatavissa/säädettävissä erillistä optiikkaputkea, jonka voisi aina kiinnittää kännyn kameran linssiin? Kuulin äskettäin jostain suomalaisesta tyypistä, joka 'keksi' em. ja sai kuuluisuutta, mm. Nokia(?) huomasi tämän ja kustansi valokuvanäyttelyn Intiaan...! Itse en tosin hae mainetta, vaan vain tekniikkaa. ;p
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2011
 2.  
 3. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,380
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  68
  Noilla vaatimuksilla lähtisin katsomaan ihan kameroita, ettei mene rahat turhaan hukkaan. Yksikään puhelin ei noita vaatimuksia täytä.
   
 4. Tnoi

  Tnoi Regular member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  157
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  they see me trolling, they hating..
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2011
 5. ep_

  ep_ Regular member

  Liittynyt:
  17.10.2010
  Viestejä:
  192
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vaatimustesi mukaista puhelinta ei ole olemassakaan (Tai voi olla muttei sarjatuotannossa tai kovin tunnettu). Nokian N8 on paras kamerapuhelin mitä voit tällä hetkellä saada. Noilla hinnoilla kannattaa kääntyä ostamaan oikea kamera. Nyt Sonylla ja Canonilla on ainakin yksi malli kummallakin jossa on GPS. Ne on ainakin toimintavarmoja ja moninkertaisesti parempia kuin kännykkäkamerat ja tohon hintaan saat päälle vielä nokian perusluurin joka sekin toimii kuin junan vessa.

  Ja jos sen on ehdottomasti oltava kamerapuhelin niin voit vaikka teipata sen nokialaisen sen kameran kylkeen. Siinä on oikesti toimiva puhelin ja huippukamera. Ei oo muilla.
   
 6. Uttti

  Uttti Member

  Liittynyt:
  05.08.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Okei, kiitti paneutuneistakin vastauksista..

  Ööh, en ainakaan trolleile, okei? ;P
  Vaan: haen tosissani aika kovaa kännykameraa, mutta ois näköjään ollut hyvä tähdentää sitä kuvittelemaani selviötä, että känny kulkee pienuutensa ansiosta aina mukana (taskussa). SE on valtti - tulee otettua kuvia mahd. monenlaisista tilanteista ja paikoista - onhan se jopa surkuhupaisaa, jos on sikahienoa kamera, jota ei oo mukana kun tarttis/haluis (tai jos pitää mukana, se on möhkäleenä pullottamassa/roikahtelemassa).
  Toinen valtti on se, että kännyis tuppaa oleen vaik mitä muutakin hyödyllistä ja jännää samassa paketissa. Vai onko kameroihinkin saatavissa GPS:n lisäksi puhelin, tekstaritoiminto, kalenteri, netti, herätyskello, ajanottokello, yms. yms... ja sitä taskuun sopivaa, pullottamatonta kokoa? (paksuus max. ehkä 2cm).

  Elikkäs: kysymäni ominaisuudet ovat vain se ihanne, josta soisi voivan karsittavan mahdollisimman vähän.

  Olen hetken aikaa koettanut kovasti etsiä, käynyt HKI:n keskustan kauppoja läpi ja kysellyt ja testaillut, mut heikolta näyttää toistaiseksi. N8 oli ok, mut ne kameran 12 Mpikseliä näytti olevan suurelta osin ylimääräisiä: kuvat oli aika söhryä, ja jopa mun wanha, 3 vuotta vanhan Nokia 5610:n 3,2 Mpiks kamera miltei ylsi N8:n tasoon! (Vanha kännyni toimii muuten, mut kenttää ei enää ole - ei voi puhua yms.! - ja piirikortin korjaus maksaisi kuulemma toista sataa! takuu loppui 2 vuotta sit. ja vkoa aiemmin maksoin jo satasen näytön korjauksesta...!)

  Vahvimpana ehdokkaana on puhelinvertailu.comin ilmoittama General Mobilen DSTL1 http://www.puhelinvertailu.com/vertaa.cfm?p1=general_mobile_dstl1
  ...mutten mistä sitä löytää ihan ostettavaksi Suomessa - ja sitä ennen testattavaksi? Kokemuksia??

  (edit: näköjään huonoja kokemuksia ihmisillä tästä GM:sta: http://www.amazon.com/General-DSTL1...ewpoints=1&sortBy=bySubmissionDateDescending)

  Vielä kaksi vanhaa kysymystä: kui hyvin kännykameroissa toimii kuvanvakain ja eikö kännykameroissa ole (tai voi saada päivitettyä ohjelmallisesti?) kuvan tallentamista pakkaamattomana, TIF tai PNG? Tai parempaa jpg:tä. Kun kuvissa näkyy usein jpg:n tyyppistä pakkausrutiinia, joka yllättävänä pullonkaulana kuvanlaatuun. Luulisi muistin ja prossun riittävän nykyään isompiinkin, hukkaamattomiin tiedostomuotoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2011
 7. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu kyllä haet nyt kuuta taivaalta. Eihän pieneen laitteeseen mahdu kunnon kennoa eikä linssiä, joten kuvat eivät voi olla kovin hyviä. Tai hyviä ja hyviä, 10-tulosteita sai jo vanhoilla n-sarjalaisilla... Kuitenkaan mihinkään valokuvaukseen kännykät ei taivu, mutta näppäilyyn kyllä.

  Sony Ericsson on pärjänny kameroilla melkein nokialle. N8 nyt vain on paras tähän päivään asti tehty kamerapuhelin, on ollut jossain muussa häikkää kokeillessasi.
   
 8. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  N8:n omistajana voin sanoa että se kamera on kyllä niin syvältä ku vaan olla voi. Muutenhan tuo känny on ainakin omasta mielestä huippuluokkaa, kuten käytettävyys ja varsinkin navigointi. Itse ostin tarjouksessa olleen Olympuksen(59€)joka poisti käytettävyydellään ja pienuudellaan kännykamera tarpeen.Eli lopeta se pikseleitten töllötys ja osta pikkupokkari, siihen kylkeen hyvä känny jossa on oikeesti toimiva navi niin pääset paljon helpommalla ja hermotkin säästyy.
   
 9. ep_

  ep_ Regular member

  Liittynyt:
  17.10.2010
  Viestejä:
  192
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  N8 kamera voi olla syvältä mutta se on paras mitä puhelimissa tällä hetkellä on (Itellä HTC ja siitä pitäisi kyllä palkita jo jos onnistuu saamaan kuvan joka ei ole tärähtänyt). Fiksuin valinta on tosiaan ostaa erillinen puhelin (Esim. Nokia C5) ja joku halpa peruspokkari. Ne on nykyään todella pieniä. Ja jos kameran ja puhelimen välttämättä haluaa samassa paketissa niin sillon kannattaa hommata N8.
   
 10. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Uskomaton keskustelu kaikenkaikkiaan. Tuntuu ihan siltä että kysyjä etsii pientä kännykkää johon on mahdutettu huipputason kamera.

  Jos N8 kuvanlaatu ei riitä satunnaisiin kuviin niin osta pieni pokkari kylkeen kuten rick79 ehdotti. Sen lisäksi pistät hankintalistalle järkkärin jota kuljetat tärkeimpiin kuvaustilanteisiin mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2011
 11. totaka86

  totaka86 Member

  Liittynyt:
  31.05.2011
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itel ollu Nokian N8 käytös rapian puol vuotta ja sil on pärjänny tosi hyvin kuvien ottamises. Ei ehkä näytä kaikista parhaimmalta ku kattoo puhelimen näytöstä, mutta siirräppä kuvat koneelle tai kato hd-telkkarista mukana tulevalla hdmi-piuhalla.
  Mut samapa on se jos otat pokkarilla kuvan ja katot sitä siit näytöstä, nii tuskin ihan parhaimman näkönen on siinäkää. Parempia kuvia on kyl ainaki omaa silmää ku halvimmis pokkareis mitä löytyy.
  Ja ny ei oo mitää puolueellista höpinää. Kuvia on tullut otettua niin urheilua tapahtumista sisällä ja ulkona, sekä esim keikoilta sisällä ja ulkona. Ja samoista tapahtumista on kuvia kaverien halvoilla pokkareilla ja ihan yhtä hyvin pärjää ja osittain paremminkin.

  Mutta pointtina se, että itel ei ainakaa oo valittamista N8:n kamerasta ja sil pärjää tilantees ku tilantees ja se on aina mukana, koska kumminki on puhelin. :)
   
 12. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Kyllä Nokia N8 on huippulaadukas.... Kunhan vaan osaa kuvata sillä... Jos haluaa parhaan kännykkäkameran niin Nokia N8 sellaisen olisi. Tosin sen käyttis Symbian 3 on pullonkaula...
   
 13. tahvojr

  tahvojr Member

  Liittynyt:
  01.01.2011
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Täysin paskapuhetta että kännykällä saa hyviä kuvia. Rupeappas suurentelemaan tietokoneen näytöllä, niin on yhtä pixelimössöä. Juuri niillä megapixeleillä myydään kameroita, pelkkä myyntikikka. Kuvien laatuun vaikuttaa optiikka ja sen koko ja optiikan valovoima. Optiikan tarkoitus on kerätä valoa itseensä, mitä suurempi optiikka sitä enemmän valoa se kerää/parempia kuvia. Optiikan valovoima ilmoitetaan f/ joku luku. Mitä pienempi luku sitä parempi valovoima. esim. f/2.0 on hyvä valovoimainen. Mulla on järjestelmäkamera jossa on 6 milj.pix kenno. Kuvien laatu on sellainen että niistä voit tehdä vaikka julisteen seinälle. Ai miksi niin hyvä vai, no siksi että on niin hyvä optiikka !
  Liian suuri kenno tekee huonoja kuvia, vaikka luulisi toisin. Vanhemmissa ammattitason kameroissa on 3 milj.pix kennot mutta kuvat huipputasoa. Myös kennon laatu vaikuttaa kuviin. Mulla on pokkari Panasonic DMC-LX5 jossa kennon koko on 1/1.63 eli pokkariksi suuri. Kamerassa on myös Leican tekemä optiikka jossa valovoima f/2.0. Pixeleitä 10.1 milj. Mutta silti järkkärillä tulee parempia kuvia koska pokkarin optiikan koko on niin pieni. Kennon koolla ja laadulla yritetään saada kuvia paremmiksi, mutta se ei auta koska laatu on riippuvainen optiikan koosta. No tietysti myös laadusta, ei halvoilla muovilinsseillä missä valovoima on f/5.6 voi saada hyviä kuvia. Kelpoja kuvia saa kännykälläkin, mkä sitten on käyttökohde ?
   
 14. totaka86

  totaka86 Member

  Liittynyt:
  31.05.2011
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin, se riippuu kyl aivan käyttökohteesta. Ite oon tulostanu ihan normaalikokosiks valokuviks N8:n kuvia ja hyviltä ne niis näyttää. Tauluja tai julisteita en oo koittanu ja veikkaan kyl itekki että ei ihan siihe riitä taso. Mut ainaki omasta mielestä N8:n kamera pärjää aivan täysin normikokosis valokuvis ja koneella/tv:ssä katseltuna, ilman sen suurempia suurennoksia. Ihan samalla tavalla kun pokkarit pärjää ja edellee ehkäpä paremmin. En kyl siltikää väitä todellakaa että järkkäreille pärjäis samana päivänä ku ruvetaa kuvii suurentelee.

  Siin N8:n kameran tietoja vähä:
  12 megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla
  Koko näytön suuruinen 16:9 kuvasuhteen etsin ja helppokäyttöiset kosketusnäyttötoiminnot
  Ksenon-salama
  Kasvojentunnistusohjelmisto
  Automaattitarkennus
  Polttoväli: 5,9 mm
  F-numero/aukko: F2.8

  Että ei toi tietojen puolestakaa huono kamera oo. Ja ite oon tyytyväinen ja mun käytössä N8:n kamera toimii hyvin, kun ei oo tarvinnu tauluja tehdä kuvista tai sen suuremmin oo tarvinnu ruveta kuvia suurentelee. :)
   
 15. tahvojr

  tahvojr Member

  Liittynyt:
  01.01.2011
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tarkoitatko normaalikoolla 10-kuvia. Siihen riittää r-kioskin kertakäyttökamera. 10-kuvassa on pixelit tuumalle niin pieniä että se on väkisinkin terävä. Noihin kännykkäkameroiden pixeleihin ja aukkolukuihin ei paljon kannata tuijotella. Jos otetaan kamera jossa on 12 milj.pix kenno ja objektiivissa f2.8 ohjeluku saa niillä arvoilla jo kunnon kuvia. Nyt en puhu siis mistään 100€:n pokkarista. Mutta käyttötarvehan ratkaisee, hyviä muistoja saa kännykkäkamerallakin. Jos haluaa kunnon kuvia pitää ostaa kamera...
   
 16. totaka86

  totaka86 Member

  Liittynyt:
  31.05.2011
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pakko kysyy ookko käyttäny ollenkaa N8:a tai nähny ihan fysisesti sillä otettuja kuvia? Tai verrannu niitä kuvia samassa paikassa otettuihin pokkarin kuviin?

  Ja etten ny ihan puutaheinää puhuis, nii tos on Tekniikan Maailman testi N8:lla laadukkaita pokkareja vastaan. Ja niinku aikasemmin puhuin, nii halvemman pokkarin voi voittaa ihan täysin ja laadukkaammillekkin pärjää suhteellisen hyvin. :)
   
 17. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,380
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  68
  No juuri nyt on sopivan pimeää. Menepä ottamaan muutama kuva malliksi vaikkapa kaupungin valoista. Laita tuotoksesi sitten tänne niin katsellaan.
   
 18. tahvojr

  tahvojr Member

  Liittynyt:
  01.01.2011
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Niin testasi, Samsung Pixon 12 ja Sony HX5 kameroiden kanssa sokkotestissä, GSM Arenan lukijatestissä. Testillä ei ole minkäänlaista arvoa missään. Olen kyllä nähnyt N8 kuvia, epätarkkoja reunoista ja oudon sumeita. Kännykällä ei saa kunnon kuvia ja piste. Ymmärrän että puollustelet N8:ia jos kerran sulla on sellainen, mutta jos tietäisit jotain valokuvauksesta jota N8:lla ei voi harrastaa et puhuisi mitään. Tuollaisen testin voi tehdä kuka hyvänsä, ja uskokoon siihen kuka haluaa. Jos niin pienellä tekniikalla ja optiikalla saataisiin "hyviä" kuvia, olisivat pokkaritkin pienempiä fyysiseltä kooltaan. Otapa sisällä pari kuvaa, tai ulkona kun nyt on hämärää niin selviää sullekin kameran laatu. Pentsu on aivan oikeassa ! Jos se sulle riittää niin hyvä, hyvä kamera se ei kuitenkaan ole.
   
 19. Summacity

  Summacity Member

  Liittynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Voi hyvä luoja poika... Et KOSKAAN löydä kameraPUHELINTA tuohon hintaan etenkään NOILLA ominaisuuksilla... Opiskeleppa ensin hieman mobiili juttuja ja eti vaikka keskusteluja aiheesta, minkä takia tollasta kännykkää ei edes kannata tehdä. Nokia joskus kysyi kuluttajilta millainen olisi heidän unelma kännykkänsä, ja kun Nokia sai listattua kaikki halutut ominaisuudet mahdollisuuksien rajoissa niin hinta oli niin suolainen ettei tuotantoa edes kannattanut ajatella aloitettavaksi. [Anteeksi REALISTINEN puhe.]

  Ps. Siinä oli listattuna kyllä em. ominaisuutesi...
  Pps. Osta oikea kamera. Vaikka Sonyn Nex 5
   
 20. tahvojr

  tahvojr Member

  Liittynyt:
  01.01.2011
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ihan sen vaan puutun vielä asiaan, että jos kameran ostaa kannattaa ostaa jonkun kameranvalmistajan kamera. Nikon, Canon, Olympus jne. Poikkeuksena Panasonic joka yhteistyötä Leican kanssa tekevänä on saanut hyvää mainetta. Halvalla ei hyvää saa, mutta se käyttötarve ?!
   
 21. Uttti

  Uttti Member

  Liittynyt:
  05.08.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nonniiin. Päätin nyt vielä pistää palautetta tänne, kun niin kiitollisen monta vastaustakin: Kiitosta niistä ja otin vaaria!

  Tosiaan, enhän mä noita kaikkia ominaisuuksia välttämättä uskonut löytäväni, tai ainakaan niin suureellisina, vaan hain vaan rajoja. Kysymäni ominaisuudet ei ihan skifiä; hain siis mahdollisimman hyvää kännykameraa. Asiat ovat paljon paljous-kysymyksiä - toisen 'paljon' voi olla toiselle 'vähän'. Jo ennakkoon tiesin jonkin verran asioista ja sittemmin selvittelin asioita lisääkin, myös netitse. Kuten teidän kautta tahattomasti provosoiden, sori jos aiheutin facepalmeja.
  Käyttötarpeeni tarkentuessa otin vaarin siinä että ostin erikseen kännyn (Nokia C5-03, 133 euroa, Koneboxista!) ja kameran (http://www.gigantti.fi/product/kamerat/digikamerat/EXZR100BK/casio-exilim-digikamera-musta?scid=798, korkeahko 300 euroa). Meinasin jopa yhdistää kännyn ja kameran toisiinsa, mutta lopulta se ois ollut epävakaa, kömpelö ja rajoittava toteutus... ;P Kumpikin omiin vetskarillisiin housuntaskuihinsa avaimien ja korttien kaa, niin toimii! Kameran hankkimiseen upposi paljon vaivaa, mut hyvin tyytyväinen oon tuohon 10x zoomiin, 1 cm makroon, full HD:hen, slow motioniin (1000 ja 480 ja 240 fps), hdr:ään, 24mm laajakulmaan, lukuisiin manuaalisäätöihin, (digipokkarille) herkkään kennoon ja aukon kokoon sekä yleiseen nopeuteen. Ja tietysti 2,8 cm paksuuteen, kun kulkee mukavasti mukana vaikka akrobaatteillessa!
  Kummatkin tosiaan sattuivat yhteenlaskettuna vielä sopimaan siihen alunperin ajattelemaani 450 € budjettiin.
  (Nyt joku varmaan keksii/tietää jotain kovaa kritisoitavaa valinnoistani, mut taitaapi olla liian myöhäistä.. eli tarpeetonta ikävää, jos samalla hinnalla oisinkin saanut paaaljon paremmat em. Toivomani ominaisuudet... ;> ELLETTE KEKSI päivitysmahdollisuuksia etenkin kameran ominaisuuksille?? )

  Vielä kumilonkero-tripodi-tilaustani odotellessa... (Flexible Joints Camera Tripod)
   

Jaa tämä sivu