1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mistä DVD-soitin joka toistaa Verbatimin DVD+R-levyjä nykimättä ja jumittamatta?

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi Frohike 01.04.2010.

 1. Frohike

  Frohike Regular member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  158
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tarvitsisin DVD-soittimen, joka kykenisi toistamaan itsepoltettuja dvd-levyjä. Tallentelen paljon televisiosta sarjoja ja elokuvia pc:n digikortilla.

  Teen niistä mpeg2-tallenteista ProjectX:n, Cuttermaranin ja IfoEditin avulla ihan perinteisiä dvd-levyaihioita (eli VIDEO_TS -kansio ihan normisti DVD+R-levyllä). Käytän tallennusmediana pelkästään Verbatimin Advanced Azo 16x DVD+R -levyjä. Poltan levyt Nerolla nopeudella 6x, joka on alin nopeus johon pc:n polttava dvd-asemani (LiteOn) kykenee.

  Minulla on nyt LG:n dvd-soitin vuodelta 2002 (199€) ja JVC:n dvd-soitin vuodelta 2005 (85€). Molemmat ovat tulleet sellaisiksi, etteivät toista enää mitään dvd-levyjä - eivät myyntielokuvia eivätkä omia poltoksiakaan. Kuvan nykiminen ja pikselöityminen alkaa viimeistään noin kahden minuutin kohdalla millä tahansa kiekolla. Soitin menee juntturaan ja kuvaa liimautuu paikalleen, joskus levyn saa ulos soittimesta vasta kun on nollannut jumituksen vetämällä virtajohdon välillä irti pistorasiasta.

  Nyt haluaisinkin viimein ostaa sellaisen dvd-soittimen, joka ei olisi edeltäjiensä kaltainen elämäntapakettuilija.

  Eli kriteerinä soittimelle olisi, että sen täytyy toistaa 6x-nopeudella poltettuja Verbatimin DVD+R-levyjä. Soittimella täytyisi myös olla "virheensietokykyä". Eli jos levyä poltettaessa olisikin yksi bitti mennyt poikittain, niin ei heti alkaisi se kettuilu, herjaaminen ja jumitus...

  Niin ja koska aiemmat kaksi soitinta ovat olleet laatuunsa nähden ylihintaisia, tämän kolmannen on oltava jo hyvin halpa.

  Huvittavaa, että eräällä tuttavallani on joskus 2006 Lidl-tavaratalosta ostettu n. 40 euron SilverCrest-dvdsoitin, joka on toistanut tähän mennessä yhtä lukuunottamatta kaikki itsepoltetut kiekot kitisemättä. Eli korkea hinta ei todellakaan ole synonyymi käsitteelle korkea laatu.
   
 2.  
 3. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Oliskos tollainen.ProCaster

  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=5167

  Itselläni on vielä käytössä 2005 ostettu vanhempi versio tosta laitteesta" ProCaster DVD-002 "ja kaikki toimii edelleen viimeisen päälle.

  Kaikki DVD,t mitä sisään on työnnetty merkistä riippumatta on toimineet takkuilematta,
  oli sitten kaupan levy tai itse poltettu.

  Ei se korkea hinta tosiaankaan aina laatua takaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2010
 4. Frohike

  Frohike Regular member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  158
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Verkkokauppa.comin tietojen pohjalta vaikuttaa oikein varteenotettavalta vaihtoehdolta.

  Afterdawnin käyttäjäarvioita taas kun katsoo tulee epävarma olo ProCaster DVD-004:n toimintavarmuudesta. Tuntuu olevan huoltoliikkeiden lempilaite...
  http://fin.afterdawn.com/vertailu/tuote.cfm/1090/procaster_dvd-004#arvostelut

  Olisi hienoa, kun löytyisi yhtä toimintakykyinen dvd-soitin kuin tietokoneen dvd-asematkin ovat. Eli minkä tahansa kiekon kun laittaa sisään, niin saletisti toimii.

  Afterdawnissakin on paljon "mistä halpa ja hyvä dvd-soitin" -tyyppisiä keskusteluja, mutta kaikki ovat jo monta vuotta vanhoja päättyneitä viestiketjuja - joiden vinkeillä ei ole tänä päivänä enää hyötyä, kun laitteet uusiutuvat niin tiuhaan.

  Suomi24 Keskustelussa on jotain vinkkejä, mutta keskustelun taso niin alhainen että useimmat viestit ovat asiaankuulumattomia ja sisällöttömiä...

  Jotenkin sellainen vaikutelma on tullut, että jos haluaa sen dvd-soittimen olevan kunnollinen, se ei saa olla mikään tunnettu markettimalli (kuten Philips, Sony, JVC, Panasonic tai LG).

  Tuo aba120:n mainitsema ProCaster DVD-004 on hinnaltaan tosi jees. Juurikin jotain n. 40-55 euron hintaista vielä viitsisi maksaa. Sen verran tarpeeksi on minulle tullut tappioita dvd-soitinostoksissa, ettei anna sielu myöten maksaa tyyliin jotain 300 euroa dvd-soittimeksi kutsutusta jätemuoviläjästä.
   

Jaa tämä sivu