1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma missä vika?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi ruupef 13.07.2016.

  1. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    On muuten raskasta luettavaa tuo tekstisi, kun kaikki on kirjoitettu yhteen pötköön ilman välimerkkejä ja suuria alkukirjaimia.
    Mobiiliyhteyksissä tunnetusti on suuri Pingi. Tekeekö samaa muilla selaimilla?
    Mitä Speedtest näyttää pingin ja nopeuden: http://www.speedtest.net/
    Ei koneesi varmaan vetele viimeisiään, vaan mahdollisesti joku ohjelma tai asetukset sen aiheuttaa.

    Voisit suorittaa puhdistuksen ja rekisterien siistimisen CCleaner ohjelmalla: https://www.piriform.com/ccleaner/download Josko se vähän nopeuttaisi toimintoja.
     
  2.  
  3. ruupef

    ruupef Member

    Liittynyt:
    13.07.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    joooooooooooo :)))))))))))))))))))))) enhänmää tässä oo ku kaks päivää käyttäny ku pelkästää siihe että saan tän konee toimii nii alkaa vaa hermot olla jo vähän kirellää nii en oikee jaksa nyt ruveta mitään romaania rustaan :))))
    ja tekee kaikki selaimet toimii yhtä huonosti mozilla ei meinaa edes auveta.

    vaikka yllätys ei ois että netti ois hias kun eihän tää mikää huippu oo mutta kun alkanut toimia vaan kaikki niin hitaasti ja kun kaatuilee nää ohjelmat nii sillä vaan mietin että miten tää vois netistä johtua.

    ja normaalisti kun netti on pätkinyt se on alkanut toimia hetken päästä normaalisti nii nytte tätä on käyyny jo kaks päivää.

    ja kun ei ole normaalia että nostattaa pingiä normaalisti pingi tasainen.
    ja kun gyazolla ottaa kuvan nii siinä menee minuutti enneku se aukasee kuvan normaalisti aukasee samantien...

    tuossa on speedtest tommone suurinpiirtei on normaalisti downi 2-5 ja uppi 1-2 mutta nyt alhane jostai syystä varmaa säästä johtuen.
    https://gyazo.com/f0df243f047b9205e7898b4ebfb81bf1
     
  4. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Kokeiles tämmöistä kikkailua ; lataa ja asenna https://www.waterfoxproject.org/downloads
    Vaihda tämä ensisijaiseksi selaimeksi ?> helppaako
    Jos niin poista Chrome ja lataa se kokonaan uusiksi
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Eipä hermoilu ainakaan asiaa eteenpäin vie.
    Ajahan vielä tuo Ccleaner puhdistus ja rekisterien siivous, jonka jo linkkasin.
     
  6. ruupef

    ruupef Member

    Liittynyt:
    13.07.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    en mie muuten ois hermoillukkaan muttaku ite aloit pätemään tosta kirjotus tyylistä.
    mutta joo olet oikeassa että hermoilu ei auta.
    ccleaneria käytin jo kahtoo auttaako se mitään
    asensin ihan huvikseen ton waterfoxin kun sitä tullut muutenkin ennen käytettyä
    kahtoo eteneekö tää mihinkään.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,278
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Näin sivusta totean, että ei tuo nettiyhteys mitenkään hääppönen ole. Ilmeisesti 3g-yhteys, jonka nopeus ja ping elävät koko ajan verkon kuormitustilanteen mukaan.
     
    IlmoPJ kiitti tästä.
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Ei se mitään pätemistä ole, on ikävä lukea tekstiä, joka pitää moneen kertaan käydä läpi huolimattoman kirjoitusasun takia, jotta sen sanoma menee perille.

    edit: luettavuus parani jo huomattavasti, kun aloit jäsennellä tekstiä. :)
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2016
  9. ruupef

    ruupef Member

    Liittynyt:
    13.07.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    tuo netti on aina suurin piirtei tuota luokkaa ja hyvin toimii nii on vaa aika jännä miten se nyt nostattelee pingiä :/
    kyllähän se saattaa vähän mutta pari kertaa ja sitten rauhottuu.
    kahtoo mihinkä tämä tästä illan mittaa mennee ccleaner ei nähtävästi löytäny mitään ihmeellistä voisin avastilla vielä konee käyvä ainaki läpi vielä varalta.
    tuli vaan ekana mieleen että koneessa on jotain rikki kun ei ole ennen tämmöstä tehny että kaataa ohjelman ja tuo eniten ihmetyttää että kun yksi ohjelma kaatuu nii kaatu 2 muuta samalla.

    edit: ja kaveri rupes heti hättäilemmään että prossussa ois jotain vikana
    mutta ite aattelin että jossai muualla vika mutta empä paljoo näistä tiiä.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    CCleaner siivoaa turhan vanhat vanhat jätteet, kohdasta "Siivous"
    Kohdasta "Rekisteri" se siivoaa turhat rekisterimerkinnät.
    Jos et sitä ole aikaisemmin tehnyt, niin kyllä noista pitäisi löytyä kummallakin toiminnolla pitkä lista poistettavia asioita.

    Muuttuiko tilanne miksikään tuon Waterfoxin kanssa?
    Prosessoriviat ovat todella harvinaisia.
     
  11. ruupef

    ruupef Member

    Liittynyt:
    13.07.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    no ainakaan tää waterfox ei kaadu.
    CCleanerilla tein nuo molemmat pitää tutkailla auttaako.
    liekkö ollu sitten nii paljon kaikkie turhaa että chrome ei tykännyt tai jotain.
    samaa mietin itekki että tuskin prosessorissa mitään vikaa on.
    sais vaan tämän koneen toimii edes jotenki on tarkoituksena kyllä ruveta päivittelemään.
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,278
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Millainen kone on kyseessä? Olisiko mahdollista, että kriittiset paikat olisivat pölyyntyneet ja ylikuumeneminen laittaa jarruja päälle?
     
  13. ruupef

    ruupef Member

    Liittynyt:
    13.07.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    noin viikko sitten paineilmalla puhdistin koneen.
    kävi mielessä että oisko prossun lähettyvillä pölyä joten aattelin että viikonloppuna viimestään puhistan uudestaan.
    tuntuu keräävän aika herkästi nimittäin tuo kone pölyä itseensä.
    ei siinä puhidstuksessa kumminkaan mitään häviä.
    nyt ei ole selain ainakaan kaatuillut pitää vielä testata mitä tapahtuu jos aikoo pelata jotain.
    chromea en ole testannut vieläkö kaatuilee kun tämä waterfox toimii hyvin niin sama käyttää tätä.
    ainoa että ei lataa youtuben kommentteja mutta pitää selvittää asia huomenna on tänä päivänä säädetty jos ihan tarpeeksi :p
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Kiinnitä erityisesti huomiota jäähdytyssiileihin, että niiden lamelien välit tulee puhtaaksi, koska se vaikuttaa eniten jäähdytykseen.
     
  15. ruupef

    ruupef Member

    Liittynyt:
    13.07.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    nyt on sen verran selivinnyt että netissä se vika ei ole vaikka se kaatuilee.
    mistä tiedän sen no mulla sattuu olemaan valokuitu käytössä ja toimii muilla laitteilla moitteetta
    ainoo millä ei toimi on minu kone että tässä konneessa se vika on pakko olla.
    kaikki muut toimii telkkari näkyy ja muut jotka käyttää nii toimii.
    ja ei sitä ei käytä samaan aikaan 30 ihmistä vaan ainoastaan minä tällä hetkellä ett ei voi siitäkään johtua että joku veis kaiken tehon.
    ja en ole viele kerennyt putsailemaan pölyjä huomenna sitten.

    edit: eilen toimi moitteetta mutta tännää tekee sen että' 10 minsaa toimii ja sen jälkee kaikki vaa kaatuu. ja nyt se tekee sitä 3 minuuti välei
     

Jaa tämä sivu