1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Minkänlainen taivaskanalaitteisto rivitaloon?

Viestiketju Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliit -osiossa. Ketjun avasi FIZGERALD 05.08.2009.

 1. FIZGERALD

  FIZGERALD Member

  Liittynyt:
  05.08.2009
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Neljän perheen rivitalossa ollut 20 v. sitten asennettu lautasantenni.
  Kattoremontin yhteydessä kamat purettiin pois ja nyt tekisi mieli nykyaikaistaa koko järjestelmä mahdollisimman edullisesti säilyttäen vanha kaapelointi.
  Tarkoitus olisi ensi vaiheessa keskittyä vain ilmaiskanaviin.
  Vanhassa järjestelmässä kaapelit tuli lautaselta keskukseen, josta on johdotus jokaiseen huoneistoon. Omalla vastaanottimella jokainen talous saattoi katsoa haluamaansa kanavaa.
  Kaivataan siis ehdotuksia eri kokoonpanoista, tuotemerkeistä ja tietenkin hinta kiinnostaa aina.
   
 2.  
 3. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eipä tässä paljon sanomista ole. FTA eli vapaiden kanavien katselu on suhteellisen helppoa.

  http://www.koti.phnet.fi/fiktio/satelliitti.html

  Tarvitset: Lautasen, Micropään, Kaapelit, kytkimen, Vastaanottimen.

  Lautaseksi suosittelen sellaista jossa on multifocus. Esimerkiksi Toroidal 90 Multifocus satelliittiantenni. Lähinnä koska siihen voit lisätä useita micropäitä sen mukaan mitä satelliitteja haluat nähdä. Sekä se on tarpeeksi iso peruskatseluun. Vaikeutena voi olla kiinnitys, etenkin kun sen kiinnityksen putkikoko taisi olla normaalia suurempi.

  Micropäät ovat ihan peruskamaa, siihen ei ole mitään sanomista. Kaapelit sinulla oli jo ennestään. Kytkin riippuu siitä kuinka monta satelliittia haluat nähdä. Jos haluat katsoa useita satelliitteja ja useissa huoneissa tai asunnoissa, niin joudut kiinnittämään huomiota mikropäihin ja kytkimeen enemmän. Eli tällöin ne eivät ole ihan normaalia perustavaraa.

  http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=70281

  Vastaanottimeen en sano mitään, niitä on saatavissa lukuisia. En suosittele kääntömoottori pohjaista systeemiä, koska moottori pitää ääntä ja on hidas käyttää, kytkimiin verrattuna. Kääntömoottori sopii paremmin omakotitalo asennukseen.

  http://www.sajt.fi/
  http://www.mediaplazashop.com/
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2009
 4. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  No boxseista sen verran että kannattaa ottaa semmonen boxi mikä älyää HD kanavien päälle eli mpeg4/h264 formaattia. Kun ainakin astrassa on jopa parikin ilmaista HD kanavaa. Ja jos tulevaisuudessa otat sitten kotimaisia satelliittipaketteja niin ainakin Canal Digitalin puolella HD kanavat kuuluu automaattisesti paketteihin halusi sitä tai ei.
   
 5. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En itse olisi tästä niin varma. Syy on tämä.

  HD-vastaanottimet ovat kyllä tulossa kovaa vauhtia ja on monessa mielessä parempi vaihtoehto kuin SD-vastaanotin. Huono juttu on että ohjelmistotarjoajat päättivät tehdä HD:sta suljetun järjestelmän. Tämä tarkoittaa sitä että maksulliset palveluntarjoajat sitovat HD-kanavansa heidän omiin laiteisiinsa, joten jollain FTA HD-vastaanottimella ei toisiaan ehkä näe tulevaisuudessa kuin FTA HD-kanavia. Siitä kuinka yleiseksi FTA HD-kanavat tulevat olemaan, niin vaikea sanoa mitään. Ongelmahan on enemmäkin mistä ne saa HD-ohjelmatarjontaa, kun media yhtiöt haluaa pitää järjestelmän suljettuna.

  http://fi.kingofsat.net/hdtv.php
  Koodi:
  3DSwitch.tv    Italy     Presentations
  Luxe TV 	 France 	Lifestyle
  FTV HD 	     France 	Cultural
  Magyar TV 2 	 Hungary 	General
  Anixe HD 	 Germany 	General
  Arte HD 	 France 	Cultural
  Eins Festival HD Germany 	General
  ITV HD  	 UK  	    General (test)
  YLE HD	     Finland    General (test) (Conax salattu nyt)
  
  Tuossa lähes kaikki ilmaiset HD-kanavat jotka näkyvät Suomeen ja noista kiinnostavimmat ovat vain testi käytössä ja tuskin jäävät ilmaisiksi. SD-kanavia on yli 10 000, joista kiinostavia on ehkä satakunta, henkilön oman makujen ja mielipiteiden mukaan.

  Yksi huomioitava asia on että muutama maksullinen palveluntarjoaja käyttää S2:sta, eli HD:tä, vaikka sisältö on SD-laatua. Lähinnä satelliitin kaistaleveyden säästämikseksi. Näihin voisi ehkä normaali FTA HD-vastaanotin kelvata. Tarkoitan tällä että voivat ehkä ruveta käyttämään S2:sta, vaikka laittavatkin vain SD kuvaa sinne. Suurin osa ilmaisista ohjemista kun on erittäin vanhaa ohelmatarjontaa. Kun taas urheilu, elokuvat jne, ovat enemmäkin maksullisten puolella.

  HD-vastaanotin (S2)?

  + Mahdollisuus nähdä edes joitan HD-kanavia
  + Tekniikka ja softa on uudempaa
  + Digitaaliset (kuva) liitännät muille laitteille

  - Maksaa enemmän
  - HD-vastaanotin sidottu palveluntarjoajaan

  SD-vastaanotin (S)?

  + Halpa
  + Suurin osa FTA lähetyksistä SD:tä.

  - Vanhaa tekniikkaa ja softat päivitykset tulevaisuudessa?
  - Ei digitalista ulostuloa kuvalle

  Itse olen miettinyt kovin HD-vastaanottimen hankitaan. Lähinnä koska minulla on jo SD-vastaanotin, niin joku halpa HD-vastaanotin ei olisi pahaksi. En vain ole vielä löytänyt syytä miksi hankia se, kun se ei tarjoa rahaansa nähden paljon enempää kuin tavallinen SD-vastaanotin. Todennäköisesti kuitenkin hankin jonkun HD-vastaanottimen piakkoin ihan FTA käyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2009
 6. FIZGERALD

  FIZGERALD Member

  Liittynyt:
  05.08.2009
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Rivitalomme vanhassa järjestelmässä oli kaksi kaapelia antennilta keskukseen, josta oli haaroitus joka huoneistoon siten, että se aina jatkui huoneistosta seuraavaan. Antennirasiassa on jatkoliitos.
  Kaapeli on 80-luvun valkoista, jossa kupari sisällä.

  Tarvitaanko kaapelointiin muutoksia?

  Kiitos kommenteista
   
 7. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä tarvitaan muutoksia johdotukseen.

  Eli jos tahdot kunnolllisen järjestelmän, niin micropäästä tai kytkimestä, riippuen satelliittien määrästä, pitää vetää oma johto suoraan jokaiselle vastaanottimelle.

  Johdotus neljään (max) huoneseen ilman kytkintä ja vain yhdestä satelliitista jossa on quad micropää (neljä ulostuloa).
  Koodi:
  SAT 
   Micropää (quad micropää)
   | | | |-------------- Laite (huone 1)
   | | |---------------- Laite (huone 2)
   | |------------------ Laite (huone 3)
   |-------------------- Laite (huone 4)
  Jos tarvitse useamman kuin yhden sateliitin näkyviin, niin tällöin joudut käyttämään sat-kytkimiä. Tämä soveltuu useammalle satelliitille ja neljälle huonelle. Jokaisesta quad micropäästä menee johto noihin neljään kytkimeen. Micropäiden määrä on riippuvainen katseltavien satelliittien määrästä ja kuinka monta sisääntuloa kytkimissä on. Neljä satelliittia on helppo, mutta siitä ylöspäin, pitää vastaaottimen tukea DiSEq 2.x tekniikkaa. Joten enemänkin kuin 4 satelliittia on mahdollista, suhteellisen helposti.
  Koodi:
  SAT (useita quad micropäitä) 
   Kytkin Kytkin Kytkin Kytkin
   |    |   |   |--- Laite (huone 1)
   |    |   |---------- Laite (huone 2)
   |    |----------------- Laite (huone 3)
   |-------------------------- Laite (huone 4)
  Jos huoneita, eli vastaanottimia on enemmän kuin 4 niin joudut käyttämään multiswitch tekniikkaa. Eli tällöin ei käytetä quad micropäätä, vaan quattro micröpäätä, josta tule 1/4 kanavista jokaisesta ulostulosta. Myös tuo multikytkin on sellainen joka osaa ottaa tuollaista tekniikkaa vastaan, eli ei mikään tavallinen sat peruskytkin malli.

  Kuten huomaan joudut laittamaan johdotuksen niin että satellittijärjestelmästä menee oma johto suoraan seinärasiaan. Ei mitään jakoja välissä. Nuo jakosuotimet ovat todennäköisesti vielä suunniteltu anteeni TV-lähetyksille, joka toimii paljon pienemillä taajuus-alueilla kuin satelliitti järjestelmät.

  Lopuksi vielä yksi huomioitava asia tulevaisuuteen nähden. Jos aioit tulevaisuudessa katsoa HD maksullisia kanavia, niin tällöin joudut käyttämään maksullisten palveluiden satelliittivastaanotinta, joista muutamat vastaanottimet vaativat KAKSI johtoa satellittianteeniin samasta vastaanottimesta.

  PS: Jos olet vakavissa hankkia useasta satelliitista lähetyksiä, useaan huoneeseen, sekä joudut hankkimaan kaikki laitteet ja vetämään johdotuksen uudestaan. Ota yhteyttä alan ammattilaiseen, eli sat-järjestelmien asennuksiin erikoistuneisiin liikkeisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2009
 8. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28

  Juu kyllä olet ihan oikeassa siinä että esimerkiksi canal digital on naittanut korttinsa omaan boxsiinsa. Mutta Smartwi kortin jakaja purkaa sen naitatuksen. Itsellä esimerkiksi on canal digitalin HD perhepaketti ja siinä boxi. Sitten toisessa telkkarissa on toinen
  boxsi, ja tietokoneessa kans mallia tämmönen http://www.elektroni.fi/?product=8020 ja siinä kiinni tämmöinen ca moduli http://www.elektroni.fi/?product=11259 tietokone toimii kovalevytallentimena minulla ja HD kanavat sun muut maksullliset näkyy ihan täysin. Smartwi:llä olen jakanut pääkortin kolmelle eli "NS" orkkisboxi,toinenboxi ja tietokone ja se smartwi on tämän näköinen http://www.elektroni.fi/?product=11740 johon pitää heti kättelyssä laittaa uusi firmis valmistajan sivulta, jotta se toimii toivotulla tavalla.

  Eli jos minä pääkortin pukkaan suoraan tietokoneen CA-moduliin niin mikkään maksullinen kanava ei näy mutta kun jaan pääkortin smartWi:llä ja pistän Tietokoneen CA-moduliin opetetun radiokortin niin näkyy maksulliset kanavat ihan täysin myös HD kanavat.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2009

Jaa tämä sivu