1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miksi sormenjälkitunnistin ei aina toimi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jp1994 22.03.2019.

 1. jp1994

  jp1994 Newbie

  Liittynyt:
  22.03.2019
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kyseessä siis alle vuoden vanha Lenovo Ideapad 720s 14" läppäri, jossa on sormenjälkitunnistin. Aina ennen läppärin avaaminen on toiminut sujuvasti sormenjälkitunnistimella eikä tunnistuksessa ole ollut ongelmia. Nyt kuitenkin läppäri on tehnyt jo kaksi kertaa siten, että läppäriä avatessa laite ei tunnista sormenjälkeä ja täytyy kirjautua salasanalla sisään. Kun menen kirjautumisasetuksiin siellä lukee "windows Hello ei ole saatavilla tässä laitteessa". Eli tarkoittaa, että tässä laitteessa ei yhtäkkiä muka olisikaan sormenjälkitunnistusominaisuutta. Tein kaikki saatavilla olevat päivitykset ja myös bios päivityksen. Tietokone käynnistyi uudelleen ja sitten sormenjälkitunnistus toimikin taas normaalisti ja myös kirjautumisasetuksissa oli ilmestynyt takaisin sormenjälkeä koskevat asetukset. Nyt tapahtui sama homma taas... eli tietokonetta avatessa sormenjälkitunnistin ei toimi ja täytyy kirjautua salasanalla. Myös kirjautumisasetuksissa lukee sama "windows Hello ei ole saatavilla tässä laitteessa". Uusia päivityksiä ei ole saatavilla.

  Osaako kukaan kertoa, mistä tämä ongelma voisi johtua ja miten sen voisi ratkaista?
   
 2.  
 3. WinLix

  WinLix Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  382
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  38
  Taitaa olla ominaisuus tai ainakin samanlaista esiintyy myös HP Elitebook sarjan koneissa että ei aina suostu rekisteröimään sormenjälkeä kun kirjautumisikkuna tulee.
   
  jp1994 kiitti tästä.
 4. jp1994

  jp1994 Newbie

  Liittynyt:
  22.03.2019
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Niin, voi kyse olla jostain tuon kaltaisesta, mutta mistäköhän johtuu se, että tietokoneelta ns. poistuu koko sormenjälkitunnistus? Eli siis se, että asetuksissakin sanotaan, että tämä tietokone ei tue windows hello palvelua eli ei tue sormenjälkitunnistusta.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,375
  Kiitokset:
  883
  Pisteet:
  193
  Veikkaan, että kyse on Windows-päivityksestä, joka on asentanut väärän ajurin. Ensimmäiseksi voisi koittaa palauttaa entinen ajuri, eli kirjoitetaan hakuun 'laitehallinta' ja avataan se. Avataan kohta Biometrialaitteet, klikataan Sormenjälkilukijaa oikealla ja valitaan Ominaisuudet ja välilehti Ohjain. Jos kohta Aikaisempi ohjain on käytettävissä, valitaan se. (Seuraava kuva on viitteellinen, sillä kyseessä on toinen läppäri.)
  upload_2019-3-22_19-51-41.
  Jos aikaisempi ohjain ei ole valittavissa, poistetaan nykyinen ohjain ja käynnistetään kone uudelleen, jolloin Windows asentaa uuden ohjaimen. Jos sormenjälkilukija ei edelleenkään toimi, täytyy ladata oikea ajuri Lenovon sivustolta ja asentaa se. Siihen tarvitaan tarkka laitetunnus tai sarjanumero. Ideapad 720S:ää näyttää olevan kaksi versiota, joista uusimman (Type 81BD) ajuri löytyy tuolta:
  https://pcsupport.lenovo.com/fi/fi/...oks/700-series/720s-14ikb-type-81bd/downloads
  ja toisen (Type 80XC) ajuri tuolta:
  https://pcsupport.lenovo.com/fi/fi/products/laptops-and-netbooks/700-series/720s-14ikb/downloads

  Kannattaa tarkistaa läppärin tarkka malli, sillä veikkaan, että Windows on arponut noista väärän vaihtoehdon.
   
 6. cbmhtj

  cbmhtj Member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  53
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Totean vain sen verran tuohon sormenjälkitunnistukseen, että muutamia vuosia sitten HP luopui kokonaan tuosta ominaisuudesta. Koska Windows 10 meni sotkemaan sen toiminnan...eli ei toiminut. HP julkaisi päivityksen omalla sivulla. Mutta vaati, että Windowsin oma pitää poistaa ja sen jälkeen oma asentaa. Homma toimi hyvin MUTTA Windows menikin väkisin asentamaan oman ajurin Windows Updaten kautta...jolloin edessä oli jälleen sama ongelma. Ja näin ollen HP luopui koko sormenjälkitunniste ominaisuudesta.
  Eräs tuttu kertoi (on töissä ICT firmassa jossa "tapellaan" tuollaisten ongelmien kanssa) tuon minulle jokunen aika sitten.
  PS. Itsellä on Lenovo T540p läppäri jossa on tuo sormenjälkitunnistus on toiminut hyvin W10Prossa.
   

Jaa tämä sivu