1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miksi kuva nykii!

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi sunnju 04.06.2007.

 1. sunnju

  sunnju Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen tässä harkinnut LCD töllön osta. Liikkeissä olen kierrellyt katselemassa ja vertailemassa. Yksi ominaisuus ihmetyttää, johon en ole myyjiltä selkeää vastausta saanut.

  Liikkuvassa kuvassa näkyy lähes kaikilla laitteilla nykimistä. Muuan myyjä väitti sen johtuvan kuvan skaalaamisesta.
  Eli näytön liiallisen tarkkuuden vuoksi (kun katsotaan normaalia antenni digilähetystä) joudutaan vastaanotettava kuva skaalaamaan alkuperäisestä koostaan koko LCD tv:n näytön alueelle.
  OK... Miksi kuitenkaan ongelmaa ei ole kaikissa LCD-telkkareissa.
  Eräs myyjä taas mitti ääneen, voisiko ongelma johtua siitä, että näytön päivitys ei ehdi poistaa vanhaa kuvaa, kun jo uusi on tulossa tilalle. Tämäkään ei tunnu pitävän kutiaan ainkaan vertailemalla telkkareiden teknisiä arvoja. Kaikissa tuntuu olevan n.8ms päivitys aika!

  Onko kellään tietoa asiasta. nko jotain teknistä arvoa, joka mittaa tätä ominaisuutta?
   
 2.  
 3. BlasterX

  BlasterX Regular member

  Liittynyt:
  14.05.2006
  Viestejä:
  1,483
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Onko kaikilla telkkareilla katseltu samaa materiaalia?

  Ainakin NTSC formaatista muunnettu materiaali Suomen PAL formaattiin aiheuttaa jonkinlaista huomattavaa nykimistä.
   
 4. pasabahce

  pasabahce Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  153
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tästä saa varmasti joku tingan aikaiseksi, mutta itselläni on Samsungin 40" LCD ja Panasonicin 42" plasma. Henk.koht. olen sitä mieltä, että plasmassa on huomattavasti parempi kuva. Plasmassa liikkuva kuva on todella hyvä ja puhdas, mutta taas LCD:ssä se pikselöityy ja "nykii" olipa lähde sitten digiboxin kautta tuleva lähetys, DVD, läppäri tai pleikkari.

  Kai se juuri heikko vasteaika on se joka homman pilaa?
   
 5. sunnju

  sunnju Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Liikkeessä kun katsoo samaa kuvaa useammasta LCD töllöstä (ei kokemusta plasmoista), niin lähes kaikissa liikkuva kuva nykii. Joskus kuitenkin tulee aina vastaan yksilö, jonka kuvaa on tosi mukava ja helppo katsoa, koska liike on niin hallittua eli tasaista. Ei ole tullut pantua malleja mihinkään ylös. Eräs Philipsin malli tulee mieleen, joka taitaa olla jo pois myynnistä, jossa valkoinen parin sentin levyinen kehys näytön reunoilla, kova hintainen pari vuotta sitten, oli tällainen poikkeus. Tulipa aika vaikea lause. Toivottavasti joku ymmärsi.

  On noita hyviä näkynyt myöhemminkin. Pitää tarkistaa asiaa plasmoista, kun tulee käytyä gigantissa. Siellä niitä taitaa päästä katsomaan. Muualla aika heikko tarjonta plasmoista?
   
 6. pasabahce

  pasabahce Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  153
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sieltä ainakin löytyy. Mustissa pörsseissä on myös ollut hyvin esillä molempia vaihtoehtoja.
   
 7. Fleming

  Fleming Member

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nykii se juu. Ja käsittääkseni nykii plasmoissakin ainakin elokuvamateriaalissa tai missä tahansa muussakin tarpeeksi hitaasti päivittyvässä kuvalähteessä.

  Töllöä etsiskellessäni olin aika untuvikko näissä taulutelkuissa mutta aikani selvittelin ja nyt yksiön nurkassa kököttää Philipsin 37 tuumainen Pixel Plus 2 HD LCD -malli. Kalliihko oli ja paljon halvemmalla olisi saanut paljon isompiakin ruutuja mutta lankesin kauppiaan myyntipuheisiin ja uskoin omiin silmiini.

  Taikasana on tuo Pixel Plus 2 joka ainakin myyjän mukaan on ainoa tekniikka jolla tuo "filminykiminen" saadaan poistettua. Philipsin Pixel Plus töllöistä löytyy demotila jossa ruutu jaetaan kahtia ja vain toinen puoli menee Pixel Plus käsittelyn läpi. Ero on omin korvin nähtävä sillä se todella toimii ja ainakin allekirjoittanut rajasi valinnoistaan samantien kaikki ei-Philips merkkiset teeveet pois. Ihmetyttämään jäi ainoastaan se että miksi ainoastaan Philips käyttää kyseistä tekniikkaa kun kuitenkin joka valmistajan televisioissa on ainakin kymmenen toinen toistaan hienommin nimettyä kuvanparannustekniikkaa joilla kuvaa sotketaan muka paremmaksi mutta ainoastaan Philips on osannut ratkaista tuon nykimisen.. Joku varmaan tietää näistä asioista enemmän?

  Myyjän puheista ymmärsin että tuo Pixelplussa taltioi lähetteestä kolme tulevaa ja kolme mennyttä freimiä ja morffaa niistä sitten sulavaliikkeisen. Joka tapauksessa systeemi toimii loistavasti ja kuulostaa sinänsä järkeenkäyvältä..
   
 8. sunnju

  sunnju Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Liittynee tuo Philipsin tekniikka lomituksen poistoon.
   
 9. sunnju

  sunnju Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ilmeisesti Philips käyttää tuota tekniikkaa kaikissa LCD töllöissään. Miten lie plasmoissa?
   
 10. PeteTK

  PeteTK Active member

  Liittynyt:
  20.06.2004
  Viestejä:
  3,061
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Digitaalisilla näyttölaitteilla liike ei ole sulavaa jos ei käytetä sopivaa virkistystaajuutta, mikä taas riippuu näyttölaitteesta ja materiaalista.
  Esim. Pal-Dvd on ~25Fps ja sitä voi siis katsoa 25, 50, 75 tai 100hz taajuudella toimivalla näyttölaitteella parhaiten.

   
 11. pasabahce

  pasabahce Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  153
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eipäs nyikään, plasmassa ei käytännössä ole vasteaikaa.
   
 12. sunnju

  sunnju Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuossa vois olla kyllä järkeä. Näyttää se kuva nimittäin nykivän jokus vanhassa putkitelkussakin. Mitähän taajuutta me antennibokseista saadaan? Vai vaihteleeko sekin ?
   
 13. Fleming

  Fleming Member

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyse ei ole "häntimisestä" jota esintyy hitaan vasteajan LCD näytöissä. Tuossa mun Philipsissä vasteaika on 6ms joka kyllä riittää häntimisilmiön poistoon ihan mainiosti.

  Liikkeen nykimisessä kaiketi nopea vasteaika on lähinnä haitaksi. Jos ei perinteisen kuvaputkitöllön vasteaikaa tietoisesti "huononnettaisi" kuvapinnan fosforoinnilla niin sehän olisi aivan hirveää katsottavaa kun jokaisen juovan piirto näkyisi niin selvästi ja kuva vilkkuisi kuin teknoklubi. Plasmoissakin kuva täytyy "piirtää" tai oikeammin päivittää monta kertaa sekunnissa koska yksittäisen plasmapurkauksen kestoaika on niin pieni.
   
 14. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Vasteajalla ei taida olla mitään merkitystä TV-kuvan nykimiseen, siis ainakaan nykytelkkareilla, kun vasteaika on jo kaikissa riittävän nopea.

  Mutta nykimistä syntyy, kun kuvanopeuksia (FPS) joudutaan muuttamaan esim. elokuvamateriaalista tai toisesta värijärjestelmästä tähän meikäläiseen. Myös huonosti tehty lomituksen poisto saa kuvan helposti nykimään.

  Muuten, aikanaan, kun 100 Hz:n kuvaputkitelkkarit ilmestyivät myyntiin, Philips taisi olla niitä ainoita valmistajia, jolla kuvataajuuden nosto 50 Hz:stä sataan toimi hyvin. Ilmeisesti tältä osin siellä on tekniikka edelleen hallussa. Sääli vaan, että muissa ominaisuuksissa eivät meinaa oikein pärjätä.
   
 15. sarmas

  sarmas Member

  Liittynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei

  Kävimme kyselemässä ihan samaa asiaa myyjiltä ja vastauksetkin olivat yhtä epämääräisiä kuin sinulle annetut. Saimme kuitenkin yhdestä liikkeestä tuon vastauksen että tällä hetkellä ainoa nykimisen poistava tekniikka on tuo pixel plus2 ja 3 joka on philipsillä. Päädyimme siis ostamaan philipsin 42 tuumaisen kotiin ja olemme olleet tyytyväisiä.

   

Jaa tämä sivu