1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miksi Avira vaatii jatkuvasti "fix problem",vaikka päivitykset on ajan tasalla?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi wildlion 10.09.2015.

 1. wildlion

  wildlion Member

  Liittynyt:
  17.04.2009
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Pari viime kuukautta on tehnyt tuota otsikossa mainittua ja Windows Vista alkaa ilmoittaa,että tietoturva ei ole ajan tasalla. Ongelmaa en saa kuitenkaan yleensä korjattua,vaikka usean kerran päivässä on updater atuomaattisesti ajastettuna ja toiminut,mutta aviran versio-upgrade-painike lakkasi toimimasta ja kerran käski liittää oletusohjelman,jolla Aviran versiopäivitys avataan,muttei Aviraa löydy oletusohjelmien luettelosta,että voisi liittää sinne. Olen sitten käynyt aviran sivulla selaimella suoraan.
  Olen ladannut ja asentanut Aviran uudestaankin.
  Nyt löysin sattumalta Aviran sivustolta jonkun infon,jossa väitetään,että Aviran tuki Vistalle olisi loppunut, vaikka XP:tä vielä tuetaan?!
  Johtuuko tämä vika tästä ja onko siis etsittävä uusi ilmainen virustorjuntaohjelma vai toimiiko se vielä,muttei jotain hienosäätöjä siihen vain enää tehdä?
  Ihmettelen vain kun päivitykset toimii ajastetusti tai manuaalisesti kuitenkin,koska ilmoittaa aina, että "The program is up to date-you now have optimal protection" - miksi jos ei muka tueta?

  HUOM! Käyttöjärjestelmää en voi juuri tällä hetkellä vaihtaa,ei ole nyt mahdollisuutta hankkia mitään lisenssejä,joten sitä ei kannata nyt ehdottaa. Nykyiset olivat läppäreissäni niitä hankittaessa valmiina.Lisäksi Windows7 on jo miniläppärissä ja n.1 kk sitten se on ajautunut vain kierteeseen,että sen päivitykset eivät toimi lainkaan,vaikka mitä hp:n "korjausohjelmia" komentorivin scannow- ja chkdsk /r olen ajanut & ladannut & asentanut "sen seitsemän kertaa". Päinvastoin Scannow alkoi ekan kerran korjattuaan ilmoittaa,ettei jotain "voida korjata". Jos joku tietää tähänkin ongelmaan syyn ja ratkaisun,niin kiitos kertokaa, please.
  En toistaiseksi hanki Windows 8-versioita tai 10:ä, jotka vain sekoittaa ja Windows 10 viimeaikaisten uutisten mukaan jopa vain voisi rikkoa koneen käyttökelvottomaksi,enkä niitä edes toistaiseksi halua ja tuskin vanhassa läppärissäni toimisivatkaan. Kokonaan uuden koneen hankinta tulee sitten jossain vaiheessa eteen,sitten käyttiskin vaihdettava,mutta nyt en voi.
  Jollain on juoksevat asiat,kuten laskunmaksu ym. asiointi pystyttävä päivittäin hoitamaan,joten tämä,jossa on Vista ja joka on ainoa toistaiseksi muuten päivityksiltäänkin jotenkuten toimiva tietokoneeni ja käyttis,jossa on myös Microsoft Office,joka on myös ehdoton työkaluni, on saatava virustorjunnan osalta kuntoon.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2015
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,134
  Kiitokset:
  162
  Pisteet:
  93
 4. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Ei ole tullut vielä vastaan yhtään Windowsia joka voisi rikkoa koneen fyysisesti. :rolleyes:Ohjelmallisesti voi mutta tähän auttaa uudelleen asennus. Poista Avira ja laita tilalle vaikkapa Panda free antivirus 2016. Se ainakin toimii Vistassa.
   
 5. wildlion

  wildlion Member

  Liittynyt:
  17.04.2009
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Minullahan ei ole alkuperäisiä asennuslevyjä,kuten jo mainitsin,käyttöjärjestelmät olivat valmiiksiasennettuja,kun ostin läppärit, niin milläs uudelleenasentaisin? Vai tarkoitatko niitä levyjä, jotka tein silloin, kun otin läppärit käyttöön, kuten ohjeissa neuvottiin?
  En halua joutua taistelemaan esim. minkään Linuxin tms. kanssa. Olen kaverilla kokeillut ja ovat minun tarpeisiini täysin sopimattomia. Miten edes pääsee asentamaan uutta käyttöjärjestelmää jos kone menee esim. loputtomaan uudelleenkäynnistysnoidankehään, jota ei voi lopettaa millään,kuten Windows 10 kanssa kuulemma voi käydä?
   
 6. wildlion

  wildlion Member

  Liittynyt:
  17.04.2009
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  En ymmärrä miksi edes pitäisi aiheuttaa itselleen tieten tahtoen vain lisää ylimääräisiä ongelmia, kun jonkin aikaa odottamalla voi uudemman hankkia vasta sitten, kun pahimmat "lastentaudit" on toivottavasti jo korjattu?
   
 7. wildlion

  wildlion Member

  Liittynyt:
  17.04.2009
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Kiitos kuitenkin neuvoista.
   
 8. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  4,958
  Kiitokset:
  918
  Pisteet:
  123
  Se tuki on varmaan loppunut sen takia koska Vistan markkinaosuus on niin pieni tällä hetkellä että ei ole järkevää tuhlata resusrsseja siihen, XP:llä on paljon enemmän käyttäjiä vaikka vaanhempi käyttöjärjestelmä onkin. Ehkä kaikkein paras on etsiä uusi virustrorjunta, ja niitähän piisaa, katsot ja testaat vain mikä tuntuu itselle sopivimmalta.


  Tuohon Windows 7:n Päivitysongelmaan koita alkuun seuraavaa Microsoftin automaattista korjausta.
  http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows/troubleshoot-problems-installing-updates#1TC=windows-7

  Jos ei auta niin mietitään sitten lisää.
   

Jaa tämä sivu