1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Mikä paras yhteys?

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Tanja 25.12.2017.

 1. Tanja

  Tanja Newbie

  Liittynyt:
  21.12.2017
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei! Meillä on Elisa viihde ja laajakaista 50M.Hintaan 40€/kk. Elisa viihdettä on nykyään sika turha. Poika valittaa, ettei pelaaminen ja lataaminen onnistu riittävän nopeasti. Talomme on 70 luvulla rakennettu ja asutaan aivan kaupungin keskustassa ja jos taloyhtiössä on kuva ongelmia niin pihassa pyörii Dnan auto. Osaisiko joku ystävällisesti neuvoa äitiä, kannattaisiko netti vaihtaa muuhun, kun itse en näistä asioista juurikaan ymmärrä? Elisa kertoi, että meillä on valokuitu, mutta kyllä se yhteys tulee puhelinpistokkeen kautta modeemiin. Olen jo saanut tarpeekseni liittymien myyjistä kun en saa mitään selkoa asiaan. Kiitos etukäteen, jos joku voisi auttaa! ps. Nopeustesti oli ping 81ms, download 19,47 Mbps, upload 6,4, en osaa tulkita tätäkään tulosta.
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,343
  Kiitokset:
  1,071
  Pisteet:
  223
  Ota ensin selvää taloyhtiöstä, onko talossa mitään taloliittymää minkään operaattorin kanssa. Tuo dna:n auto viittaisi mahdolliseen sopimukseen heidän kanssaan. Onko talossa kaapeliTV? Mahdollisesti myös kaapelinetti taloyhtiösopparilla.
  Taloliittymät ovat yleensä huomattavasti edullisempia, esim. itselläni on 100/100 Mbps taloliittymä, hintaan 9.90€/kk.

  Jos ei tarvii mitään ylimääräisiä maksukanavia, ei noita viihteitä kannata pitää ja maksaa, vaan irtisanoa ne.

  Tuo sinun Ping on hävyttömän hidas valokuitu laajakaistaan, omassani on 2ms:n ping. Tämä on oma yhteyteni: http://beta.speedtest.net/result/6909750745
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2017
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,199
  Kiitokset:
  1,042
  Pisteet:
  243
  Tarantellan vastaus ilmestyi kesken kirjoitukseni, mutta älä anna sen häiritä, että kirjoitimme osin samaa asiaa.
  Tuo voisi tarkoittaa, että talo on DNA:n kaapeliverkossa. Asian voi tarkistaa DNA:n sivustolta antamalla sinne osoitteen ja selvittämällä, millaista yhteyttä DNA voi kyseiseen asuntoon tarjota.
  Vaikka taloon tulisi valokuitu, viimeinen osuus jakamosta huoneistoon tulee vanhassa talossa puhelikaapelia pitkin. Tässä tapauksessa kuitenkin näyttää, että yhteys kokonaisuutena on jostain syystä perin huono valokuituyhteydeksi. Jos talossa on kaapelitelevisio ja nettiyhteys on saatavissa kaapelimodeemin kautta, on se varmasti paljon parempi vaihtoehto kuin tuo nykyinen.

  Toki Elisaakin voi pyytää selvittämään, mistä nykyisen yhteyden huonous johtuu.
   
 5. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,343
  Kiitokset:
  1,071
  Pisteet:
  223
  Lisään vielä pari asiaa.
  Tutkittuasi asiaa, voisit kertoa havaintojasi tai mahdollisia vaihtoehtoja täällä. Voitaisiin pohtia, mikä on järkevin vaihtoehto.

  Palaan vielä tuohon nykyiseen ala-arvoiseen liittymääsi. Heikon pingin lisäksi maksat 50 Mbps liittymää ja saat vajaa 20 Mbps, siinä on pakko olla joku ongelma. Elisaltalta voi tulla ehdotus, että joku tulee katsomaan tuota, mutta voit varautua siitä seuraavaan laskuun myös mahdollisesti.

  Tuo dna:n mahdollinen kaapeliliittymä kannattaa tutkia, koska ne ovat ainakin minun kokemuksestani hyviä ja varmoja liittymiä.
   
 6. Ehni

  Ehni Active member

  Liittynyt:
  01.02.2012
  Viestejä:
  1,156
  Kiitokset:
  127
  Pisteet:
  73
  Ei taida valokuituyhteys tulla ihan perille saakka jos noin huonot on pingit ja nopeudet. Talon Jakamolta huoneistoon jos tulee puhelinkaapelia pitkin, niin siinä on jotain vikaa tai kapasiteeti käytetty. Osaako joku sanoa paljon on maximinopeus puhelinkaapelia pitkin? Cat 6:lla se on 1gb/s muistaakseni. Lisäksi nuo puhelinkaapelit on lähes aina ketjutettu alakerran / seinänaapurin pistokkeen kautta sinun asuntoosi, joten vika voi olla myös heidän rasiassaan.
   
 7. Tanja

  Tanja Newbie

  Liittynyt:
  21.12.2017
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vastauksista! Kaapeli on ja DNAn liittymä taloyhtiössä mistä yhtiö maksaa pari tonnia vuodessa. Dnan sivuilta löysin mm. Valokuitu plus 24,90 24kk + modeemi vajaa 6€/kk. Voiskohan tuolla paketilla pärjätä? Joku naapuri kerran puhui, että vaikka mitä lupaisivat niin kuparia pitkin nopeus ei yllä paremmaksi tässä talossa ? Keljuttaa määräaikaisuus näissä liittymissä, jos ei pelitäkkään niinkuin pitää.
   
 8. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,343
  Kiitokset:
  1,071
  Pisteet:
  223
  Asiasta kannattaa olla suoraan yhteydessä dna:han. https://www.dna.fi/yhteystiedot
  Niiden nettisivu ei anna käsittääkseni talosopimuksista tietoja.
  Kysy suoraan tietoja mahdollisesta talosopimuksesta, sen nopeuksista ja kuukausihinnoista.
  Lisäksi noissa taloyhtiösopimuksissa tietääkseni ei yleensä ole tuota määräaikaisuutta.

  Kaapeliyhteys on toteutettu TV-antenniliitännän kautta.
   
 9. esaja67

  esaja67 Regular member

  Liittynyt:
  27.04.2014
  Viestejä:
  171
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  28
 10. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,199
  Kiitokset:
  1,042
  Pisteet:
  243
  Kun kirjoittaa tuolle sivulle https://kauppa4.dna.fi/laajakaista asuntonsa osoitteen, DNA tarjoaa lisänopeuksia taloyhtiönettiin, jos talossa sellainen sopimus on. Muussa tapauksessa tarjotaan noita DNA Valokuitu plus -vaihtoehtoja.

  Oman kokemukseni mukaan kaapelinetti toimii luotettavasti ja nopeus on aina se, mistä maksaa.
   
 11. Tanja

  Tanja Newbie

  Liittynyt:
  21.12.2017
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  No niin! Nyt on hankittu DNA valokuitu plus ja tv hubi paketti ja nopeutta poika mitanuut piuhalla jooa 200. Johtoa metritolkulla ohsta pojan mh, ärsyttää tuo kaapeli lattialla kiemurtelemassa. Dna tv kautta tv kuva on huonompi kuin ennen. Tvssa on oma kuvanparannus tekniikka ja luulen ettei se toimi tuon hubin välistä. Myös Netflix pätkii ja toisto lakkaa kesken katselun, suututtaa. Nyt muistin, että Dna lähti joskus aikoinaan juuri samasta syystä. Kun katselen Tv puolelta kanavia niin kuvanlaatu on selkeästi parempi. Kannattaisiko ottaa tuo hubi laite pois välistä, ei kai siinä muuta menetä kuin Ruudun ilmaisuuden 3kk? Paketti maksaa 29,90/kk, pyhien tarjous. Kyllästyttää koko asia, kun koko ajan pitää olla säätämässä tämän asian kanssa eikä mikään toimi niinkuin pitäisi. Nettiyhteys nyt pelaa mutta ongelmat siirtyivät tv katselun puolelle.
   
 12. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,199
  Kiitokset:
  1,042
  Pisteet:
  243
  Ikävä kuulla, että tuli uusia ongelmia. Tuo DNA Hubi on minulle täysin tuntematon laite, joten sen suhteen en osaa neuvoa mitään. DNA:n foorumeilta ilmenee, että Hubin kanssa on ollut paljon ongelmia, mutta tietysti se pitäisi saada toimimaan kunnolla, jos siitä maksetaankin. (Hieman tosin ihmettelen, miksi se hankittiin, kun aloitusviestissä kerroit Elisa Viihteen olevan aika turha.)

  Onko kokeiltu, toimisiko pojan nettiyhteys riittävän hyvin langattomasti, jolloin tuosta huoneesta toiseen menevästä kaapelista pääsisi eroon?
   
 13. Beeni

  Beeni Newbie

  Liittynyt:
  20.01.2018
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  3
  Luultavasti se joka on itsellä käytössä.
  Onkohan kyse operaattorista , vai kuitu vs langaton ? :cool:
  Itellä on DNA langaton 150 mbit/s, ei ole ollut valittamista
   

Jaa tämä sivu