1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mikä olisi Hyvä ja *Ilmainen* videoeditointi ohjelma

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi cbmhtj 06.01.2013.

 1. cbmhtj

  cbmhtj Member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  57
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Moikka kaikki

  Oli pakko aloittaa uusi aiheketju kun entisiin ei pysty enää jatkamaan (yli 180pv takia) jotka käsittelee videoeditointi ohjelmia.

  Voisko joku suositella ystävällisesti mikä olisi hyvä videoeditointi ohjelma?
  Vaatimukset on seuraavat:

  - Ilmainen
  - Ymmärtää *kaikki* mahdolliset video tiedostomuodot eli 3GP --> Quicktime. Tämä pitää sisältää myös tallentavien digiboksien videopäätteet (AVR, REC, VOB).
  - Ohjelman pitää ymmärtää eri videopäätteiden kaikki mahdolliset videokoodekit.
  - Mahdollisuus leikata video välistä kohtia pois.
  - Yhdistää eri videoita yhteen eli ns. leikkaa ja liimaa menetelmällä
  - Suomenkielinen (jos mahdollista)
  - Helppokäyttöinen
  - Editointi ja leikkaus framen tarkkuudella.
  jne.

  Olen yrittänyt etsiä sopivaa videoeditointi ohjelmaa lukemalla tätä palstaa tai googlaamalla netistä.
  Mutta se on jotenkin hidasta (ja tuskallista) imuroida, asentaa, testata ja lopuksi poistaa ohjelma. Sen takia kun ollunna aina joku "vika". Joko ei ole ymmärtänyt kaikkia videokoodeja tai leikkausmahdollisuus on ollunna huono.

  Tällä hetkellä olen joutunut tekemään tämän homman seuraavasti...esimerkiksi tallentavasta digiboksista siirtää SCART kautta tallentavalle DVD-soittimen kiintolevylle siellä editoida ja leikata eri ohjelmista yhdeksi videotiedostoksi. Polttaa tämän jälkeen DVD-RW levylle sitten finalisoida levy. Seuraavaksi siirtää levyltä PC koneelle ja konvertoida HD tasoiseksi videoksi.
  Tämä on todella tuskastuttavan hidasta kun saman asian voisi hoitaa ennemmin siirtämällä tallentavan digiboksin ohjelma PC koneelle ja editoida sekä leikata välistä esimerkiksi turhat mainokset pois ja lopuksi polttaa DVD-R/RW levylle.
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,363
  Kiitokset:
  204
  Pisteet:
  93
  Minen ainakaan tiedä ilmaista moista, tuskin onkaan muita ilmaisia kuin ProjectX.
  Sitten taas pelkästään formaattimuuntoon Format Factory.

  Sitten kun mennään maksulliselle puolelle, TS-Doctor hoitaa noitten boksitallenteiden siivouksen ja leikkauksen.

  Turhaa työtä! SD-ohjelmaa konvertoida HD:ksi! Laatu ei ainakaan parane ja levytilan tarve saattaa lisääntyä...

  T: Vesku
   
 4. Huligaani23

  Huligaani23 Regular member

  Liittynyt:
  26.04.2012
  Viestejä:
  344
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sony vegas pro.
  jostakin saattaa löytyä ilmaiseksikin,mutta kuten sanottua turhaa työtä.
   
 5. cbmhtj

  cbmhtj Member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  57
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Kokeilin tuota ts-doctoria jokunen kuukausi sitten. Mutta en ollunna tyytyväinen viimeisimpään sen hetkiseen versioon bugien takia. Joten poistin koko ohjelman. Mutta nyt huomasin, että tästä versiosta on tullunna paljon uudempi versio kuin mitä oli kokeilemani versio. Joten imuroin tämän viimeisimmän version äsken. Mutta asennuksen jälkeen kun käynnistin ohjelman, niin ohjelma herjasi jostai licensekey tiedostosta. Eli ohjelmaan pitäisi ostaa tämä kyseinen tiedosto. Mutta en halua vielä ruveta mitään maksuja makselemaan ennen kuin olen kokeillut tämän viimeisimmän version kunnolla. Joten poistin tämän ohjelman kokonaan tuhoten hakemistot sekä siivosin rekisteritietokannan mahdollisimman hyvin. Mutta siitä huolimatta ohjelma kyselee licensekey tiedostoa.
  Joten nyt kysyn mihin ihmeeseen tämä ohjelma vielä piilottelee tiedostoja ja / tai merkintöjä kuten esimerkiksi rekisteritietokantaa. Jotta voin asentaa tämän ohjelman uudestaan ja testaamaan tämän viimeisimmän version.
  Muutenkaan en oikein tykkää siitä, että jotkut shareware ohjelmat menevät asentelemaan ja piilottelemaan tiedostoja ja merkintöjä.
  Tai sitten toinen mahdollisuus on se, että otan toisen läppärin josta otan aluksi imagen ennen kuin asennan tämän ts-doctorin ja 30 päivän jälkeen kun ohjelma lakkaa toimimasta niin heitän aikaisemman imagen takaisin poista näin ainakin VARMASTI kaikki ts-doctor merkinnät ja tiedostot.
  Mutta kun tietäisi minkä merkinnän ja/tai tiedoston pitäisi vielä poistaa????  Sen verran tuosta Format Factory ohjelmasta käytän tästä ohjelmasta viimeistä versiota.
  Osaisiko joku sanoa, että mistä oikein johtuu tällainen ongelma.
  Kun muunnan AVR-päätteisen (Finlux digiboksin pääte) tiedoston WMV tiedostoksi, niin jostain syystä kuvassa liikkuvissa kohdissa rajakohdat ns. "hajoaa" esimerkiksi ihmisten muodoissa. Mutta jos jotain käyttöön asetuksista käytä järjestelmän dekooderia avisynthia, niin silloin tätä rajaviivojen "hajoamista" ei tapahdu MUTTA kuva ikävä kyllä ns. pehmenee jonkun verran.
  Toinen ongelma liittyy taasen ääneen. Kun muunnan AVR päätteisiä tiedostoja WMV tai AVI muotoon niin jostain syystä välillä kuva ja ääni ei ole synkassa jos vain avisynth on käytössä.
  Tämähän tekee sellaisen suo siellä ja vetelä täällä dilemma.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2013
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,921
  Kiitokset:
  1,174
  Pisteet:
  243
  Sinun kannattaisi ottaa opiksesi edellisistä vastauksista. Tuo "turhaa työtä" kannattaa ottaa aivan kirjaimellisesti: Ei ole mitään järkeä, muuttaa standardivideota "HD-tasoiseksi". Ei siitä tule millään ohjelmalla HD-laatuista. Tiedostokoko ja samalla levytilan tarve kasvaa, mutta ei erottelutarkkuus. MP3-tiedostokin voidaan muuttaa ja polttaa CD-normin mukaiseksi "oikeaksi" CD-levyksi, mutta ei siitä silti tule CD-laatuista.

  Tuohon toiseen kysymykseen: Siihenhän nuo ilmaiset kokeiluajat perustuvat, että jakson päätyttyä ohjelma ei enää toimi, vaikka sen poistaisi ja asentaisi uudelleen. On turhaa yrittää selvittää rekisterimerkintää, joka paljastaa erääntyneen kokeiluajan. Sehän on tarkoituksellisesti piilotettu.

  Kannattaisko myös pysähtyä ajattelemaan esittämääsi strategiaa: "otan toisen läppärin josta otan aluksi imagen ennen kuin asennan tämän ts-doctorin ja 30 päivän jälkeen kun ohjelma lakkaa toimimasta niin heitän aikaisemman imagen takaisin ...". Kuinka paljon vaivaa kannattaa nähdä, että säästäisi muutaman kympin, jonka tarvitsemasi ohjelma maksaa?
   
 7. sanna025

  sanna025 Member

  Liittynyt:
  17.12.2012
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen myös miettinyt samaa. ProjectX on tällä hetkellä ainoa mikä tulisin mieleen. Onks kellään kokemuksia mistään muista?
   

Jaa tämä sivu