1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Mikä modeemi?

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Pommern1 09.10.2014.

 1. Pommern1

  Pommern1 Newbie

  Liittynyt:
  09.10.2014
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Eksän uudessa kämpässä, joka siis on uusi talo, on itselleni entuudestaan tuntematon nettijärjestelmä. Kytkintaulu sähkökaapin yhteydessä ja piuhat jakautuvat seinän sisällä sitten ympäri asuntoa. Liittymän asentajan mukaan tarvitaan puhelinmodeemi. Ongelmana on kuitenkin, että koko homma on toteutettu ADSL-liittymin (?), ei siis puhelinliittymin, vaan sellaisin, joita käytetään yleensä modeemin ja tietokoneen välillä. Ja tältä paikkakunnalta ei ainakaan saa kuin modeemeja joissa sisääntulossa juuri tuo puhelinliittymä.

  Paikallinen kauppias myynyt jo kaksikin sopimatonta laitetta jotka palautettu. Ensimmäinen oli puhelinmodeemi puhelinliittymällä, toinen reititin - jossa liittymät oikein mutta tietysti aivan väärä laite.

  Olen yrittänyt netistä etsiä soveltuvaa modeemia, mutta tiedot ovat usein niin suppeat että niistä ei käy ilmi em. mahdollinen ominaisuus. Eli jos joku tietää, 1) minkä mallisessa modeemissa olisi sisääntulo järjestetty (myös) kyseisin liittymin, sekä 2) mistä niitä saa, olisin äärimmäisen kiitollinen. Tuon paikallisen kauppiaan kanssa alkaa mennä hermot, luulee tietävänsä kaiken mutta ei todellakaan ole perillä asioista.
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  58
  Tuon kuvauksen perusteella et tarvitse modeemia lainkaan. Talossa on sisäinen verkko jo valmiina, varsinainen laajakaista tulee taloon luultavasti valokuidun tai kaapeliverkon kautta ja jaetaan asuntoihin puhelinjakamossa.

  Seinäpistokkeesta tuleva kaapeli (tavallinen verkkokaapeli, joka myös RJ-45n nimellä tunnetaan) kytketään joko reitittimen WAN-porttiin(jos yhteys on tarpeen jakaa usealle laitteelle, tai muuttaa langattomaksi), tai suoraan verkkoyhteyttä käyttävän laitteen verkkoliitäntään.

  Reitittimen tarvitset vain jos huoneessa on useampi langallista verkkoa tarvitseva laite(esim. tietokone, blu-ray ja älytelevisio yms.), tai haluat muuttaa verkon langattomaksi(esim. läppäreitä, tabletteja ja älypuhelimia varten). Kuten sanoin, seinäpistokkeesta tuleva johto kytketään reitittimen WAN-porttiin (useimmiten merkitty laitteeseen, tai käyttää laitteen porttia 1, mikäli tätä ei ole merkitty laitteeseen, tarkista oikean portin sijainti laitteen ohjekirjasta). Joissakin tapauksissa reititin vaatii myös oikeat asetukset, jotta homma toimii (varsinkin langattoman verkon asetukset on syytä muuttaa itselle sopiviksi ja suojata, ettei verkossa pääse loisimaan esim. naapureita).
   
 4. hk550vxi

  hk550vxi Regular member

  Liittynyt:
  01.05.2014
  Viestejä:
  261
  Kiitokset:
  32
  Pisteet:
  28

Jaa tämä sivu