Ubuntu näyttää olevan suosiossa. Esim. ANU:n tietotekniikan osasto/laitos/yksikkö näyttää käyttävän sitä pikkukoneissa (PC) lähes yksinomaan. Ubuntu Live CD käynnistyy suoraan graafiseen käyttöliittymään, jota osaa käyttää ilman sen kummempia opiskeluja. Toisaalta, syvällisemmin tietokonetta käyttävän täytyy osata komentorivikomentoja, oli järjestelmä mikä tahansa. Esim. Windowsissa täytyy mennä silloin tällöin DOS-komentoihin, joskus jopa käyttää Unix-like (GNU) ohjelmiakin. Itse olen siirtymässä Windows XP Prosta Ubuntu, SuSE tai Red Hat Linuxiin (kommentteja ?) ja OpenOfficeen toimintavarmuuden ja nopeuden vuoksi. OO on varsin pitkälle MS Office Pro yhteensopiva ja monilta osin parempikin. Olisi kiinnostavaa kuulla, miten SAMBA järjestelmä nykyään toimii Linux / Windows 98SE/XP Pro (Ethernet) sekaverkossa. Ettei jää vaivaamaan ketään: ANU = Australian National University, suunnilleen Helsingin yliopiston, TKK:n ja HKKK:n pelikuva.
Kommentti "pisbergin" ensimmäiseen tekstiin. Linux ja Xwindow toimi varsin hyvin paljon pienemmässäkin koneessa, jotain P3, 32 MB, joskus 15 vuotta sitten. SuSE 9 toimii hyvin tuollaisessa koneessa (Compaq 7400 kannettavassa) Windows 98SE:n vaihtoehtona (dual boot). Ubuntu vaikuttaa tunnistavan eri laitteet aika hyvin, mutta SuSE myös asentaa itse itsensä yleensä ilman virittelyjä. Live CD on siitä kätevä, että se ei muuta koneessa mitään, mutta sillä voi lukea esim. MS Windowsin vahingoittamaa levyä.
Breezyssä samba-tuki oli vielä lapsenkengissä, dapper on kovasti saanut kehuja. Pitäisi pelittää automaattisesti tai ainakin melkein.
Mitähän mahdat tuolla tarkoittaa? Kyllä Samba on ihan sama kaikissa Linux-jakeluissa. Käyttöön se pitää ihan itse asentaa ja konfiguroida. Ubuntua olen käyttänyt jo Hoarystä (4.10) alkaen. Nyt käytössä Dapper.
Oli se samba toki siellä, mutta mm. printtereitä ei pystynyt jakamaan windows-verkkoon ja samban säätämisessä meni muutenkin isompi tovi. Dapperin kanssa kaikki toimi ainakin omassa tapauksessa säätämättä.