1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mikä estää järjestelmänpalautuksen?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 13.05.2020.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,054
  Kiitokset:
  1,028
  Pisteet:
  243
  Viikko sitten kamppailin (itse aiheutetun) tietokoneongelman kanssa, jonka korjaaminen vaati järjestelmän palauttamista aikaisempaan pisteeseen. Aiemmista kokemuksistani viisastuneena poistin päältä Nortonin reaaliaikaisen suojauksen, Nortonin peukalointisuojauksen ja vielä Tietosuojauksen. Silti palautus ei onnistunut. Kokeilin kahta eri palautuspistettä ja lopuksi poistin vielä Malwarebytesinkin reaaliaikaiset suojaukset, mutta sekään ei auttanut palautukseen. Ilmeisesti ongelmasta johtuen epäonnistuneet palautusyritykset kestivät ½ tuntia kukin, mikä sekin koitteli hermoja.

  Lopuksi keksin vielä kokeilla järjestelmänpalautusta vikasietotilassa ja silloin se onnistui. Tämä kaiketi tarkoittaa sitä, että jokin muu Windowsin ulkopuolinen ohjelma kuin Norton esti palautuksen, mutta mikä se voisi olla? Sitä tuli mieleeni kysellä, että onko jollakin vastaavaa kokemusta toimimattomasta palautuksesta, jonka syy on selvinnyt?

  Toisin kuin tavallinen järjestelmänpalautus tuollainen vikasietotilassa tehty palautus ei ole kumottavissa, jos se ei tuonutkaan toivottua tulosta. Siksi sitä ei halua käyttää ellei ole niin sanotusti pakko.
   
 2.  
 3. Nanna_86

  Nanna_86 Active member

  Liittynyt:
  03.09.2014
  Viestejä:
  555
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  53
  Vikasietotila sulkee pois esim, vialliset ajurit , ohjelmat / palvelut, jotka mahdollisesti estää järjestelmäpalautuksen tekoa normaali käynnistyksen aikana.

  Tärkeintä kai on että palautus onnistui, syitä voi olla monia..
  Välillä jokin ohjelma tai palvelu ei osaa sulkea itseään ja jää kummittelemaan taustalle ja estää koko prosessin.
   
  1pertti kiitti tästä.
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,054
  Kiitokset:
  1,028
  Pisteet:
  243
  Kiitos vastauksesta. Kysyessäni ajattelin, että olisikohan joku muu huomannut vaikkapa Nortonissa jonkun uuden ominaisuuden, joka estää palautuksen, ellei sitä poista päältä. Itse muistan, kuinka Nortoniin tullut peukalointisuojaus aiheutti minulle aikanaan ongelmia palautuksessa ennen kuin keksin, etä se on poistettava käytöstä palautuksen ajaksi.

  Tässä viimeisimmässä tapauksessa olin ennen palautusta asentanut väärän touchpad-ajurin, joka ei käynnistynyt, mutta saattoihan se silti estää normaalin palautuksen.
   

Jaa tämä sivu