1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mikä digivideokamera?

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi lailko00 20.04.2005.

 1. lailko00

  lailko00 Member

  Liittynyt:
  15.03.2005
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen tutkaillut jo muutaman kuukauden videokameran ostoa ja päätös on vaikea.
  Haluaisin kuulla käyttö kokemuksia eri kamera merkeistä/malleista.

  Minun tarpeeni kameralle:
  -Helppo siirtää tietokoneelle muokkausta varten
  -Hintaluokka 400-700€
  -Suhteellisen tarkka, eli 1mpix molemmin puolin.
  -paino pitäisi olla alle kilon. En pidä niistä kaikkein pienimmistä, koska niissä optinen zoom on yleensä noin 10x.

  Canon 850i on ollut harkinnan alla.

  Kiitos kaikista kommenteista.

   
 2.  
 3. jva

  jva Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  140
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Samoilla asioilla kun omani sony dcr-tr7000 haajoomassa...

  -Tietokoneelle siirto onnistuu helposti dv out:ista(IEEE1394,FireWire).
  kannattaa laittaa vähän lisää rahaa kameraan että dv in toiminto löytyy jotta tietokoneelta saa videon takaisin nauhalle. nauhat kun säilyy aikas hyvin ja suht edullisia.

  - noi megapixelit vaikuttavat vain still kuviin. videokuvaan niillä ei ole mitään merkitystä. dv videokuva on resoluutioltaan 720*576 (4:3).

  - eipä taida enää löytyä yli kilon painavaa kameraa uutena hintaluokkaan, SONY MiniDV DCR-HC32 videokamera painaa 400 garmmaa :D
  Minidv kamerat ovat pienempiä kuin esim Digital8 (D8) kamerat. joissa tallennus formaatti sama molemmissa. Mini dv on ilmeisesti seuraava evoluutio D8 nauhasta.

  - analogiset video audio sisään voi olla kiva lisä jos haluu vaikka vhs nauhalta minidv:eelle. täällä maassa vaan joutuu maksaan kameran hinnassa jotain suojatullia dv in liitännöistä.

  CANON MiniDV-videokamera MV850i kuulostaa varsin lupaavalta, itsekkin voisin tuommoisen ostaa mutta olen ennemmin sonyn kannalla(vain oma mielipide).

  http://fi.nomatica.com/
  http://www.pixmania.com/fi/uk/home.html

  vertaile hintoja noista paikoista

  edit.: niin ja lisä akut halvempia www.digitarvike.fi
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2005
 4. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Sama tilanne itellä. Kamera pitäisi ostaa, mutta tarjonta on valtava, ei tiedä minkä ottaisi.
  Itse olen vähän katsellut, että tuo Panasonicin NV GS-200 voisi olla ihan mielenkiintoinen.
  Kriteereinä itsellä ainakin on ehdottomasti, että on kaksisuuntaiset DV ja AV -liitännät ja ei tuo kolme kuvakennoa olisi pahitteeksi.
   
 5. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Paperilla tuossa kamerassa on kaikki tärkeimmät ominaisuudet, jopa kasetin lataus yläkautta ja tarkennusrengas objektiivin kehällä, eli tuollaiset pienet herkut joita useimmat ei edes osaa kameralta vaatia ennenkuin on kiroillut niitten puutetta pari vuotta niin kuin minä ennenkuin hommasin vuosi sitten NV-GS70:n.

  Mutta pahin vika tuossa ja muissa viime vuoden Panan malleissa on siinä että lähes kaikki manualisäädöt joudutaan tekemään LCD-näytön takana olevilla säätönapeilla. Ja se on käytännössä lähes yhtä hankalaa kuin Sonyn kirotulla kosketusnäytölläkin. Eli esim. aurinkoisella säällä et voi käyttää etsintä ja tehdä samalla käsisäätöjä koska kuvaahan ei tule LCD:hen ja etsimeen yhtäaikaa.

  Tuossa minun GS70 mallissahan homma vielä onnistuu koska siinä on "vanhanaikainen" kunnon valikkopyörä ylhäällä etsimen vieressä. Nythän Panasonic on tämänvuoden malleissa myöntänyt viimevuotisen mokansa ja uusinut täysin käsisäätötoiminnon, eli nyt uusissa malleissa homma taas toimii. Joten tuon NV-GS200:n tilalle kannattaa ehdottomasti harkita NV-GS250 mallia kunhan sen hinta piakkoin asettuu samalle tasolle tai jopa alle tuon GS200:n. Ja silloin tulee vielä optinen kuvanvakain kaupan päälle joka puuttuu tuosta GS200:sta.

  http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopic.php?t=347584
  http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopic.php?t=347394
  http://www.dvspot.com/reviews/panasonic/pv_gs250-review/index.shtml
   
 6. rotikka

  rotikka Member

  Liittynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  98
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuon hintaluokan kameroissa ei hirveitä laatueroja ole. Kaikista löytyy plussia ja vielä enemmän miinuksia eri osa-alueilta. Mutta paras neuvo voisi olla että valitset sellaisen, joka sopii parhaiten käteesi ja jolla saat vakaata kuvaa... Kuvatessa ei auta megapikselit(vielä vähemmän zoomaukset) jos kamera on kevyt eikä sovi käteen ja sen takia kuva tärisee ja heiluu rumasti. Ja kyllähän firewiret löytyy lähes kaikista. Muttapa kuitenkin, Sonya suosittelen.
  Sit kun voitat lotossa niin osta esim sonyn pd170 =) Itse ostan sen ehkä vuonna 2010..

  edit: Ja japsu puhuupi asiaa tuosta panasonicista
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2005
 7. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Tai sanotaanko mieluummin niin, että kuvanlaadulliset erot tulevat oikeastaan esille vasta vaikeammissa kuvaustilanteissa (esim. hämärä).

  Perinteisestihän se on ollut niin, että Sony tekee testeissä parhaat kamerat ja Pana tulee toisena, joskus (varsinkin kuvanlaadussa) toisinkin päin. Canon, JVC etc. ovat sitten vähän heikompia. Tämä tietenkin vain noin yleisesti ottaen, kaikilla tehtailla on joskus parempia ja huonompia malleja.

  Kannattaa vähän katsella testejä netistä ja suomalaisista lehdistä, esim. uusimmassa Mikrobitissä (5/2005) on testattu 4 alle 900 euron kameraa. Kuvausalan harrastelehdissä voi vielä olla aika erilainen näkökanta ominaisuuksiin kuin viihde-elektroniikkalehdissä.

  Pikseleiden määrällä voi muuten still-kuvien lisäksi olla vaikutusta kuvanvakaimen ja digitaalisen zoomin toimintaan, fiksusti käytettynä lisäpikselit voivat vähentää tärinää ja/tai kasvattaa (käytännössä) polttoväliä ainakin joissain tilanteissa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2005
 8. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Koskakohan tuollainen Panan GS250 malli tulee markkinoille. joskohan sen aikaa pitäisi vielä odottaa.
  EDIT: Ai, näkyypi verkkokaupassa ainakin olevan jo. Paljonkohan tommosesta sais tingattua jossain liikkeessä kun käteisellä maksaa.
  Luin tuon Japsun linkkaaman arvostelun ja täytyy sanoa, että nyt rupesi kiinnostamaan. Vielä kun saisi isäukon (ei tuo kamera henkilökohtaisesti minulle tule) vakuuttuneeksi siitä, että tarvitsemme tuollaisen päälle tonnin arvoisen kameran jonkun halvan sijaan.
  Ja jos ajattelee, tuo on halpa kun vertaa, että pari vuotta sitten tuli ostettua Olympuksen digikamera, mikä maksoi tasan tonnin.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2005
 9. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Yleistäminen on hieman vaarallista. Riippuu kuitenkin viime kädessä siitä mihin käyttöön kameraa hankkii´ja miten sillä aikoo kuvata.

  Sony on viime vuosina kuluttajamalleissa keskittynyt ensikameran ostajiin, sunnuntaikuvaajan kameroihin joissa pääpaino on kuvauksen helppoudessa TÄYSAUTOMAATTISENA ja ilman jalustaa.
  Eli säätöjä ei kuvattaessa juuri kykene tekemään koska sitä varten on surffattava ensin minuuttikaupalla kosketusnäytön valikoissa ja sillä aikaa on kohde jo kadonnut ja tilanne ohi.;-)
  Sony ei myöskään ole osannut tehdä kameroita joissa kasetin lataus tapahtuisi muualta kuin pohjasta jossa se tehokkaasti haittaa jalustan ja olkatukien sujuvaa käyttöä. DCR-HC90 on tuosta säännöstä myönteinen poikkeus.
  Mutta optiikka ja kuvanvakain on ollut Sonyn vahvoja puolia, sekä viime aikoina myös erittäin pieni koko joka myös vetoaa suuresti yllämainittuun kohderyhmään. Tosin optikan laatu on viimeisten Camcorderinfon testien mukaan selkeästi huonontunut.

  http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopic.php?t=346445
  http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopic.php?t=347859

  Mutta kyllähän tuollainen pieni Sony voisi olla mainio kakkoskamera esim. matkoilla ja vastaavaan käyttöön...
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2005
 10. lailko00

  lailko00 Member

  Liittynyt:
  15.03.2005
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitoksia kommenteista... Taidan sittenkin vaihtaa canonista sonyyn ton merkin...
  Seurasin vähän eri arvosteluja...
   
 11. jva

  jva Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  140
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tänään kävin tuolla "tyhmää maksaa liikaa" kaupassa länsi Tampereella ja katselin minidv kameroita. Siinä vierssä joku pariskunta aiko ostaa canonin ja kyselivät myyjältä mallista ja sen semmoista. Mutta otti korvaan sellainen kun myyjä(ilmeisesti tietokone puolen vastaava) myi heille 5 pack minidv nauha paketin ja sanoi,
  kyllä näillä alkuun pääsee mutta nauhalle ei kannata missään nimessä kuvata kuin kerran kun sitten laatu rupeaa heikkenemään huomattavasti!
  Kun onhan se magneetti nauha ja ne on vähän sellasia.


  Eikös se D8,MiniDV nauhalle tallentunut ollutkaan dataa?
  kyllä itselläni D8 nauhoille olen kuvannut muutamaan/useaan otteeseen, editoinut tietokoneella, ajanut takaisin nauhalle jne...
  Ja jos itse nauhassa ei ryppyjä tai muita vaurioita niin en ole laadun huomannut heikkenevän.

  edit,: vai mitä sanoo asijantuntijat? :p
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2005
 12. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kieltämättä itseä tuo Panan GS250:sen hinta hirvitti ja saman reaktion sai aikaan isukissakin. Herra Jumala... tuli niin komeasti.
  Eikä Panasonicilla tosiaankaan ole yhtään budjettikameraa, jossa olisi DV-in ja AV-in. Mitä nomaticalta katselin, ei löytynyt yhtään.
  Sitten taas vastaavasti esim. Canonilla on jo 400 euron kamerassa kummatkin.

  Olisiko mitään ehdotuksia/kokemuksia sanotaan vaikka 500-900 euron kameroista? Lähtökohtana on se, että löytyy sekä DV-in, että AV-in.
  EDIT: Selailin tuossa Sonyn, JVC:n ja Canonin nettisivuja ja mitä itse katselin, Canonilla oli ainoana järkevän oloisia harrastelijakameroita, joissa kuitenkin oli (no ainakin speksien perusteella) ihan hyvät ominaisuudet ja useimmissa oli DV ja AV lähdöt/tulot.
  Myös nuo suuret (18-20x) zoomit houkuttelivat.

  Itse elän melko vahvasti siinä uskossa, että jos kunnolla halutaan videota kuvata, niin on oltava jalusta. Tässä tapauksessa ei vissiin kuvanvakaimella ole merkitystä?
  Toisekseen, vaikkei noissa kaikissa olekaan käsisäädön tarkennusrengasta objektiivin ympärillä, niin kai niissä kuitenkin jostain nappulasta saa tarkennettua käsin?
  Noissahan ei ihan samalla tavalla megapikselit ratkaise kuin still-kameroissa, mutta vaikuttaako ratkaisevasti videon laatuun, jos vertaa vaikka 1,33 megapikselistä ja 2,2 megapikselistä kameraa?
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2005
 13. n_r

  n_r Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2004
  Viestejä:
  908
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Dataa mitä dataa, mutta silti se on analogisesti sinne tallennettu - eli siis magneettisesti. Kyllä noille nauhoille varmasti muutaman kerran nauhoittelee ilman että droppeja tulee yhtään. Josko sittenkään.

  Isommaksi ongelmaksi itse näkisin sen magneettinauhojen perinteisen ongelman eli läpikulumisen... Siis sen kun nauhat ovat säilöttynä eikä niitä kuunnella/katsella/kelata, niin saattaa se magneettisesti tallennettu tieto "hypätä" eri nauhakerroksille kun ne siinä rullalla on.

  Itse tallennan vähintään kahdesti DV-nauhalle. Ensin pohjustus VCR tilassa ja sitten varsinainen kuvaus. Ja joskus palautus sitten samoille nauhoille ja talteen. Joitain nauhoja on tullut käytettyä useammankin kerran, mutta kun nuo nauhat on kohtuu hintaisia niin niitä on tullut ostettua aina uusia. Pitäähän ne master nauhat olla :-D
   
 14. jva

  jva Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  140
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  vängätääns ny kokemuksesta :D

  Isäukolta löyty noin 10-20 vuotta vanhoja 8mm ja hi8 nauhoja, muutamaan kertaan nauhoitettuna. hyvin toimi D8 kamerassa.

  ei ollu nauhoissa läpikuultamista. muutamiin vuosiin ei katseltu,kelailtu.

  juu sama juttu, pohjustus ihan aikakoodinkin takia, masterit nauhalla.
  nauhat jemmaan valolta suojattuna ja vähän alta huoneenlämmön.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2005
 15. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Jos Pana on kallis niin hyviä Panan korvikkeita voisi olla Canonin MVX25i tai MVX20i. Myös MVX350i ja MVX330i voisi tulla kyseeseen, tosin näissä jo optiikka on hieman heikompaa ja käsitarkennus hankalampaa. Silti vielä käyttökelpoisia yleiskameroita.

  MVX20i voisi olla hinta/laatusuhteessa ehkä paras, siinä kuin ei puutu MVX25i malliin nähden muuta oleellista kuin äänen tallennustason säätö jota ei kovin monessa kuluttajaluokan kameroissa muutenkaan ole.
  Tämä kamerahan muuten sai Sonyn DCR-HC85 mallin kanssa Tietokone-lehden "Toimituksen valinta" maininnan videokameravertailussa 14/2004, eli joulukuun numerossa. Hyvin asiallisen tuntuinen vertailu ja selkeästi järkevämmän tuntuinen kuin esim. uusimmassa MikroBitissä oleva suppea "sunnuntaikameratesti"...;-)

  MVX25i/Optura 40 (jenkkiversio)
  http://www.simplydv.co.uk/Reviews/canon_mvx25i.html
  http://www.dvspot.com/reviews/canon/optura40-review/

  MVX350i
  http://www.simplydv.co.uk/Reviews/canon_mvx350i.html
   
 16. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Canoneita tuossa katselinkin ja tuossa 330i-mallissa erityisesti viehättää tuo 18x zoomi.Muutenkin ihan asiallisen oloinen eikä hinta huimaa päätä.
  No, täytyy katsoa, jos ei ukko suostu Panaa ostamaan niin sitten joku Canon. Tulostelin tuossa kasan sivuja eri kameroista, täytyy antaa nippu käteen ja käskeä katsomaan.
  Eipä silti, jos tyytyisi tuohon Panan GS-200-malliin, se saattaisi mennäkin seulasta läpi, ei tuo 900 euroa (nomatican hinta, en kuitenkaan sieltä tilaa) niin paha ole ja siitä kun vähentää tuttava/käteisalennuksen niin eiköhän se hinta ihan siedettäväksi jää.
  Toisaalta, joka tapauksessa jopa yksikennoisen kameran kuva näyttää hyvältä kun ottaa huomioon että viimekertainen ja elämämme ensimmäinen kamera oli -90 ostettu Salora. Mutta silti kiinnostaisi tuollainen kolmikennoinen jos sillä saa kuvan väripuhtaampana ja tarkempana.
   
 17. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Periaatteessa ei, mutta käytännössä tulee kuitenkin kuvattua hyvinkin sekalaisissa olosuhteissa joten ei toimivasta vakaajasta ainakaan haittaa ole.;-)
  Kannattaa opetella oman kameran käyttäytyminen silloin kuin vakaaja on päällä, joskus voi olla pakko kytkeä se pois jalustakuvauksen aikana muuten se saattaa jopa huonontaa kuvaa aiheuttamalla nykimistä ym. esim. panoroinnin aikana kun vakain yrittää pitää kuvaa paikallaan ja sinä taas yrität liikuttaa sitä.;-)

  Toki useimmissa tuo onnistuu, paitsi Sonyn kosketusnäyttökameroissa homma alkaa olla toivottomuuden rajoilla. Jos kamerassa on oikea tarkennusrengas niin säätöjä ehtii usein jopa tehdä lennossa, muut käsitarkennuspyörylät yleensä vaatii että kohde pysyy sovinnolla paikallaan.


   
 18. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kyllähän tuossa hieman perää on mutta käytännössä on kuitenkin lähes mahdotonta verrata eri kameroita noitten pikselitietojen perusteella koska eri valmistajat käyttävät eri tekniikoita eivätkä yleensä ilmoita kovin tarkasti mikä pikselimäärä vaikuttaa mihinkin toimintaan.

  Kuitenkin laadukkaassa 3-kennoisessa tuotantokamerassa on usein vain 470 000 tai 450 000 pikselin kennot (esim Canon XM2 ja Sony DCR-VX2100)...
   
 19. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Aivan totta, tuolla kommentillani en tarkoittanutkaan sanoa, että kannattaisi ostaa eniten pikseleitä omaava kamera, vaan lähinnä korjata, ihan yleisellä tasolla, väite, ettei pikseleiden määrä VOISI VAIKUTTAA muuhun kuin still-kuvien laatuun.

  Edit: Tosin esim. tuossa Sonyssa on kyllä 3 x 450000 pikselin kennot eli reilusti yli megapikseli yhteensä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2005
 20. miguel11

  miguel11 Member

  Liittynyt:
  27.01.2005
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kuinka pitkälle tuo Mikrobitin (5/2005) testi pitää paikkaansa? Siinä kehuttiin Sonya, mutta kun katsoo viimeisimpiä kommentteja Canonikin näyttää olevan pidetty.

  Itse etsisin ensimmäistä videokameraa ihan peruskäyttöön. Hinta saisi olla maksimissaan siinä 600-650€.

  Olisiko tuo Mikrobitin testivoittaja (Sony DCR-HC42E) hyvä valinta? Tietääkö joku olisiko jossain Tekniikan Maailmassa tai muussa lehdessä ollut hyvää vertailua tuon hintaisista kameroista?
   
 21. iinas

  iinas Member

  Liittynyt:
  12.07.2005
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,
  auttaisiko joku tiedotonta..?
  Ostin juuri Panasonicin NV-GS17 sigiviedokameran ja nyt pohdituttaaa tuon mini dv n käyttö. Voinko tallentaa kuvaamani materiaalin päälle? Onko mini dv kasetteja erilaisia kuten CD-RW \ CD-R yms. Käyttöoppaasta en ainakaan mitään mainintaa löytänyt. Olen erittäin noviisi vielä ja kysymys polttaa :) ?

   

Jaa tämä sivu