1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mikä AD:ssa kuormittaa IE:tä

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 12.08.2016.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,489
  Kiitokset:
  1,091
  Pisteet:
  243
  Silläkin uhalla, että minun epäiltäisiin itse sekoilevan, kirjoitan lopulta ongelmasta. Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, miksi Afterdawniin kirjoittaessani tekstistä alkaa jäädä välistä kirjaimia pois tai teksti ilmestyy ruutuun viipeellä. Lopulta koko kyseinen selainikkuna saattaa jäätyä. Olen ilmeisesti yksi niistä harvoista, jotka käyttävät Afterdawnia pelkästään Internet Explorerilla (IE 11 ja Win 7) ja vaikuttaa siltä, että ongelma liittyisi tähän selaimeen mutta se esiintyy vain AD:n sivuilla. Aluksi kuitenkin epäilin tietokonettani ja päivitin mm. näppäimistöajurin vaikka millään muulla sivulla tai muussa sovelluksessa ei ollut ongelmia.

  En tiedä, liittykö tämä samaan ongelmaan, mutta asiaa selvitellessäni totesin, että iexplorer-prosessin vaatii omituisen suurta suoritintehoa aina, kun joku AD:n sivu on auki. Kuormitus ei laske sittenkään, kun koko sivu on latautunut, vaan jää tapauksesta riippuen 10 tai 25 %:n asteelle ja pysy siinä vaihdellen muutamia prosenttiyksikköjä suuntaansa.

  Paneuduin tänään ongelman tutkimiseen ja kokeilin mm. jättää taustalle IE:n, jossa joku AD-sivu on avattuna. Kun sitten selailin iltapäivälehtiä Firefoxilla seuraten samalla suorittimen kuormitusastetta, pysyi se iexplorerin kohdalla yli 20 %:ssa koko ajan, mutta laski firefoxin kohdalla 0-1 % prosenttiin aina kun uusi sivu oli ehtinyt latautua.

  Tätä kirjoittaessani olen jälleen saanut vähän väliä palata lisäämään tekstistä puuttuneita kirjaimia. Välillä olen kokeillut ja todennut, että niin Wordiin kuin muille nettisivustoille kirjoittaminen sujuu ilman, että kirjaimia "tippuu" välistä. Yhdessä välissä kesken takertelua ajamani nettiyhteyden nopeustesti antoi tulokseksi 91,88/9,94 Mbits/s, viive 9 ms, joten yhteysnopeudessakaan ei vikaa ole. Tämä kirjoitussivu puolestaan jäätyi taas toisella sivulla käytyäni.

  Jotakin on siis pahasti vialla Afterdawnin ja Internet Explorerin yhteistoiminnassa. Entä voisiko tuohon kuormitusasiaan vaikuttaa jotenkin se, että Firefoxissa on Adblock ja scriptien esto käytössä, mutta IE:ssä ei?
   
 2.  
 3. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,223
  Kiitokset:
  1,287
  Pisteet:
  243
  Täällä samanlainen juttu eli IE 11 ja seiska käyttiksenä. Vaikuttaisi siellä olevan jotain hämärää tuon asian suhteen. Tekstitys toimii moitteettomasti ei viivettä esiinny. Myöskään kuormitus prossulla on olematonta luokkaa vaikka olisi kymmenen välilehteä auki.

  upload_2016-8-13_7-54-45.

  Saattaa olla näin. Itselläni mainokset blokattuina IE:ssa.
   
 4. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Aikoinaan enemmän mutta nykyisin vähemmän samantyylistä ongelmaa. Jotkut selaimet ei toisilla sivustoilla toimineet niinkuin pitää. Erinäisten säätöyritysten jälkeen tuli sitten mentyä sieltä mistä aita on matalin. Eli kun käytössä on useampi selain niin käyttää "ongelmasivustoilla" sellaista mikä toimii moitteetta. Nykyisin pääselaimena Chromodo mutta esim. Netflix ja EurosportPlayer vaatiikin Chromen. Ei tunnu ylivoimaiselta vaivalta ja välttää mahdolliset päänsäryt.

  Uteliaisuudesta testasin IE:ta AD:ssa (ollutkin käyttämättömänä pari vuotta). Suoritintehot pysyi alhaalla ja testatessa kirjoittaminenkin luonnistui. Toisaalta voi ollakin softaongelma AD:n päässä. Kahdesti meikäläisen viestit on joutunut kirjoittamaan kieli keskellä suuta ja langaton näppis suunnattuna suoraan kohti tunnistinta. Kun kirjoittaminen muille sivuille tai tekstinkäsittelyyn hoituu helposti kauempaakin yli 90:n asteen kulmassa.
  Edit: Chromodo ja Adblock Plus käytössä.
   
 5. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,254
  Kiitokset:
  3,844
  Pisteet:
  223
  Hyvin toimii täälläkin. Adblockia en tietenkään käytä tällaisella sivustolla - se on muropakettia ja iltapuluja varten.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,489
  Kiitokset:
  1,091
  Pisteet:
  243
  Kun käynnistin Firefoxin ilman lisäosia, esiintyi samaa, eli firefox.exe-prosessi jäi pitkäksi aikaa viemään suoritinkapasiteettia toisin kuin Adblockin kanssa, mutta kuormitus ei ollut yhtä suuri kuin IE:llä. Tosin kuormitusaste vaihtelee IE:lläkin ehkä sen mukaan, millaisia mainoksia kyseisessä näkymässä on. Kokeilin sitten ottaa Adblockin käyttöön IE:ssä ja kuormitus loppui kuin seinään!

  Outo juttu, että muilla ei ole tuollaista ongelmaa ilman Adblockiakaan. Sen täytyy siis jotenkin johtua läppäristäni, eli ThinkPad T530:ssa on jotakin, joka oireilee näillä AD:n sivuilla. Windows 7 ja IE 11 toimivat muutoin ongelmitta, eikä myöskään System File Check löydä mitään eheysristiriitoja. Aivan sama ilmiö on muuten IBM T43:ssa, mutta siinä on XP, jota tunnetusti ei enää tueta.

  Viimeisenä keinona päivitin tänään verkkokortin ajurin, vaikka valmistajakin ilmoitti, ettei päivitystä ehkä tarvita, ellei ole ilmennyt verkkokaapelin liittämisestä seuranneita blue screenejä. Ei ollut ilmennyt, eikä muitakaan verkko-ongelmia, paitsi täällä AD:n sivuilla. Tietysti "aika moni" nettisivu on testaamatta, mutta en ole tosiaan huomannut kyseistä ilmiötä muualla. Vaikka viime viikkoon asti luulin, että kuormitusta ja jumitusta esiintyisi muillakin sivuilla, minulle valkeni lopulta, että aina kun näin oli tapahtunut, myös AD:n sivu oli ollut auki taustalla.

  Tilanne on nyt sellainen, että Adblock pitää olla päällä, ettei hermot menisi, ja hermoja eivät siis koittele mainokset, vaan tuo salaperäinen kuormittuminen. Periaatteessa olisin edelleen valmis tukemaan AD:n toimintaa sallimalla mainosten näkymisen.
  @dRD Jos on tarpeen, voi ongelman selvittämiseksi ottaa yhteyttä myös PM:llä. Itse en kylläkään asiasta enempää tiedä kuin mitä edellä olen kertonut. Lienee tarpeetonta mainita, että viruksia tai haittaohjelmia ei ole löytynyt (reaaliaikaiset Norton Antivirus ja Malwarebytes Anti-Malware ja lopuksi myös AdwCleaner). Ja kuten kommenteista ilmenee, kyseessä näyttää olevan kovin ThinkPad-kohtainen ongelma.
   
 7. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Kun ei ole nörttiverta niin ei ole. Noviisina en ymmärrä... Onko siis suotavaa pitää Adblock pois toiminnasta tällä sivustolla? Eli olisko siitä jotain konkreettista hyötyä AD:lle? Jos on niin laitetaan poies. Hiukka offtopic mutta kiinnostaisi tietää.
   
 8. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,254
  Kiitokset:
  3,844
  Pisteet:
  223
  Vähän yksinkertaistetusti AD saa sitä enemmän rahaa mitä useampia näkijöitä mainoksilla on.
   
 9. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Ok. Katsellaan mainokset.
   

Jaa tämä sivu