1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN?

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi lisa65 21.08.2021.

  1. lisa65

    lisa65 Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2010
    Viestejä:
    127
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Heip! Tällaisen ohjeen sain: katso LIITE. Sain muitakin vastauksia. Kyseessä on kaapeliyhteys, mikä vaatii kaapelimodeemin. Piuha menee TV- antennin pistokkeeseen.

    Suosittelee uusinta modeemin mallia Arris DG 2482, hinta tyyris 198 ekua. (Onkohan halvempaa vaihtoehtoa?)
    https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-tg2482/

    Tuli mieleen, että onko tällainen kaapeliyhteys turvallinen kerrostalossa, vai pääsevätkö naapurit lukemaan tiedostojani?
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. lisa65

    lisa65 Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2010
    Viestejä:
    127
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Kiitos vinkistä! Epäilen ettei Elisalla ole, koska olisi tarjonnut. laitoin kuitenkin kyselyyn. En osta mitään ennen kuin olen varma ja edullisin laite. Tosin huonoon laitteeseen ei kannata rahaa hukata. Minulla ollut mokkulatikku vuosia, joten en ole kranttu.
     
  4. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,322
    Kiitokset:
    641
    Pisteet:
    123
    Kaapeliyhteys on turvallinen.
    Jos lähistölläsi on esim kierrätyskeskus,niin sieltä saa käytetyn kaapelimodeemin parillakympillä.
    Se on sitten vaan liitettävä palveluntarjoajan verkkoon.
    Asian voi hoitaa puhelimitse,tai käymällä Elisan liikkeessä.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Elisasta en tiedä, mutta jotkut kaapeli TV-firmat eivät hyväksy muita modeemeja, kun sen mitä itse tarjoavat. Tämä kannattaa selvittää ennen, kun lähtee hankkimaan muualta modeemia.

    Jotkut muut kaapeli modeemit saattavat olla modifioitu jonkun tietyn operaattorin verkkoon. Saattaa vaatia osaamista säätä toimivaksi toisen op:n verkossa.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Jos Elisa hyväksyy jonkun muun modeemin, voin lahjoittaa sinulle sen. Modeemi jäi minulta ylimääräiseksi, kun muutin pois kaapelitaloudesta. Näillä näkymillä en tule enää muutamaan kaapelitalouteen, joten joutaa pois.

    Modeemi on Cisco EPC3825 ja se toimi minulla moitteetta 100M yhteydellä dna:n kaapeliverkossa. Kysy Elisalta jos hyväksyvät sen.
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,322
    Kiitokset:
    641
    Pisteet:
    123
    Siinähän voi olla,ettei DNA laatikko välttämättä toimi elisan verkossa.
    Vaikka purkaisi dna,n ohjelmiston ja tunkee sisälle elisan ohjelmiston.

    Itselläni oli alunperin toi sama cisco matolaatikko ja hyvin pelasi useamman vuoden 100M nopeudella,
    kunnes heitti savut pihalle.Sain sitten hajonneen ciscon tilalle F-3686ACv2 kuitumodeemin.
    Onneksi on toi vuokramodeemi,niin ei tarvinnut maksaa itseään kipeeksi modeeminvaihdossa.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Tästä kirjoitin aikaisemmassa viestissäni, mutta kannattaa kysyä kuitenkin.

    @FiveBridges eikös sama ongelma tulisi vastaan kierrätyskeskus modeemeissa?
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2021
  9. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,322
    Kiitokset:
    641
    Pisteet:
    123
    Kyllähän samat ongelmat varmaankin tulee vastaan,
    ostaa käytetyn matolaatikon sitten mistä kioskista tahansa.

    Eihän sitä koskaan voi olla varma,toimii sitten tai ei toimi.
    No toivottavasti kysyjä saa nettinsä toimimaan mahdollisimman edullisesti.:)
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,406
    Kiitokset:
    1,082
    Pisteet:
    243
    Lainaus aiempaan viestiin #21 liitetystä ohjeesta:
    "Kaapelimodeemi kytketään Elisan kaapeliverkon kautta kiinteistöön ja edelleen huoneistoon. Käyttöön tarvitset EuroDOCSIS 3.0 -standardia tukevan modeemin. Jos käytössäsi on aiemmin hankkimasi modeemi, muista ilmoittaa modeemin pohjassa olevasta tarrasta löytyvä MAC-osoite Elisalle."

    Cisco EPC3825 tukee mainittua standardia, joten mitään periaatteellista estettä modeemin käytölle Elisan verkossa ei ole, kunhan laitteen MAC-osoite on kirjattu Elisan järjestelmään. Elisa on itsekin aiemmin tarjonnut samaista modeemia kotiboksiinsa:
    Kotiboksi EPC3825 - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu
     
    lisa65 ja tarantella kiittävät tästä.
  11. lisa65

    lisa65 Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2010
    Viestejä:
    127
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Voi kiitos, voin maksaa siitä jotain, mitä pyydät. Elisa sanoi, että käy minä tahansa kaapeli, mutta kaapelin MAC KOODI pitää ilmoittaa Elisalle.

    Miten hoidetaan? Asun 3-tien varrella Hämeenlinnassa.

    PS Minulla alkaa nettiyhteys takkuilemaan. Vastaukseni ei lähde minnekään. Johtuu joko tästä rikkoutuneesta mokkulasta tai siitä, että 1.9. alkoi taloyhtiön sopimus elisan kanssa.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    En siitä mitään hintaa pyydä, kun se on jo kertaalleen maksettu (sain sen dna:lta veloituksetta).
    Postin lähetyskulun 5,90€ voit maksaa minulle.

    Lähetän sinulle yksityisviestin, niin voimme vaihtaa yhteystietoja, laitan siihen pankkitilini numeron, johon voit lähettää tuon 5.90€. Laita paluupostiin omat tietosi, minne lähetän paketin.

    Kerro sitten myöhemmin, miten lähti toimimaan.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Lähetin yksityisviestin.
     
  14. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,194
    Kiitokset:
    169
    Pisteet:
    93
    Ajatteles nyt vähän, mites se taloyhtiön soppari vaikuttaisi siihen?

    Ja sitä kaapelin Mac-koodia ei ilmoiteta mihinkään, vaan sen kaapelimodeemin joka siis löytynee sen modeemin toisen puolen tarrasta (voi sitten olla aika pienellä, mutta kuitennii ilmoitettu tyyliin MAC Address:xxxxxxxxxxx).


    T: Vesku
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Kaapelimodeemin pohjassa on tyyppilappu, jossa kaikki tarvittavat numerot ja teksti on samankokoista ja helposti luettavaa. Siellä on WAN MAC, CM MAC ja USB MAC.
    Varmaan Elisalla osaavat kertoa, millä noista rekisteröivät modeemin.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2021
  16. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,194
    Kiitokset:
    169
    Pisteet:
    93
     
  17. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    63
    Pisteet:
    38
    Mitä jos lisa65 menee sen Boksin kanssa elisan myymälään tai missä myydään elisan liitymiä niin ottavat sen numerokoodin käyttöön...? o_O
    -Itse ostin aikoinaan Huawein HG635, samaa elisa kauppasi melkein kaksinkertaisella hinnalla, rosvot ..kele... :rolleyes:
    -Kytkin sen ensin ethernet-piuha yhteydellä että löytyi oikea wlan-asetus, sitten vaan piuha irti ja nyt mennään langattomalla yhteydellä...:p
    -Boksissa on kaksi wlan-asetusta, laitoin tämän uuden -5G yhteyteen, vanha menee 2.4GHz ilman -5G:tä ja kummatkin toimii oikein hyvin... :cool:
     

Jaa tämä sivu