1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Microsoft Surface Book

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi DeLaRocha 10.12.2016.

 1. DeLaRocha

  DeLaRocha Regular member

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  288
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen uutta kannettavaa ostamassa vanhan Macbook Airin tilalle. Käytän pöytäkoneellani Mac OS X:ä sekä Windows 10:ä. Olen erittäin tykästynyt Win10:n joten olen ajatellut hankkia windows läppärin vanhan airin tilalle. Microsoftin tuotteita selaillessani tuli vastaan tämä Surface Book, joka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Kannettavan ja tabletin hybridi kosketusnäytöllä ja surface pen -kynällä. Huono puoli tässä on se että näitä ei ole Suomessa myynnissä eikä todennäköisesti ole kai tulossakaan. Pitäisi siis ostaa esimerkiksi joko Saksan Microsoft storesta tai eBaystä. Ja Saksasta ostetuista laitteissa luonnollisestikaan ei ole suomi-näppistä. Kysymys siis kuuluu onko joku mahdollisesti ostanut kyseisiä, tai jotain muita, reittejä pitkin tuollaisen Surface Book -kannettavan ja miten on ratkaissut ääkkösten puuttumisen näppäimistöstä? Myös kiinnostaa käyttökokemukset laitteen kanssa; kuinka hyvin kosketusnäyttö ja surface pen onnistuu piirtämisessä, kuumeneeko paljon sylikäytössä, kestääkö näytön/tabletin näppäimistöön yhdistävä klipsisarana oikeasti käyttöä?

  Paljon kiitos vastauksista.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Valitettavasti en osaa vastata varsinaisiin kysymyksiin, mutta sen voin todeta, että saksalaisnäppäimistön ongelma ei varsinaisesti ole ääkkösissä muutoin kuin sikäli, että ruotsalaisen Å:n paikalla on saksalainen Ü. Pahempi ongelma on se, että saksalaisessa qwertz-näppäimistössä ja pohjoismaisessa qwerty-näppäimistössä Y ja Z ovat vaihtaneet paikkaa. Lisäksi joissakin erikoismerkeissä ja niiden sijoittelussa on pieniä eroja.

  Jotta meikäläiseen näppäimistöön tottuneen tekstissä ei alkaisi vilistä z-kirjaimia, voi käyttöjärjestelmän asetuksista muuttaa näppäimistön layoutin suomalaiseksi ja liimata erilliset tarramerkit muuttuneisiin näppäimiin. Tarrat eivät tietenkään ole ikuisia, joten kovin kepein perustein ei vierasta näppäimistöä kannata ostaa.
   
 4. DeLaRocha

  DeLaRocha Regular member

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  288
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Okei, kiiitos. Tämä oli hyvä ja oleellinen tieto.
   

Jaa tämä sivu