1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Microsoft Edge ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Airboat 12.05.2020.

  1. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Pöytäkoneessa on Windows 10 64bit. Välittömästi kirjautumisen jälkeen, aukeaa Edge selain, aluksi oli msn sivu nyt se on pari päivää sitten vaihtunut mixer.com sivuun. Meillä on lisäksi kaksi kannettavaa, toisessa on Windows 10 32bit ja toisessa Windows 10 Pro 64bit, molemmat aukeavat kirjautumisen jälkeen työpöytä tilaan ja pysyvät siinä. Naapurin koneessa on Windows 10 64 bit, kone aukeaa työpöytä tilaan ja pysyy siinä. Voiko Edgen poistaa tilapäisesti, kuten IE:n aikoinaan.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Airboat kiitti tästä.
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,921
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Tarkista, onko Edge jostain syystä (haitake?) laitettu käynnistymään automaattisesti.
    Paina aluksi Windows-näppäintä + R, kirjoita shell:startup ja paina OK, jolloin Windows 10:n käynnistyskansio avautuu. Jos siellä näkyy Edgen pikakuvake, niin poista se sieltä.
     
    Airboat kiitti tästä.
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Jahas tuli tarkistettua tuo mixer.com kyseessä on microsoftin sivusto. Eli se ei ainakaan johdu haittaohjelmista, toisin kuin aluksi ajattelin.
     
    Airboat kiitti tästä.
  6. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Ei ollut Edgen pikakuvaketta, tämä kansio on tyhjä. Mitä menetetään, jos Edge resetoidaan.
    Kävin katsomassa Win. ominaisuudet, seillä on IE11.
     
  7. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Ruksasin IE11 käyttöön, käynnistin koneen, nyt aukesi msn./fi-fi lifestyle. käynnistin uudellen kaksi kertaa, sama tulos, kone ei siirry suoraa työpöytätilaan.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,921
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Kokeile, mitä tuo vaikuttaa:

    Valitse Asetukset -> Tilit -> Kirjautumisvaihtoehdot
    Jos kohta Viimeistele laitteen määritykset ja avaa sovellukset automaattisesti päivityksen tai uudelleenkäynnistyksen jälkeen käyttämällä tilitietojani on valittuna, kuten kuvassa, poista se käytöstä, ja kokeile, auttoiko asiaan.
    upload_2020-5-13_11-29-25.
     
    Airboat kiitti tästä.
  9. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Käynnistä, sekä käynnistä uudelleen, molemmista aukeaa työpöytä, horros / lepotilasta käynnistettäessä, aukeaa msn sivu.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,921
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Nyt en oikein ymmärtänyt. Siis käynnistyksen ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen kirjauduttaessa aukeaa työpöytä? Eli toimii niin kuin pitääkin. Mutta aukeaako lepotilasta palautuessa joku muu sivu, eikä se näkymä, josta lepotilaan siirryttiin? Se kuulostaa jotensakin omituiselta.
     
    Airboat kiitti tästä.
  11. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Käynnistys / uudelleenkäynnistys OK. Testi, avasin ja jätin Excelin auki. valitsin lepotilan, kirjauduin sisään, Excel vilahti, sitten vilahti yhteyttä ei ole ja lopuksi aukesi msn.com, sama kuvio horrostilassa, eli avattu sivu, tai tiedosto ei pysy
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,921
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Jotakin on vialla Windowsissa tai sen rekisterissä. Itse en keksi, mistä tuollainen voisi johtua, mutta perinteisen järjestelmätiedostojen tarkistuksen voisi tehdä.

    Kirjoita hakuriville komentokehote, klikkaa tiedostonimeä oikealla ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
    Kirjoita komento sfc /scannow ja paina enter.

    Tarkistus kestää hyvän aikaa ja lopuksi tulee näkyviin tarkistuksen tulos eli löytyikö virheitä ja saatiinko ne korjattua.
    Komentokehotteesta pääset pois kirjoittamalla exit ja enter.
     
    Airboat kiitti tästä.
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Kaikki omat muutokset joita on tehty edgen asetuksiin. Jos on sivuja suosikeissa ym, ne poistuu. Selain palautuu kokonaan oletusasetuksille.
     
    Airboat kiitti tästä.
  14. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Edge hyppii edelleen silmille, ihmetyttää, koska molemmissa kannettavissa, eikä naapurin koneessa näin ei tapahdu.
     
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,921
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    En itse tunne asiaa, mutta sain käsityksen, että Edge jotenkin liittyy Windows 10:n lukitusnäytön kuvan hakemiseen ja esittämiseen.

    Kokeile seuraavaa:
    Valitse Asetukset -> Mukauttaminen -> Lukitusnäyttö
    Kohtaan Tausta valitse Kuva (tai diaesitys)
    Valitse haluamasi näyttökuva

    Tarvittaessa valitse haluamasi Sovitus, esimerkiksi Täytä

    Sitten taas kokeilet, millainen näyttö tulee lepotilan jälkeen.
     
    Airboat kiitti tästä.
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Edellisen lisäksi kannattaa katsoa prosesseista onko siellä edge käynnissä, jos on, niin lopeta se. Samalla katso tehtävienhallinnan käynnistys välilehdeltä, että siellä ei näy edgeä käynnistyvissä kohteissa, jos näkyy, niin klikkaa hiiren oikealla ja valitse poista käytöstä.
     
    Airboat kiitti tästä.
  17. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Lukitusnäyttö toimii, mutta ei estä edgeä pysyvästi. edgeä ei näy käynnistyvissä kohteissa. edge hyppii silmille edelleen.
     
  18. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    555
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    Lataa FarBar Recovery Scan Tool.
    32-Bit / 64-Bit Versio Tästä.

    • Tallenna ohjelma työpöydällesi ja käynnistä se.
    • Ruksaa seuraavat vaihtoehdot:
    (Whitelist) Registery , Services , Drivers , Processes , Internet
    • Aloita tarkistus painamalla " Scan " -painiketta.

    • Kun ohjelman tarkistus on valmis, se tekee lokitiedoston (FRST.txt) samaan hakemistoon johon se on asennettu.
    • Lähetä lokitiedostot seuraavassa viestissäsi. ( + Addition.txt )

    [​IMG] [​IMG]
     
    Airboat kiitti tästä.
  19. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Hei. En painanut vielä Fix vaihtoehtoa
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    555
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    Fix painiketta ei tarvitse painaa, vielä FRST.txt
     
    Airboat kiitti tästä.
  21. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    OK
     

    Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu