1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Melko uusi läppäri ja äkillinen/mystinen hidastuminen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Chibiko 18.02.2015.

 1. Chibiko

  Chibiko Member

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jees elikkä pari kuukautta vanha kannettava tietokone windows 8 käyttiksellä ja ongelmana on säännöllinen kaatuminen josta ei kuitenkaan tule mitään vikailmoituksia vaan boottaamisen jälkeen jatkaa aivan normaalisti (ei siis valita että tietokonetta ei sammutettu oikein tai vastaavaa) välillä myös bluescreen.

  Ongelma alkaa ihan tavallisesta käytöstä selaan vaikka .pdf tiedostoa selaimella ja kuuntelen musiikkia samaan aikaan ja yhtäkkiä homma hidastuu, tuuletin alkaa huutaa täysillä(kone ei kuitenkaan ole lämmin ainakaan ulkopuolelta), kone hidastuu niin paljon että esim hiirtä liikuttaessa kursorin paikka päivittyy noin kahden sekunnin välein ja mitään ei voi klikata eikä edes ctrl alt del toimi. Näin siis yleensä, nyt kone hidastui samalla tavalla kuten ennenkin mutta säilyi lähes toimintakykyisenä(tälläkin hetkellä tuuletin on 100% nopeudella) ja sain tehtävien hallinnan avattua ihan mielenkiinnosta että olisiko siellä jokin mahdollinen johtolanka että mikä ohjelma lähes kaataa toiminnan, mutta ei, prosessori noin 8-10%, muisti siinä 20-25% kohdalla ja levy 1-5%. Mitään kummallisia ohjelmiakaan ei näyttäisi olevan päällä. Avastilla skannattu haittaohjelmien varalta ja ccleanerillä puhdistettu jne.

  Kysymys on siis, että voinko tehdä itse asialle mitään vai vienkö gigantille takas. En haluaisi viedä gigantille koska viimeksi kun vein kannettavani sinne (näppäimistö ei enää toiminut, muuten loistava kone) kesti puolitoista kuukautta(lupaavat muuten kahta viikkoa nettisivuillaan) kunnes sanoivat ettei voi korjata ja antoivat tämän tilalle.

  TL;DR: Läppäri päättää sekunnin sadasosassa palata 90 luvulle, missä vika?
   
 2.  
 3. VAIO98

  VAIO98 Member

  Liittynyt:
  13.05.2013
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  18
  Kuulostaa niin omituiselta etten osaa sanoa mikä voisi olla. Kannattaa viedä takaisin kauppaan ja pyytää uusi kone tilalle. Jos ei vieläkään toimi niin sitten kannattaa palauttaa ja ostaa jokin toinen kone.
   
  Chibiko kiitti tästä.
 4. Tuksu82

  Tuksu82 Active member

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  1,485
  Kiitokset:
  19
  Pisteet:
  68
  Kyllä se fiksuinta on kuitenkin viedä kauppaan ja kuvailla sinne ongelma, vaikka siinä joutuu tovin odottelemaan. Itse sörkkimällä saat vielä takuun raukeamaan...

  Voithan tietty katsoa vaikka HWMonitorilla pomppaako prossun lämmöt ennen kaatumista. Voi olla että ei ehdi niin pitkään lämmetä että ulkopuolelta vielä kuumuutta huomaisi.

  http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.26.exe
   

Jaa tämä sivu