1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Melkein kaikki sovellukset näyttää "not responding" "suspended"

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi LeBa 12.02.2021.

  1. LeBa

    LeBa Member

    Liittynyt:
    26.09.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mikäköhän on, kun ei käynisty mikään softa, kuin Chrome, Discord, Steam, Tiedostot. Pelit ei käynnisty, malwaresbytes, Ccleaner, eikä editti softat. Auttakaa ASAP. Windowsin päivitin tänää, en tiedä vaikuttiko se. Ei pysty avaa edes system confirugationia, joka estää clean bootin. Mitäköhä pitäis tehä?
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,222
    Kiitokset:
    948
    Pisteet:
    173
    Klikkaa C -asemaa hiiren oikealla ja valitse: Ominaisuudet - Työkalut - ja kohdasta virheentarkistus valitse tarkista.

    Toimiiko windowsin haku, käynnistävalikko ym. normaalisti?
     
  4. LeBa

    LeBa Member

    Liittynyt:
    26.09.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Käynnistysvalikot toimivat normaalisti ja windowsin haku. Ei löytänyt virheitä c-levyltä. Vieläkin sama ongelma.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,222
    Kiitokset:
    948
    Pisteet:
    173
    Viimeksi muokattu: 13.02.2021
  6. LeBa

    LeBa Member

    Liittynyt:
    26.09.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,222
    Kiitokset:
    948
    Pisteet:
    173
    Tarkoitin tavallista järjestelmän palautusta. Sun windowsin kieli on englanti, muta asiat löytyy samoista paikoista kaikilla kielillä.

    Kirjoita hakuun ohjauspaneeli (en tiedä toimiiko Suomen kielellä enkkuwindowsissa, mutta kirjoitat sitten control panel) ja valitse palauttaminen.

    järjestelmänpalautus.

    Se jälkeen valitse: Avaa järjestelmän palauttaminen. Varmista, että palautuspiste on tarpeeksi vanha ja jatka eteen tulevien ohjeiden mukaan. Huom. Palautuksessa saatta mennä kauankin.

    jpalautus2.


    Alla vielä ohje Englannin kielellä kuvien kera, jos on helpomi seurata. Kohdasta "Optin two" eteenpäin.
    https://www.tenforums.com/tutorials/4588-system-restore-windows-10-a.html
     
    LeBa kiitti tästä.
  8. LeBa

    LeBa Member

    Liittynyt:
    26.09.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    upload_2021-2-13_10-36-33. Ei onnistu.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,177
    Kiitokset:
    1,040
    Pisteet:
    243
    Järjestelmän suojaus ei ole ollut käytössä, joten järjestelmän palauttamista ei voi tehdä.

    Teitkö päivityksen normaaliin tapaan Windows Updaten avulla? Onnistuisikohan seuraavassa ohjeessa oleva kohta Miten voin poistaa asennetun päivityksen?

    Windows Update: usein kysytyt kysymykset (microsoft.com)
     
  10. LeBa

    LeBa Member

    Liittynyt:
    26.09.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En tehnyt päivitystä erikseen Windows Updatesta, vaan sammutin tietokoneen ja siinä ei ollut muita vaihtoehtoja, kuin "update and shutdown" ja "update and restart". Tein vielä eilen yöllä erikseen Windows updatesta jonkun isomman päivityksen, mutta se ei auttanut asiaan millään lailla.
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,177
    Kiitokset:
    1,040
    Pisteet:
    243
    Selvä. Onnistuuko päivitysten poisto edellä mainitun ohjeen mukaan?

    Olen itsekin tietämätön, mutta jos omalla kohdallani olisi tuollainen tilanne, yrittäisin ensin poistaa sen viimeksi tehdyn päivityksen ja sen jälkeen vielä tuon varsinaisia ongelmia aiheuttaneen päivityksen.

    Edit. Tarkoitatko tuolla "isommalla päivityksellä" versiopäivitystä? Jos sellainen oli kyseessä, pitäisi sen poistaminen ja edelliseen versioon paluun olla mahdollista tuolla tavalla:

    Ongelmia uuden päivityksen kanssa? Näin palautat aiemman Windows 10 -version | Mikrobitti

    Näin palautat Windows 10:n edellisen version | Kotimikro.fi

    Viimeisen version poisto ei korjaa alkuperäistä ongelmaa, vaan ongelmapäivityksen poisto on edelleen edessä eli olet samassa tilanteessa kuin ketjun aloittaessasi. Edelleen huomautan, etten todellakaan tiedä, onko tämä paras tapa edetä, mutta jos itse olisin samassa tilanteessa, niin kokeilisin.
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2021
  12. LeBa

    LeBa Member

    Liittynyt:
    26.09.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sielä näkyis olevan nyt kolme päivitystä valmiina asennettavana, niin päivitnkö ensin ne vai yritänkö poistaa vanhoja?
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,177
    Kiitokset:
    1,040
    Pisteet:
    243
    Hyvä kysymys, johon en tiedä parasta vastausta. Microsoft on ennenkin korjannut päivityksen aiheuttamia ongelmia uudella päivityksellä, mutta en tiedä, miten tässä tapauksessa. Kannattaisi ehkä googlata noiden päivityksien numeroita ja hakea tietoa, mitä kyseinen päivitys tekee. Jos selvästi kerrotaan, että päivitys korjaa aikaisemman päivityksen synnyttämän ongelman, kannattaa se tietenkin asentaa.

    Mikäli odottavien päivitysten kohdalla ei tuollaisesta korjauksesta kerrota, voisi olla parempi palauttaa kone toimivaan tilaan ennen lisäpäivityksiä.

    Kannattaa varmaankin laittaa se järjestelmän suojaus päälle, jolloin ennen päivityksen asentamista tehdään automaattisesti palautuspiste. Eli kirjoita hakuun palautuspiste, klikkaa Luo palautuspiste, valitse suojausasetuksista C-asemalle suojaus.
     
    LeBa kiitti tästä.
  14. LeBa

    LeBa Member

    Liittynyt:
    26.09.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Oookkei, tietokone alkoi toimimaan normaalisti nytten. En tiedä tarkkaa syytä tähän, mutta Task Managerista sammutin GPU Tweakin kaikki taskit. Miksi tein näin? EN TIEDÄ. Mutta kaikki toimii nyt. Poistin GPU Tweakin, kun voin ylikellottaa AMD omallakin sovelluksella.
     
  15. Zhark

    Zhark Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    580
    Kiitokset:
    99
    Pisteet:
    38
    Pieni vinkki, kannattaa vaikka manuaalisesti ennen päivittämistä tehdä palautuspiste jotta välttyisit vastaavalta harmilta jatkossa. Ei ole iso homma mutta voi säästää suureltakin vaivalta.

    Edit. @1pertti näköjään jo saman kertoikin.
     

Jaa tämä sivu