1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Medion MDC 4400 PVR - PC

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi COBHC 06.08.2005.

 1. COBHC

  COBHC Regular member

  Liittynyt:
  23.06.2004
  Viestejä:
  105
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo varsinkin tuo kohta kolme kuullostaa tutulta.Joskus on boxi tallentanut ensimmäisen ohjelman kokonaan + yliajan ja jättänyt sitten toisen ohjelman kokonaan tallentamatta :(. Ihmetyttää vaan että kun pystyy tallentamaan kahta eri kanavaa samaan aikaan niin miksi laite ei sitten osaa tallentaa samalta kanavalta samaan aikaan.
  Itseäni on häirinnyt sellainen pikku seikka että jos laitat boxin ajastimella tallentamaan jotain ohjelmaa ja katsot jotain muuta siinä rinnalla mutta päätät lähteä esim.nukkumaan ennen ajastuksen loppua,niin laite ei osaa sammuttaa itseään.
  Olen laittanut maahantuojalle viestiä noista bugeista,mutta eipä sieltä kukaan ole kertaakaan vaivautunut vastaamaan edes.
   
 2.  
 3. Putteli

  Putteli Member

  Liittynyt:
  22.12.2005
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen käyttänyt purkkia muutamia viikkoja ja tallenuksissa ei ole ainakaan vielä ollut ongelmia.En ole kokeillut peräkkäisiä tallennuksia samalta kanavalta.

  Kuvasuhteesta olen todennut että siirto 4:3 > 16:9 käy hyvin mutta ei päinvastoin.

  USB explorerin mpg ei taida olla ihan standardi koska Pinnacle Studio 9 ei hyväksy sitä. Nero Smart Start ja Cyberlink Power Producer Gold sen sijaan hyväksyvät mukisematta.

  Siirrossa pc:lle on ongelmana se että ensinnäkin tiedosto jakautuu kahtia ja kakkososasta jää pois osa - jopa 10 minuuttia.Pois jääneen osan olen siirtänyt kaappamalla s-videona.Tähän kuulemma haetaan ratkaisua.

  Tekstinhän saa mukaan ainakin toistaiseksi vain kotimaisilta kaupallisilta kanavilta.Harmillista että ProjectX ei tunnu hyväksyvän Medionin tiedostoja.Onko joku saanut sen toimimaan? Varmin tapa on tehdä homma videokaappauksena jolloin tekstitkin tulee mukaan.Myös tekstitysongelmiin kuulemma pyritään löytämään ratkaisua.

  RGB-kuvan laatu on heikko joten käytän s-videota.Toivottavasti tähänkin ongelmaan pystytään löytämään ratkaisu.   
 4. sine

  sine Member

  Liittynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  evian_45

  Kiitos vinkistä. Pitää testata tuota mainitsemaasi ohjelmaa joululomalla.

  mursunet

  Kuvasuhteen kanssa minulla ei ole ollut ongelmia. Telkkarina n. 1999-2000 ostettu Sonyn SuperTrinitron 28" Wide töllötin. Kuvasuhde vaihtuu minulla kiltisti scart-ohjaussignaalin välityksellä. Ainut mitä olet ihmetellyt, että Medion tuntuu ikään kuin lähettävän varmuuden vuoksi kaksi kertaa Wide modeen siirtymisen käskyn tai sitten WSS -ohjaussignaali tippuu hetkeksi pois päältä Wide modeen menon jälkeen, sillä telkkarista kuuluu selvästi napsumista 4:3 ja 16:9 kuvasuhteiden välillä tämän edestakaisen veivaamisen myötä (tämän huomaa myös kuvasta). DVD-soitin ja maikkarin analogilähetyksen mukana tuleva WSS-signaali ohjaa töllöä ilman ylimääräistä säätöä.

  Minulla tapahtuu ainakin sellaista, että jos esim. tallentaa jotain taustalla samalla kun itse katsoo jotain tallennusta ja taustatallennus loppuu, niin tästä toistettavasta ohjelmasta menee ääni/kuvasynkkä sekaisin. Sen jälkeen näyttää ääni olevan jäljessä. Tähän auttaa kelausnapin painaminen, mutta mutta... miksi Medion tekee tätä?

  En muista oliko tämä vika/ongelma jo vanhoilla vanhemmilla pre-1.39 ohjelmistoversioilla, koska en ehtinyt käyttämään laitetta juurikaan ennen ohjelmistopäivitystä.

  Kolmoskohdan ongelma on myös tuttua.

  COBHC

  Olen huomannut saman, että laite ei sammu itsestään. Olen antanut itselleni ymmärtää, että jos painat jotain nappia kesken ajastustallennuksen (pelkkä äänenvoimakkuuden säätäminenkin riittää), niin sen jälkeen laite kuvittelee jonkun katsovan telkkaria. Tämä lienee ihan tarkoituksella tehty ominaisuus eikä lienee vika. Jos taas et tee mitään ajastuksen aikana, niin ainakin minulla laite on sammunut kiltisti ajastuksen jälkeen omia aikojaan.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2005
 5. mursunet

  mursunet Member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eikä tässä vielä kaikki...

  Aivan hiljattain MDC alkoi tehdä kovaäänistä pärinää.
  Se toistui aina silloin tällöin ja hävisi, mutta eräänä iltana se ei loppunut. En ole pitänyt mitään koneen päällä jo kuumenemisen takia.

  Paikallistin ongelman aiheuttajaksi laitteen kotelon kansiosan, se alkaa resonoida kiintolevyn takia. Taivutin kantta hieman kuperammaksi ja nyt kone on ollut hiljaa.

  -Mursunet
   
 6. mursunet

  mursunet Member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hah, sainpas DivX käännön toimimaan Dr.DivX:llä.

  Kun otan videopätkän ensin VideoReDo ohjelmaan, leikkaan (tai en) ja tallennan filun Transport Streamiksi (.ts), Tohtori ottaa mukisematta sisään...

  MPEG formaatissa en ole saanut toimimaan millään keinolla. Kokeilin myös VideoReDo:n QuickstreamFix:iä, mutta tuloksetta, videossa on vieläkin jotain mikä sekoittaa softan.

  -Mursunet
   
 7. migi1

  migi1 Member

  Liittynyt:
  08.08.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Siis miten nämä Ylen tekstitykset saa oikein mukaan? Aiemmin mainittiin videokaappaus, mutta mitä sillä tarkoitetaan sitten?
  Toinen pulma on se, että käännösohjelma tekee mpg-tiedoston. Tämä ei kuitenkaan ole tietääkseni DVD-polttoon tarkoitettu formaatti.
  Muutenhan vehje on ollut hemmetin hyvä.
   
 8. Putteli

  Putteli Member

  Liittynyt:
  22.12.2005
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Videokaappauksella siirretään ohjelma PVR:n kovalevyltä "reaaliajassa" pc:lle.Tätä varten tietokoneessa pitää olla joko komposiitti- tai s-video sisäänmeno ja linja ääntä varten. Lisäksi tarvitset sopivan ohjelman esim Nero 6. Kaappauksen kesto = a.o. ohjelman kesto.Ääni ja tekstitys tulee mukaan ilman ongelmia. Kun kaappaus on tehty voit polttaa DVD:n. Huomioitava on että pitemmille filmeille saatat tarvita double layer DVD-levyn jos haluat säilyttää hyvän kuvalaadun.
  Liitännöistä sen verran että itse käytän scart-adapteria jossa on sekä kompposiitti- että s-videoliittimet sekä tietenkin RCA:t stereoääntä varten.Lisäksi käytän scart jakoboksia ettei aina tarvitsis kömpiä digiboksin taakse.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2005
 9. mursunet

  mursunet Member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Törmäsin nyt samaan ongelmaan kuin mikä muillekin on näemmä tullut, eli kun tallentaa ohjelman, se on kokonaan koneen levyllä, mutta siirrettäessä tietokoneelle, lopusta jää puuttumaan muutama minuutti.

  Järjestäen [bold] joka hemmetin [/bold] videotiedostosta puuttuu lopusta pätkä! Käytännössä kaikki tallenteet ovat roskaa jos olet tehnyt sen virheen ettet ole tallentanut loppuun vähintään 10min ylimääräistä!
  Tärkein syy ostaa koko purkki oli että saan siirrettyä tallenteet tietokoneelle, tämä onnistuneesti poistaa pohjan koko laitteen hankinnalta.

  Annas olla kun tahdon säilyttää kaksi peräkkäistä ohjelmaa!
  Sitten se hupi vasta alkaa.
  Milläs saat seuraavan ohjelman ensimmäiset minuutit koneesta ulos, kun ne leikkautuvat aina ensimmäistä ohjelmaa siirtäessä???

  Esimerkiksi 48:57 pituisesta pätkästä siirtyy vain 41:44, eli 7:13 jää jonnekin huitsin nevadaan - joka ainoalla testikerralla.
  Kun katson videon Medionilta, tallenne toistuu loppuun asti ok. Mutta kun siirrän PC:lle, loppu puuttuu.

  En yhtään ihmettelisi vaikka tämä käpyiseltä amis-viritykseltä näyttävä USBexplorer olisi koko ongelman aiheuttajana.
  Lukee varmaan väärin tiedoston koon tai jotain vastaavaa.

  Olen testannut USBexploreria neljässä eri koneessa joissa eri käyttikset, softa sekoilee tasan kaikissa. Tuskin koskaan saan softan pysymään pystyssä tehdäkseni muutaman kopioinnin ja yhden käännön, sekoaa aina ja varmasti!

  Jos minulla olisi käsillä valmiit modulit videon konvertointiin ja Medionin USB protokolla, kirjoittaisin tasan stabiilimman softan milloin tahansa. Tekisinpä vielä grafiikat käyttöliittymään.
  Tämä jo siitä ilosta että saisi jotain toimivaa.

  Mitähän takuu sanoo jos alan rassaamaan kiintolevyä tietokoneeseen suoraan kiinni? Jos kone kyrvähtää jostain muusta syystä, voinko vain sanoa että tuotteen toiminnalliset virheet (=paskaakin paskempi PC softa) pakottivat minut avaamaan laitteen ja irroittamaan kiintolevyn toistuvasti.
  Menisikö läpi, saisinko ilmaisen takuukorjauksen?

  USB siirto jo lähtökohtaisesti on luvattoman hidasta.
  Odotin että koneessa olisi vähintään USB 2.0 tasoinen liityntä, kun on aika ilmeistä, että liitynnän läpi ajetaan kymmeniä gigoja tavaraa.

  Ja hitot - vaivaisella 1.2MB/s vauhdilla muutamassa gigassakin kestää tuntikaupalla!
  Jos tallennan kiintolevyn täyteen tavaraa jota haluan säilyttää ja siirtää tietokoneelle, kestää melkein [bold] kolme päivää [/bold] putkeen, että kaikki on siirretty!

  Olenkin joutunut jättämään koneen yön ajaksi siirtämään muutamaa vaivaista tiedostoa. Aamulla kun katson tilanteen, on siirto vieläkin päällä, vasta puolet siirretty.

  Tämän vielä kestäisi jos USB siirron voisi tehdä niin ettei USB moodi estäisi muita toimia Medionissa, mutta kun ei. Tallennukset kyllä menevät taustalla, mutta kanavia sekä tallenteita et katso kunnes suuri ja mahtava USBexplorer on saanut siirtonsa valmiiksi!

  Näin tuotekehittäjän silmin katsottuna tuo on äärimmäisen tyhmästi toteutettu toiminto.

  Pointtini on, että kun kone pystyy niin massiiviseen tiedonsiirtoon, että se pystyy tallentamaan ja toistamaan kolmea hyvälaatuista videostreamia samaan aikaan, miksi yksi vaivainen yhden ainoan megan per sekunti siirtävä liitäntä estää laitteen normaalin käytön siirron ajan?
  Nopealla USB:llä ei tietenkään olisi väliä, siinä siirtyy muutamassa minuutissa koko kiintolevyn sisältö, mutta kuka Medionin kehitysporukasta todella luulee että tämä toiminnallisuus on järkevästi toteutettu - antaisin potkut samantien.

  Tälle tuskin on raudan puolesta estettä, eli kyse on enemmälti softasta. Miksi - miksi USB liityntä ei voisi olla tavallisena taustaprosessina koneen normaalin toiminnan ohella, aina aktiivisena?? En keksi mitään resurssia koko laitteessa, mitä siirto verottaisi liikaa etteikö tämä onnistuisi.

  Medioniin voisi tunettaa jonkinlaisen irroitettavan kiintolevykehikon. Tämä ratkaisisi USB:n hitausongelman, sekä tiedoston katkeamisongelman. Levyn voisi sitten helposti siirtää tietokoneeseen, homma olisi ohi muutamassa minuutissa.

  Pahoittelen että vaahtoan asiasta, minua nyt alkoi jotenkin pännimään kuinka näinkin ilmeiset virheet ovat tuotteeseen päässeet. Tämä on tyypillinen esimerkki "asiakas testaa" kehityskulttuurista, mihin jotkut firmat ovat vajonneet.
  On aivan turha tulla väittämään että tuotetta on testattu laajalti testiryhmän toimesta, tällaiset virheet olisi heti huomattu jos joku olisi viitsinyt testata konetta oikeassa käytössä.

  Luultavasti kehitystiimiin kuuluvat testaajat (sikäli jos niitä on) ovat pyöritelleet vain jotain muutaman minuutin pätkiä jotta ei tarvitsisi odottaa kun USB siirtää.
  Niinpä.

  -Mursunet
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2005
 10. ricardo

  ricardo Guest

  "Milläs nuo pätkät saisi järkevimmin/helpoiten yhdistettyä koneella taas takaisin yhdeksi ainoaksi MPG-fileeksi?"

  DVTool niminen ilmaisohjelma tekee homman.
   
 11. COBHC

  COBHC Regular member

  Liittynyt:
  23.06.2004
  Viestejä:
  105
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Toi maahantuojan touhu on muutenkin vähän munatonta.Kävin liikkeessä josta boxin ostin ilmoittamassa että haluaisin purkaa koko kaupan,koska boxi jättää välillä ohjelmia tallentamatta.Se on kuitenkin se syy miksi ko.laite on hommattu.No myyjä sitten soitti scheiderille ja sieltä ilmoitettin että ei onnistu kaupan purkaminen,mutta voin kuulemma otta ihka uuden laitteen takuuseen.
  Vikahan ei ole kylläkään raudassa,vaan täysin paskassa softassa.Eipä luultavasti olisi tilanne muuttunut vaikka olis ottanut uuden vehkeen.

  Tuo mursunetin mainitsema usb-explorer on kanssa oikein tekniikan riemuvoitto.Tekijöille pitäisi antaa joku palkinto.
   
 12. yltzi

  yltzi Member

  Liittynyt:
  19.11.2004
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  pari päivää nyt ollu itellä tää boxi ja ihan hyvä peli muuten, mutta onko totta että jos aloittaa nauhoituksen "lennosta" ni boxi hyppää aina pois omasta suosikkikanavalistasta, eikä sinne pääse ennenkuin on lopettanut nauhotuksen?? ja tietääkö kukaa kunka isoja/paljon tiedostoja mahtuu tietokoneelta boxiin?
   
 13. Putteli

  Putteli Member

  Liittynyt:
  22.12.2005
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  yltzi

  Härveli pomppii aina pois suosikkilistalta kun nauhoitus alkaa. En tiedä miksi.Jos käyttää pikatallennusta vaarana on, jos ohjelman alku on myöhässä, että loppupäästä jää osa pois, siksi kannattaa napsauttaa pikatallenusnappia toistamiseen jolloin pystyy pidentämään tallennusaikaa.
  Boksin kovalevyltä on varattu 4 gigaa tilaa kuville ja mp3:lle.
  (käyttöohje sivu 47) JPEG kuvien maksimikoko on kuulemma 720x576 (en ole kokeillut enkä viitsi kokeilla koska yhtä hyvin voi polttaa parempilaatuisia kuvia CD:lle tai DVD:lle).
  Jokaisen ohjelmistopäivityksen yhteydessä suosikkilistat tyhjenevät ja joskus muutenkin oman kokemukseni mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2005
 14. Putteli

  Putteli Member

  Liittynyt:
  22.12.2005
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nyt uusi ohjelmistopäivitys 1.42 on saatavilla Schneiderin sivuilta.
  RGB-signaalin ulostuloa on muutettu kuten myös ajastustallenuksien ominaisuuksia. Ensinäkemältä RGB-signaali tuntuu paremmalta mutta täytyy testata erilaisten lähetysten kanssa. Päivitin USB:n kautta ja hyvin meni.
   
 15. mursunet

  mursunet Member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Asensin päivityksen myös omaan rassiini ja totesin ettei mikään ainakaan vanhemmissa vioissa ole muuttunut.

  Kaikki viat tässä tuotteessa kohdalleni ovatkin osuneet, paitsi RGB viat, joista jotkut ovat maininneet. RGB kuva on toiminut erittäin hyvin, en ole havainnut mitään ongelmaa omalla kohdallani, vaikka käytän ihan perus analogitöllöä. Alussa kuva oli välillä liian leveä, mutta se ongelma hävisi ensimmäisen päivityksen myötä.

  Ajastus on vielä testaamatta syvällisemmin, millaisia muutoksia siinä on. Olen havainnut että aika usein tallennus alkaa n.3-10 sekuntia ohjelman alkamisen jälkeen, mikä alkaa olla ärsyttävää erityisesti ohjelmissa joissa ohjelma alkaa heti, alkutunnarit tulee vasta myöhemmin (esim.Kummeli etc).
  Tätä on tapahtunut EPG ajastuksissa, manuaaliset ajastukset ovat olleet ok.

  Tämä siis siitä huolimatta että minulla on 20min lisäaika ajastuksissa. Loppupäästä tallentuu tämä 20min ok, ehkä sen ei ole toisaalta tarkoituskaan vaikuttaa alkuun (vaikka kyllä saisi olla).

  Joudun pitämään näin posketonta lisäaikaa juurikin tämän USB siirto-ongelman takia. Vasta nyt voin siirtää uudet tallennukset PC:lle ilman että loppupäästä häviää 5-15min itse ohjelmaa.
  Sama häviää vieläkin, mutta nyt seuraavasta ohjelmasta, eli saan ensimmäisen ohjelman kokonaisena pois, vaikka vartti häviäisikin.

  Tosin vieläkin kiintolevyllä möllöttää melkein 80Gt tavaraa minkä haluan PC:lle, mutta kun missään ei ole lopussa ylimääräistä pariakymmentä minuuttia eteenpäin, ovat filut 'posessa' kunnes joku näistä hemmetin USBexplorerin koodanneista keisareista keksii miten tiedostoja siirretään...

  Havaitsin minä uudenkin ilmiön hiljattain...
  Tallensin Neloselta Tanssii susien kanssa-leffan, ja yllätyksekseni huomasin että vaikka kuvasuhde ja -koko ovat kunnossa, tekstitys oli paukahtanut ylisuureksi.

  Eli normaaliin ruutukokoon mahtuvasta tekstirivistä näkyikin vain yksi kolmasosa keskeltä, alku- ja loppupää menivät ulos ruudusta!
  Tallennettaessa tekstit olivat ok, en huomannut mitään ongelmia.

  Kirjainten ylisuuri koko on jotenkin huvittavaa katsottavaa, mutta heti kun muistelen mitä maksoin laitteesta, hymy hyytyy...
  En saanut edes alennusta kaupassa. :(

  Minulla on vielä mahdollisuus palauttaa Medion kauppaan, mietin tällä hetkellä tosissani teenkö niin ja vaihdan johonkin toiseen purkkiin.

  Toisaalta voisi olla hupaisaa katsoa tämä bugirumba loppuun, olla piikkinä valmistajan persauksissa niin kauan kuin ongelmia on ja olla sitten parin vuoden kuluttua tyytyväinen kun on bugiton digiboksi, sen voi myydä HuutoNetissä hyvillä mielin.

  Ostaessani Medionin, luulin pääseväni katsomaan televisiota ja tallentamaan sitä VHS:ää paremmalla laadulla.
  Nyt olenkin huomannut tulleeni vastoin tahtoani valmistajan vapaaehtoiseksi testausinsinööriksi, se ottaa kieltämättä hieman pannuun.

  Jos olet aikeissa ostaa Medion MDC 4400:n ja löysit tämän ketjun jollain haulla, omakohtainen neuvoni on: mieti vielä kerran ja tarkkaan - muitakin tuotteita on.
  Jos olisin tiennyt ennen ostoa millaisen päänvaivan tämä purkki aiheuttaa, en olisi ostanut.

  Joku voi väittää vastaan, tämähän on nyt oma mielipiteeni asiasta.
  Onhan tuote muuten ihan toimiva ja laadukas, ja jos ei esim.koskaan aio PC:lle tallenteita siirtää, säästyy jo monelta vaivalta.

  v1.43:a odotellen.

  -Mursunet
   
 16. Putteli

  Putteli Member

  Liittynyt:
  22.12.2005
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minäkin koin tuon ylisuuren tekstin hetkellisesti eilen päivityksen jälkeen mutta ongelma poistui itsestään melkein heti.
   
 17. mursunet

  mursunet Member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minulla tekstiongelma on pysynyt aina koko ohjelman ajan. Seuraava ohjelma voi olla taas ok.

  Katsellessa ei ongelmia, mutta kun on tallentanut ja katsoo, tekstit heittävät volttia. Tähän mennessä kolme ohjelmaa on jo tuottanut tämän efektin.

  -Mursunet
   
 18. mursunet

  mursunet Member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tutkin hieman digiboksin sisuksia ja löysin seuraavaa...

  Laitteen USB liitäntä perustuu NetChipin NET2270 piiriin, mikä on täysin USB 2.0 yhteensopiva, pystyy max.480Mbps siirtoon, jos sitä ajava lähde vain pystyy tuottamaan kyseisellä vauhdilla tavaraa.

  Itse boksin sydämenä on ST:n Omega-sarjan STi5514 settop prosessori, joka käytännössä hoitaa kaiken videon dekoodauksesta ja toistosta aina kiintolevyn ohjaukseen ja infrapunakomentojen vastaanottoon kaukosäätimeltä.

  En nyt ole vielä tarkistanut mittaamalla, mutta minusta näyttää aika vahvasti siltä kuin laitteen ohjelmiston sisältävä flash muisti, sekä keskusmuisti olisivat kytkettynä samaan 32 bittiseen väylään USB piirin kanssa.

  Tämä tuo aina ongelmia jos kahta asiaa pitää pystyä tekemään samaan aikaan yhdessä väylässä, jos väylä ei ole riittävän nopea. Ehkä juuri tästä syystä toistotoiminnot ja laitteen normaali käyttö estetään USB:n käytön ajaksi - laitetta ei fyysisellä tasolla vain pysty käyttämään samaan aikaan. Raudasta riippuen, tähän ei välttämättä softakaan auta. Vaihtelevia kiertokeinoja toki on.

  Esto on tehty käyttäjäystävällisen hienosti siinä mielessä että se on ikään kuin naamioitu 'USB moodiksi', näyttöruutuineen kaikkineen.
  Olisikin tökerön oloista jos laite vain pimenisi aina kun USB:n kytkee päälle, sehän olisikin huono laite jos asia tehtäisiin näin.
  Vaikka oikeasti näin käykin taustalla.

  Videon tallennus onnistuu taustalla USB:n ollessa aktivoituna, mutta siihen vaaditut väylät kiintolevyä ja välimuistia varten ovatkin omina fyysisinä väylinään, ne voivat toimia rinnakkain.

  Jos käytössä on todella jokin yleisväylä myös USB:llä, en ihmettele hitautta. Monissa järjestelmäpiireissä väylä ei todellakaan ole USB 2.0 speksin tasolle pääsevä, joten yksinkertaisesti sanottuna laite ei vain pysty antamaan pihalle tavaraa niin nopeasti kuin putkesta mahtuisi.
  Optimoida voi aina tiettyyn pisteeseen saakka, kuten softarevisioissa on näyttänyt olevankin asteittaista nopeutusta.
  Epäilen kuitenkin vahvasti että laite ei koskaan pysty tuottamaan USB 2.0:n maksiminopeudella, tai edes puolella siitä, dataa pihalle.

  Kustannustehokkuuden nimissä, olisivat siinä tapauksessa käyttäneet halvempaa USB 1.1 speksin tasoista physical piiriä...

  -Mursunet
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2006
 19. Putteli

  Putteli Member

  Liittynyt:
  22.12.2005
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuli uusia ongelmia päivityksen kanssa. Ääni siirretään jollain uudella tavalla ja editointi- ja polttohjelmat eivät hyväksy päivityksen jälkeen tehtyjä konvertoituja ohjelmia tai sitten kuva nykii aivan valtavasti. Uuden äänisiirron näkee kun katsoo videon
  "Ominaisuudet" kohtaa.Jos joku kokee samaa niin kertokaa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2006
 20. vasant

  vasant Member

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onkos kellään tietoa, kun tekstitys häviää tallenteesta konvertointi vaiheessa johonkin? Missä vika??? (käyttäjässäkö?)
   
 21. mursunet

  mursunet Member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Putteli

  Tutkin tallentamiani filuja ennen ja jälkeen päivityksen, mutta en nähnyt eroja ääniraidan koodekin suhteen. Mediaplayer väittää ominaisuuksissa että kaikissa rainoissa on äänikoodekkina 'Moonlight Odio Dekoda', vanhimmasta uusimpaan.

  Ongelmia käännös- ja polttosoftien suhteen ei ole myöskään tullut, kääntö onnistuu nyt hyvin Dr.DivX:llä, paistan levylle Nerolla, leikkaan VideoReDo:lla.

  Muutaman kerran olen tosin törmännyt sellaiseen, että kun olen VideoReDo:lla merkinnyt leikattavat kohdat ja yritän tallentaa Transport Streamiksi, softa herjaa jossain kohtaa että buffer empty.

  Pääsen tästä kun tallennan filun ensin Mpeg:ksi, avaan uudestaan VideoReDoon ja tallennan uudestaan ts:ksi.

  Kokeilepa heivata K-Liten koodekit pois ja asentaa ne uudestaan. Yleensä kuvaamasi kaltaiset ongelmat ovat liittyneet ongelmiin koodekeissa.

  Vasant
  Sama tekstien puuttuminen on käynyt minulle kerran, kun tallensin TV2:lta. Olen kytännyt tekstien mukana oloa siitä lähtien, mutta ongelma ei ole uusiutunut.

  Tekstityshän menee usein omana erillisenä streaminaan kuvan ohella, se ei ole kiinteästi kuvassa kuten analogisessa signaalissa.
  Epäilen että tekstien hukkuminen on yksi purkin monista bugeista, mikä sattuu kohdalle vain harvoin, kun tietyt kriteerit (mitkä ovatkaan) täyttyvät.

  Tästäkin olisi hyvä reklamoida maahantuojalle useamman ihmisen toimesta, ottavat ehkä vakavammin kantaa asiaan. Nyt tuntuu kuin vikailmoitukset menisivät 'et vaan osaa'-piikkiin.

  -Mursunet
   

Jaa tämä sivu