1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

MEDION MDC 2220 PVR

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi hebe72 20.12.2005.

 1. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Päivitys tullut tänään 13.3.2006 versio v.6.18p ja eikun testaamaan :eek:)
   
 2.  
 3. tepatee

  tepatee Member

  Liittynyt:
  21.05.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kokeilkaa tekstitv-näppäintä ylen kanavalla... niin koette yllätyksen.
  Sitä en ymmärrä että kun kauko-ohjaimessa olisi ollut kaksi täysin vapaata näppäintä sen keltaisen näppäimen yläpuolella, niin miksei toiseen niistä ympätty tuota tekstityskielen valintaa. Eipä tarvitsisi painella montaa näppäintä päästäkseen teksitv:hen. Tekstitv on muutenkin aika surkeaa katseltavaa ja kaipaisi uudet fontit tai jotain jolla se ulkoasu muuttuisi paremmaksi. Yksi pikkukorjaus olisi päästää tekstitv läpivientinä telkkariin, jolloin voisi käyttää tv:n paremman näköistä tekstitv-ominaisuutta.

  Tuolla 6.18 versiolla DVB-tekstityksen pitäisi toimia jo aika hyvin tallenteissakin. Aiemmin ongelmia oli eniten silloin kun on "taukotallennus" käynnissä ja katsoo ohjelmaa keskeltä niin eipä tule tekstejä.

  Toimimattomuuksista kanavan vaihto tuntuu edelleen tosi epävarmalta. Kun valitsee kanavan numeropainikkeilla, niin näyttöön voi tulla mikä tahansa teksti vasempaan ylälaitaan (esimerkkeinä: "suora" "ei lähetystä" "kaikki") ja usein kanavan numero tulee melko keskelle ruutua (ei aina, mutta sen näkee laitteen etulaidan näytöstä että ainakin komento on mennyt perille). Erittäin usein alalaitaan ei tule ollenkaan info-palkkia josta näkisi epg-tietona ohjelman jne. Melko usein laite menee jumiin kanavan vaihdosta. Koko ajan painaa pelko että mitä tulee ruutuun ja meneekö jumiin vai ei.

  Kaikkein suurin ihmetys tulee jos on jokin laite kytketty kakkos-scarttiin (jossa esim. RGB-läpivienti ei toimi). Kun kakkos-scartissa oleva laite on päällä, niin ajastetut nauhoitukset eivät lähde käyntiin!!!
   
 4. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kannattaa informoida Schneiderille kaikista virheistä niin saavat kenties nopeammin niitä korjattua tuleviin päivityksiin.
   
 5. Tontsa84

  Tontsa84 Guest

  Nyt totuus...

  Lauantaina olisi tarkoitus Hulluilta Päiviltä ostaa, eikö tällä muka mitään tee... päänvaivan lisäksi?
   
 6. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä sillä tekee.On ainakin minulla päivittäiset ajastustallennukset onnistuneet ja ihan toimiva peli.Laitteeseen tuli juuri uusi päivitys 6.19 joka kannattaa asentaa netistä nollamodeemikaapelilla tai sitten liikkeessä.Hintaansa nähden alkaa nyt ihan ok toimimaan jos hyväksyy ajoittaiset pienet ongelmat.
   
 7. Tontsa84

  Tontsa84 Guest

  Ai että joku kaapeli pitäisi hankkia :( ...eikö muuta tapaa ole päivittää ...eikö sen antennin kautta osaa (netti on antennissa ...Welho)???
   
 8. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Laitteen voi päivittää antennin kautta Welhosta mutta ongelmana on vain se että Medion julkaisee niitä Welhon kautta todella harvoin.Boksissa ei ole usb-liitäntää,pelkkä sarjaportti jota kautta laite päivitetään jos ei Welholla ole saatavana päivitystä.
   
 9. tarzani

  tarzani Member

  Liittynyt:
  01.10.2005
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Elikä tommonen vehje tuli stokalta ostettua toivottavasti ei tullu tehtyä virhettä. Viikon kahden sisäl tulee kun oli loppunu. Mitenkäns onko tietoa tuleeko noi laitteen uusimman päivityksen kans toi paareemp kaukosäädin tulee varmaan mukana.
   
 10. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eipä ole tietoa,toivottavasti
   
 11. Titari38

  Titari38 Member

  Liittynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ai, että tämmöisen koneen hankin! Jutut kyllä pitää paikkansa minunkin koneessa. Kone menee jumiin ja on buutattava. Joskus se tekee sen itsekseenkin!
  Yritin saada näkyviin analogiset kanavat boxin ollessa päällä. Ei onnistu, kun Scart-johto on kiinni! Kanavat kyllä vaihtuvat TV:ssä, mutta kuva tulee boxista.
  Yritin etsiä TV:stä boxin antamaa kuvaa ilman Scart-johtoa, ei löydy!
  Kysyin DIGI-TV:stä, neuvoivat laittamaan kolmannnen johdon boxin taakse pistokkeesta 10 pistokkaaseen "aerial" Scart-6:n vieressä. Seinästä tuleva antenni liittimeen 9 ja liittimestä AERIAL,TV/VCR kaapeli TV:hen. Ei toiminut.
  Kysyivät ohjelmaversion numeroa. Koneessa on versio numero 4.00 jotain. Pitäisi olla se versio 6. jotain. 0-kaapelia ei ole. Soitin Elisan neuvontaan, kysyin koska saadaan kaapeliverkosta uusin päivitys. Ei osannut sanoa, mutta otti puhelinnumeroni ja lupasivat tekniikasta soittaa kun saavat selville. Saas nähä kui kauan selvittävät!!
  Niin ja ei se tekstitys toimi ylen verkosta minullakaan!
  Mut katsotaan, katsotaan kuten formulaselostajat sanovat.
  Boxi on käytössä toista päivää, sain sen eilen.
  Ehkä asiassa jotain tapahtuu, koska YLE on antanut henkilöstelleen ohjeen ostaa vain tätä boxia! Kymmeniä on jo mennyt sinne.
  Et tälläinen tapaus!
   
 12. Titari38

  Titari38 Member

  Liittynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mistähän tuo kello aika tulee viestiin?
  Mulla on kyllä pc:ssä oikeassa ajassa!
   
 13. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kellonaika tulee aina afterdawnista ihan omaa aikaansa,ei huolta.
  Tosiaan uusin päivitys boksiin on 6.19 ja sillä alkanut toimia ihan tyydyttävästi.Version myötä voit käyttää teksti-tv painiketta ylen kanavilla tekstityksen valitsemiseksi.0-kaapeli maksaa noin 5e joten se helpottaa päivityksiä kummasti,ei tarvitse odotella Welhoja eikä Elisoita.

  Outoa että et saa analogista kuvaa näkymään mikäli liität antennijohdon digiboksiin sekä toisen johdon digiboksista television antenniliitäntään?Oletko johdon kiinnityksen jälkeen kokeillut tv:stä av-kanavien vaihtonäppäintä?
   
 14. Titari38

  Titari38 Member

  Liittynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  OK! Tuo kellonaika.
  Analogiset kanavat näkyvät kyllä silloin kun digiboxi ei ole päällä.Mutta kun boxi käynnistetään, niin vain boxin kanavat näkyvät, samoin silloin jos boxi nauhoittaa, analogisia ei näy. Olen yrittänyt etsiä digin ulostulokanavaa 51 TV:stä, mutta ei löydy. Taitaa olla liian vanha TV. Ikä n. 20 vuotta!
  Mistäs osoitteesta uuden ohjelman voi imuroida, vai saako sellaista täällä tiedustella?
  HI!
   
 15. matsku84

  matsku84 Member

  Liittynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuli sitten antennimalli ostettua Hulluita Päiviltä lähinnä halvan hinnan sekä mahdollisuuden katsoa ja nauhottaa eri kanavaa takia. Alku ei ollut mairitteleva: Ohjekirjassa oli keskellä yksi tyhjä aukeama (s.22-23). Hyvänä puolena softa oli boksissa valmiiksi tuo uusin version eli 6.19p.
  Kaukosäätimeen boksi reagoi [bold]todella[/bold] huonosti (lienee vanha kaukosäädin malli), kunnes keksin että kaukosäädin pitää osoittaa boksista alaspäin (n.25 asteen kulmassa). Boksi sijaitsee hyllyssä TV:n yläpuolella n. 1,5m korkeudessa. Tästä huolimatta erittäin huono vastaanotto muihin käyttämiini laitteisiin verrattuna, mutta kaikkeen tottuu...
  Olen omistanut kyseisen boksin n.3 vuorokautta ja tähän mennessä laite on seonnut ja buutannut itsensä kaksi kertaa: Kerran heti kanavan vaihdon jälkeen ja kerran ajastuksen alkaessa. Kerran se on myös poissa ollessani nauhoittanut ajastettua ohjelmaa tasan 0 sekunttia, eikä sitä voi toistaa koska "tiedosto on liian pieni toistettavaksi"!
  Laite on seonnut totaalisesti toistaiseksi vain kerran: N. minuutti käynnistyksen jälkeen kuva meni pimeäksi, kuten myös boksin näyttö (punaista lediä lukuunottamatta), eikä boksi reagoinut mihinkään painalluksiin kaukosäätimestä tai etupaanelista, joten parin minuutin odottelun jälkeen päätin sammuttaa ja käynnistää sen takapaneelin virtakytkimestä.
  Tiedostojen muokkauksessa ärsyttää eniten leikkauskohtien epätarkkuus sekä kuva kerrallaan taaksepäin kelauksen puute. "Leikkaa" ja "Osioi" toiminnoilla leikkauskohdan valitsemisen jälkeen lopputuloksen pätkäisykohta saattaa heittää pari sekuntia suuntaan tai toiseen!
  Ylen teksityksessä ei (vielä) ole ilmennyt ongelmia. En ole tosin vielä kokeillut nauhoitusta Ylen kanavilta.
  Boksin vaihto toiseen valmistajaan ja malliin on kyllä vakavasti harkinnassa.

  Tuolta saa päivityksiä imutettua:
  http://www.schneider-fin.fi/www/page.php?cat=4

  P.S. Jos haluatte halvan ja laadukkaan digiboksin ilman kovalevvyä, niin suosittelen lämpimästi Philipsin DTR 200:sta. Noin kuukauden olen sellaista käyttänyt ja on toiminut kuin junan vessa (satunnaista toisen kotimaisen kielen ilmestymistä ohjelmaoppaaseen lukuunottamatta)!
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2006
 16. Titari38

  Titari38 Member

  Liittynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos kaikille neuvoista! Sain analogiset kanavat näkymään samanaikaisesti kun boxi nauhoittaa. Hankaluus on vain siinä, että Scart-kaapeli pitää irroitta nauhoituksen ajaksi! Ja taas takaisin kun aloitetaan katselu boxista.
  Nauhoitin eilen YLE 1:stä ohjelmia, ja sama homma, tekstitys jäi pois. Lienee sen vanhan ohjelman vika.
  Muuten olen sitä mieltä, että uudet ohjelmapäivitykset on saatava kaapeli- tai antenniverkon kautta. Kaikilla katselijoilla ei ole tietokonetta!
  Odottelen nyt Elisa-kaapeliTV:n yhteyden ottoa ko asiasta. Saa nähä kauan kestää ja mitä vastaavat!
   
 17. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pelkään että saat odotella verkon kautta tulevia päivityksiä pitkään ja hartaasti.Maahantuojat hyvin nihkeästi laittavat päivityksiä antenni/kaapeliverkkoon kustannussyihin vedoten.Yksi mahdollisuus on toki ottaa laite kainaloon ja marssia lähimpään valtuutettuun huoltoliikkeeseen jossa suorittavat päivitykset ilmaiseksi.
   
 18. markoi83

  markoi83 Member

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  ajattelin laittaa omat 2 senttiä likoon ja kertoa että, ostin gigantista kyseisen digiboxin viimevuoden joulukuussa ja minulla oli myös samoja ongelmia bixin kanssa. Kaukosäädin ei toiminut ja boxi boottasi itsestään aivan liikaa, joten seuraavana päivänä vein boxini giganttiin takaisin ja sain pienen "tappelun" jälkeen rahani takaisin. (tähän väliin pieni tiedote: eli jos ostatte gigantista jonkin tuotteen ja se ei toimi kunnolla niin sanokaa gigantissa kun olette konetta palauttamassa että se on kunnossa, koska jos sanotte että se on rikki niin he lähettävät sen huoltoon mutta kun sanoo että se on kunnossa niin saa heti rahat takaisin.) noh, se siitä....

  eli välttäkää ainakin kyseistä medionin boxia, siinä on paljon vikoja. Suurinpiirtein samalla hinnalla saa Humaxin CXC-2000PVR (80 Gt kiintolevy) halvin hinta jonka olen humaxille nähnyt on 289€, eli noin 40€ kalliimpi kuin medion. Humax on tuossa tv:n kaverina ollut nyt n. 5 kuukautta eikä mitään vikaa/moittimista ole, suosittelen lämpimästi :) Humax on myös paljon yksinkertaisempi käyttää, ainut miinus jonka sille voi antaa on että sillä ei pysty nauhoittamaan ja katsomaan samalla jotain muuta kanavaa, eli pitää katsoa sitä kanavaa jota nauhoitaa. tekstit näkyy hyvin ja ne myös pysyy nauhoituksissa.

  ps, ne medionin kaukosäätimen patterit on piiloitettu siihen vaahtomuoviin joka on boxin ympärillä kun se otetaan laatikosta pois, ne on siis upotettu sinne vaahtomuovin kylkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2006
 19. Titari38

  Titari38 Member

  Liittynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  OK! Soittivat äsken ElisaTV-kaapelista, mutta "Murphynlain" mukaan olin juuri silloin estynyt vastaamasta puheluun. Saas nähä koska soittavat uudestaan. Keskus ilmoitti,että näin tekninen neuvonta tekee. "Sorruin" tähän laitteeseen siksi, että YLE oli kehoittanut henkilökuntaansa hankkimaan (suositellut) nimenomaan tämän boxin ja toiseksi, että maksoin siitä vain 220€! Joten katotaan mitä Elisa saa aikaiseksi.
   
 20. Titari38

  Titari38 Member

  Liittynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Lisätietoa!
  Elisan kaapeliTV ilmoitti, että heiltä ei saa päivityksiä laitteeseen, eivätkä tiedä tuleeko koskaan!
  Laitteen myyjä sanoi, että "syyllinen" on Schneider, joka toimitti laitteet heille. Boxit piti olla päivitettyjä ohjelmaversiolla v.6.18p, mutta näin ei ollut, koska boxissa on versio 4.16!
  Myyjä selvittää asiaa maahantuojan kanssa ja tulensaamaan uuden boxin myöhemmin, eli vaihtoon menee!
  Ihmeellistä muuten tuo maahantuojan touhu, kun yritin ottaa sieltä ohjetta päivitykseen, niin kumpaakaan tiedostoa (pdf ja txt) tiedostoa ei löydy!
  Et sillei nyt!
  Ootellaan!
   
 21. Tontsa84

  Tontsa84 Guest


  Newbie mokas (sih) =D !!! Joo ite harkitsin myös ostoa mutta ONNEKSI jäi väliin kiitos teidän (tämä kyllä liian myöhään ...mutta empä osta sitä muualta) ...JOOH ...[bold] KIERTÄKÄÄ MEDION KAUKAATA[/bold] ;) !!!
   

Jaa tämä sivu