1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Media / videoeditointikone n. 1000 e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi kolzzu 29.05.2018.

 1. kolzzu

  kolzzu Member

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Muutama vuosi siitä, kun tänne oon viimeks kirjotellu :). Eli hakusessa on nykyisen koneen päivitys, jolla haen kahta asiaa:

  1) Toistan leffat koneelta. Hankin vähän aikaa sitten OLED-TV:n (LG 55B6V) ja liiketoisto on sen verran tarkka, että pienikin nykiminen häiritsee. Esim. suoraa TV-lähetystä katsoessa tällaista nykimistä ei esiinny, joten vika lienee koneessa (olen kokeillut suunnilleen kaikkia yleisimpiä mediasoittimia ja codeceja). Koska töllö maksoi 1700 euroa, haluaisin nauttia liiketoistoltaan virheettömästä kuvasta. 4K-tarkkuudella toisto pitäisi myös toimia, vaikka muut laitteistoni osat ei sitä vielä tuekaan.

  2) Videoeditointi nykyisellä PC:llä on todella tuskaista. En voi kuvata täydellä laadulla (Sony HDR CX-240) ja olen jopa harkinnut materiaalin konvertoimista SD-laaduksi, jotta editointi onnistuu. Käyttämäni ohjelma on Pinnacle Studio.

  Lyhyesti kysymykseni on, kannattaako kokoonpanossa painottaa näytönohjainta vai prosessoria?

  Jos vastaus on prosessori, niin päivitykseen menee emo, muisti ja prossu. Jos vastaus on molemmat, niin näiden lisäksi näytönohjain. Nykyinen koneeni on itse kasattu AMD FX-8350 (4,0 GHz) / Radeon HD7870 2 Gt / Kingston HyperX Blu DDR3 16Gt. Olen useimmiten päätynyt AMD-suorittimiin paremman teho-hintasuhteen takia, mutta en tiedä, mikä tällä hetkellä on tilanne - molemmat siis käyvät.

  Jos vastaus on yksinomaan näytönohjain, riittäisiköhän yksinkertaisesti sen vaihtaminen, jolloin uutta rautaa ei sen enempää edes tarvitsisi? Tällöin toki jää rahaa vähän tehokkaampaan malliin (en tosin ajatellut käyttää ihan tonnia pelkkään näyttikseen, joten tässä tilanteessa joustava budjetti n. 500e). AMD ja Nvidia käyvät molemmat.

  Budjetti?: n. 1000 e, joustoa jonkin verran
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
  Ylikellotatko prosessoria?: Ei
  Kotelon koko: Oma kotelo, ATX
  Onko kotelon värillä väliä?: -
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: -
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Kyllä
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Ei
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Oma RAID0 SSD-kokoonpano
  Koneen käyttötarkoitus: ks. yllä. En pelaa lainkaan.
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi? Kotelo, kovalevyt, virtalähde Corsair TX650W V2 Enthusiast Series, näytönohjain (ks. yllä) AMD Radeon HD7870 2Gt
   
 2.  
 3. lyyri

  lyyri Senior member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  2,329
  Kiitokset:
  722
  Pisteet:
  123
  Screenshot_2018-05-29-12-52-36.

  E: erillisellä prossujäähyllä saa lisähiljaisuutta, mutta ei vakiokaan mikään järjetön metelöijä ole. Pinnacle studio on cpu painotteinen softa.
   
  kolzzu kiitti tästä.
 4. kolzzu

  kolzzu Member

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi,

  Kiitos vastauksesta ja pahoittelut etten huomannut viestiäsi aiemmin (luotin, että saisin sähköpostiini ilmoituksen vastauksista, mutta ei ole kuulunut). Tutustun tuohon ehdottamaasi pakettiin tarkemmin, kun pääsen töistä kotiin :)
   
 5. lyyri

  lyyri Senior member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  2,329
  Kiitokset:
  722
  Pisteet:
  123
  Loppunut tuo aikaisempi bundle, eli tuosta bundle muisteineen: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...n-5-1600-ballistix-sport-2x8gb-2400mhz-bundle

  Ja näyttis:
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...rce-gtx-1050-ti-4gt-oc-naytonohjain-4gb-gddr5

  Tuossa setissä alkaa olemaan hintalaatusuhde jo todella hyvä
   
  kolzzu kiitti tästä.
 6. kolzzu

  kolzzu Member

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tutkin vähän tuota ja bundle näyttää kyllä tosi hyvältä ja tarpeisiini sopivalta. Osaatko vielä sanoa, osaako Pinnacle ja yleisesti ottaen SW puolen dekooderit hyödyntää useaa ydintä vai ainoastaan yhtä? CPU-Z:n mukaan Ryzen 5, 1600 tarjoaa tehoa moniydinkäytössä noin tuplat ja single-core -tapauksessa 1,5x nykyiseen verrattuna. Etenkin jälkimmäisessä tapauksessa mietin, tuleekohan lisätehoa tarpeeksi.

  Näyttiksen suhteen voisin kokeilla, tuoko nopeampi prossu yksinään riittävästi suorituskykyä. Jos editoinnin taustarenderöinti tehdään CPU:lla ja videoiden toistossa SW dekoodaus lakkaa nykimästä, uudelle näyttikselle ei välttämättä ole tarvetta.
   
 7. lyyri

  lyyri Senior member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  2,329
  Kiitokset:
  722
  Pisteet:
  123
  Nopealla vilkaisulla pinnacle studio ei ole kovin hyvin säikeistyvä softa, mutta ryzenin potku kyllä riittää siihen, jos ei nyt työkseen sitä editointia tee (vaadi äärimmäistä nopeutta). Yleistä sääntöä noissa softissa ei ole corejen käytön suhteen, löytyy ihan puhdasta yhden coren käyttöä ja todella hyvin säikeistyviä softia. Tulevaisuudessa varmasti säikeistyvyys paranee, kun alkaa yksittäisen ytimen tehot olemaan aikalailla tapissaan nykyisillä valmistustekniikoilla, niin lisäpotkuahan ei saa kuin käyttämällä useampaa ydintä.

  Tuo vanha näyttis ei toimi 4k resoluutiolla. 1050ti on tosiaan vähän ylimitoitettu näyttis tuohon käyttöön, mutta toimisi tuossa käytössä "maailman tappiin". Teho/kulutus/lämmöntuotto-suhde on myös aivan eri luokkaa kuin tuossa vanhemmassa ratukassa. Mutta pinnacle studiolla editoidessa tuosta ei tosiaan hyötyä ole. Toki paljon löytyy niitäkin softia jotka hyödyntävät myös näyttistä ja silloin tuo 1050ti pesee ja linkoaa vanhan radeonin. Jos joskus pieni pelailu kiinnostaa hoituu sekin tuolla nvidialla.

  Nostetaan vielä esille, sattuu jimssissä olemaan asiakaspalautus/esittelykappale malli huokeean hintaan (kirjoitushetkellä):
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...rx-460-windforce-2x-oc-naytonohjain-4gb-gddr5

  Itse laittasin ehkä tämän tilaukseen, ajaa varmasti asiansa monta vuotta tuossa käytössä.

  e: ja tosiaan täysi takuu tuossa gigabytessä, vaikka onkin b-stockkia
   
  kolzzu kiitti tästä.
 8. kolzzu

  kolzzu Member

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Suuret kiitokset erityisesti selvittelyistäsi käytettyyn näyttikseen liittyen ja tietysti kaikesta muustakin infosta! 4k ei ole vielä ajankohtainen. TV tukee sitä kyllä, mutta vahvistin, johdotus ja keittiöön peilattu kakkosnäyttö eivät. Korjaan siis siltä osin alkuperäistä viestiä: näyttiksen ei vielä tarvitse tukea 4k:ta, mutta jos/kun uuden sellaisen ostan, niin tuki pitäisi tulevaisuuden varalle löytyä. Videoediointi ei tosissaan ole mitään ammattimaista tai edes sellaista, mitä tekisin erityisen paljon - lähinnä nostin sen esiin, koska nykyisellä kokoonpanolla juuri se on yksi niistä harvoista käyttökohteista, joka tökkii pahasti. En ole myöskään lukittunut Pinnacleen, lähinnä käytän sitä vanhasta tottumuksesta.

  Vähän mietityttää tuo AMD:n kortti, näyttää olevan viimeistä edellistä sukupolvea. Mun tietotaidolla näiden vertaaminen on todella hankalaa. Esim. memory bandwith ja FLOP-luku ovat jopa vanhalla Radeon HD7870:llani suuremmat kuin näillä uusilla korteilla (wikipedia). Mutta uskon kyllä, että melkein mikä tahansa 2016-vuoden kortti pesee 2012 "serkkunsa", joten tuo on lähinnä hämmentävää.

  Onko siis millaiset suorituskykyerot tuon Radeonin ja Geforcen välillä? :)
   
 9. lyyri

  lyyri Senior member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  2,329
  Kiitokset:
  722
  Pisteet:
  123
  No periaatteessa tuo radeoni on nykyistä sarjaa rx 5x0 on vain refresh tuosta 4x0 sarjasta, eli uudemmat on vain parannellulla valmistustekniikalla tehtyjä. Jossain 5 ja 10% välillä on tehoero noiden "sukupolvien" välillä, riippuu myös mallista. Tuo gigabyte on 4gb malli (löytyy myös 2gigaisena 460 ja 560) ja se on tehdasylikellotettu, joten se on jopa parempi kuin heikoimmat 560-sarjalaiset.

  Mitä tulee shadereiden, corejen, muistikaistan jne. määrään, ne ei ole eri sukupolvia ja tässä tapuksessa täysin eri valmistus tekniikoita verrattaessa mitenkään suuntaa antavia. Onhan fx kovemmat kellot kuin ryzenissä, mutta zenillä huomattavasti parempi ipc...
  Kun raakaa laskentatehoa mitataan (toki siitäkin voidaan kiistellä, millä sitä olisi hyvä mitata) tuo rx460 ja hd 7870 ovat suhteellisen tasoissa. Mutta kun mennään siihen tosimaailman tekemiseen tuo uudempi räxä on parempi ja huomattavasti viileämpi ja virtapihimpi. AMD:llä aina vähän ollut se ongelma, että laskentatehoa löytyy, mutta sitä ei saada ulosmitattua, polaris oli sitten hyppy eteenpäin tällä saralla ja tehot saadaan paremmin käyttöön.

  Mitä tulee 1050ti vs 460, geforce pelaamisessa reippaasti edellä, mutta noin hyötykäytössä siinä 20-30% välillä. Viimeisen vuoden sisään (viimeisin n.kuukausi sitten muistaakseni) AMD:ltä on tullut reippaasti lisää tehoa polariksiin ja vegoihin, uusien ajurien myötä. Nvidialla taas ajurit on välillä mitä sattuu ja mitään lisätehoja tai parannuksia niistä on turha odotella.
   
  kolzzu kiitti tästä.
 10. kolzzu

  kolzzu Member

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos valaisevasta infosta! Pitkällisen harkinnan jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että ostan kuitenkin n. 200 euron kortin uusimmasta sukupolvesta. Tämä jättää vaihtoehdoiksi suosittelemasi Geforce 1050 Ti:n ja AMD:n puolelta tuolla rahalla näytti saavan esim. Asus AMD Radeon RX 560 ROG STRIX OC-näytönohjain, 4GB GDDR5. Onko näistä jompi kumpi mielestäsi parempi?
   
 11. lyyri

  lyyri Senior member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  2,329
  Kiitokset:
  722
  Pisteet:
  123
  1050ti on selvästi parempi, tuo 560 on sen 5-10% parempi kuin tuo 460.
   
  kolzzu kiitti tästä.
 12. kolzzu

  kolzzu Member

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  OK, kiitos paljon avusta! Osaan nyt laittaa oikeat osat tilaukseen :)
   

Jaa tämä sivu