1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

MDC4400 PVR ohjelmaversio 1.51

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi TDDS 27.06.2006.

 1. TDDS

  TDDS Member

  Liittynyt:
  17.09.2005
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko kukaan ladannut tätä 21.6. ilmestynyttä päivitystä? Schneiderin tukisivun tietojen mukaan...

  1) Ajastustallennuksen ominaisuuksia muutettu.
  2) DVB- ja teletekstitykseen liittyviä ominaisuuksia päivitetty.

  Joko puolenyön ylittävät tallennukset onnistuvat?
   
 2.  
 3. Hobbymat

  Hobbymat Member

  Liittynyt:
  10.03.2006
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Versiossa 1.51 olen havainnut ainakin seuraavia jänniä asioita:

  Miinusta:

  - Aika-asetusten valikossa oleva laitteen automaattinen käynnistys/sammutus toimii vain puoliksi, eli laite osaa käynnistyä haluttuna aikana esimerkiksi päivittämään kelloansa, mutta ei osaa palata takaisin valmiustilaan määrättynä sammutushetkenä vaan jää päälle. Tämä ominaisuus toimi oikein vielä edellisellä softaversiolla 1.48.

  - Kiintolevy-valikossa oleva tallennusten yliaika toimii edelleenkin vain EPG-ajastusten kanssa. Jos EPG-ajastusta on editoitu käsin esimerkiksi alkamaan minuuttia aikaisemmin, ajastus ei enää näy EPG:ssä ja yliaikaa ei myöskään käytetä. Ajastustaulukosta ei mielestäni käy kovin selvästi ilmi, mikä ajastus ottaa yliajan huomioon ja mikä ei: jos ajastuksen nimenä on TV-ohjelman nimen sijaan kanavan nimi, se on manuaalinen ja siten "yliajaton" ajastus.

  - Manuaalisissa ajastuksissa yliajan sijaan käytössä on "aliaika", eli boksi sammuttaa tallennuksen 30 sekuntia ennen aikojaan. Edellisellä softaversiolla "aliaika" oli 45 sekuntia, joten hieman parempaan kai tässäkin on menty...

  - Pari kertaa muutaman päivän sisällä boksi on tallentanut ajastuksella TV1:n sijaan Neloselta, ja toisinpäin! Voisiko tähän olla syynä se, että molemmilla kanavilla on ainakin Welhon kaapeliverkossa osin samat parametrit: Video PID (512) ja Audio PID (650:fin), jolloin boksi menee tästä sekaisin eikä osaa valita kanavanippua oikein?

  Mahdollista plussaa:

  - Valmiustilan kello näyttäisi tällä softaversiolla olevan hieman paremmin ajassaan, kun laitteen sammuttaa valmiustilaan. Nyt kello näyttäisi melko usein olevan enintään puoli minuuttia jäljessä tai edellä, kun taas edellisellä ohjelmaversiolla heitto saattoi useimmiten olla vajaan minuutinkin jäljessä. Lieneekö vain mutua, vai ovatko muutkin huomanneet saman? Vaikuttaa hieman siltä, että jos boksi sammutetaan valmiustilaan minuutin ensimmäisen neljänneksen aikana, sen "standby-kello" menee hieman edelle teksti-TV:n aikaa, mutta muutoin se kulkee yleensä jäljessä. Boksin ollessa käynnissä sen kello on teksti-TV:n kanssa täysin synkassa, mutta valmiustilassa otetaan ilmeisesti käyttöön "jokin hihasta vedetty ajanhetki", joka määräytyy sammutushetkestä. Kellonajan heiton olen tarkistanut TV1:n analogisesta teksti-TV:stä heti sen jälkeen, kun olen pistänyt boksin standbylle.

  - Ei ole vielä kaatunut kertaakaan. :)

  Toiveita:

  - EPG:ssä pitäisi näyttää kuukaudenpäivän lisäksi viikonpäivä, mikä selkeyttäisi ajastusta huomattavasti. Ilmeisesti tämän boksin kalenteri ei tunne viikonpäiviä lainkaan, koska niitä ei koskaan näytetä ajastusten yhteydessä... Ehkä Koreassa ei ole tapana käyttää viikonpäiviä vaan pelkkiä päivämääriä? Medionin halvemmassa MDC2220-mallissa viikonpäiviä käytetään, mutta se on ilmeisesti jonkin muun valmistajan kuin Opentechin tekemä laite.

  - Kahta limittäistä (erillistä) ajastusta samalta kanavalta ei voi tehdä, vaikka laitteessa on kaksi erillistä viritintä. Tällä toiminnolla estettäisiin se, että kahden samalta kanavalta tulevan täysin peräkkäisen ohjelman tallennus menee nyt jollakin todennäköisyydellä pieleen, ainakin EPG:tä ja yliaikaa käytettäessä. Onkohan Opentech koskaan ajatellut tällaista toimintoa tarvittavan?
   

Jaa tämä sivu