1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Mahdollisimman hyvää rautaa hintahaarukassa 600€-800€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi venalaine 19.06.2016.

  1. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
  2.  
  3. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Siinäpä lähti Hardwariumille tilaus. Jätin nyt siis näyttiksen pois ja otin kuitenkin sen 620W virtalähteen, jos nyt joskus lyökin kiinni tykimmän kortin. Vähänhän tässä budjetti pääsee paukkumaan, mutta niinhän siinä aina käy. :)

    Nyt sitten vaan odottelemaan ja kyttäämään tarjouksia näyttiksistä. Saa hihkaista, jos näkee jossain nettikaupassa hyvää rautaa hintaluokassa 230-300 euroa!
     
  4. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Vaikka pakettia kasattaessa olinkin vielä sitä mieltä, että en todennäköisesti tule kellottelemaan prosessoria, niin nyt alkoi sekin homma vähän kiinnostamaan. Prossu vissiinkin olisi kellotettavissa, mutta miten on, onnistuuko homma tuolla Gigabyten emolla?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,843
    Kiitokset:
    3,758
    Pisteet:
    223
  6. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    No josko tuolla Fera 3:lla nyt toistaiseksi pärjäisi, tuskin kuintenkaan ihan äärirajoille meinaan tuota prossua viedä. Lähinnä nyt mielenkiinnosta kokeilla, kun ei ole tullut aiemmin harrastettua.
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,843
    Kiitokset:
    3,758
    Pisteet:
    223
    Kun antaa pirulle pikkusormen... pian on 5GHz taulussa.

    Kyllä tuon pienemmänkin jäähyn kanssa jotakin saa aikaiseksi.
     
  8. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Hah, näinkin voi joskus käydä. Mutta tuskin sentään ihan 5 GHz. :)
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,938
    Kiitokset:
    1,249
    Pisteet:
    223
    grin.PNG
    4.3-4.4GHz pitäisi mennä kohtuullisesti voltteja nostamalla. Tiedä sitten kuinka tuo jäähy ottaa vastaan.
     
  10. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Pitää etsiä joku hyvä ohje ja lähteä varovasti kokeilemaan. Kun en ole ennen kellotellut, onnistun vielä ryssimään koko homman. :)
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,938
    Kiitokset:
    1,249
    Pisteet:
    223
    Noo katsellaan sitten kun romppeet ovat kasassa.

    Tuolla oli jotain juttua, toki toisen merkkisellä emolla. >-- #48
     
    venalaine kiitti tästä.
  12. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Kone tuli ja muuten tuntuisi toimivan ihan hyvin, mutta tyo Nitro Radeon R9 390 aiheuttaa vähän päänvaivaa. Ensinnäkin kortin jäähdytys on omaan korvaani yllättävän äänekäs. Mitä tässä ehdin esim. Doomin demoa kokeilemaan, päästää kortti jo parin minuutin pelailulla melkoista pöhinää, vaikka lämmöt ovat kohtuulliset. Rainbow Six Siegellä meteli on vielä kovempi, ja se alkaa käytännössä heti, kun varsinainen pelitilanne alkaa. Toki nyt on jo huoneilma varmaan lähempänä 30 astetta ja onhan se hyvä, että kortti pysyy viileänä, mutta tuntuu, että vähempikin pöhinä riittäisi varsinkin, kun tarkoitus oli kasata suht. hiljainen kone. :(

    Toisekseen ihmetystä aiheuttavat kortin kellot. Kellothan laskevat kevyessä käytössä (esim. työpöydällä) alas (ydin 300 MHz ja memory 150 MHz). Tuo muistin kello tekee vaan omituisesti "piikin" noin 5-10 sekunnin välein tuolta 150 MHz:stä tappiin asti eli 1500 MHz. Lisäksi ytimen kellot eivät nouse esim. lyhyessä Doom sessiossa ollenkaan aivan tappiin (1040 MHz), vaan voivat olla maksimissaan esim. 1016 MHz.

    Mikähän maksaa? Mitä teen väärin ja mitä pitäisi säätää? Ajurit on asennettu uusiksi pariin kertaan...
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,843
    Kiitokset:
    3,758
    Pisteet:
    223
    Kyllähän tietokoneista näillä keleillä ääntä pakostakin lähtee. Hiljaisemman tuuletinprofiilin voit tehdä vaikkapa afterburnerilla https://gaming.msi.com/features/afterburner. Samalla voit nostaa power targettia ja pistää mieluisat kellot.
     
  14. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Meinaat kuintenkin, että tuo näyttiksen muistin kellon pomppiminen vaikka pelkkä työpöytä ja HWMonitor auki on ihan normaalia? En kuollaksenikaan muista, että tekikö vanha Radeon HD6850 samaa...
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,843
    Kiitokset:
    3,758
    Pisteet:
    223
    Omalla Nvidian näyttiksellä kokeilin ja siinä pysyi kellot tasaisti 163MHz. En tiedä miten AMD:llä menee, mutta kyllähän tuo kieltämättä vähän erikoiselta kuulostaa. Joku AMD:n kortin omistava varmaan testaa ja kertoo miten kävi.
     
    venalaine kiitti tästä.
  16. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Korjaus edelliseen, että ei ne muistikellot nyt näköjään heittele ihan itsekseen, vaan se vaatii, että koneella tapahtuu jotakin. Äsken oli reilut 5 minuuttia auki pelkkä työpöytä ja MSI afterburner ja kellot pysyivät koko ajan tasan 300MHz/150MHz. Noita pomppuja tapahtuu vasta, kun avaa esimerkiksi jonkin ohjelman tms. Lienee siis ihan ok. Tosin mukava olisi, jos joku R9 390:n omistaja kertoisi, miten omassa kortissa kellot käyttäytyvät.
     
  17. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    281
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Ihan normaalia, kokemusta on R7 260x, R9 280 ja HD 7970 korteista. Kaikki teki saman ''kello hyppelyn''
     
    venalaine kiitti tästä.
  18. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    No mukava kuulla. Kortti siis tuskin on viallinen. Mistähän lie moinen johtuu, luulisi että tuo ainakin pitäisi ylimääräistä lämpöä yllä kortissa.
     
  19. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,156
    Kiitokset:
    127
    Pisteet:
    73
    Kannattaa tosiaan säätää omat tuuletinprofiilit sillä Afterburnerilla jos käy liian kovalla, varmasti vähempikin riittää.
    Noista sun kortin maximikelloista sen verran että kyllä ne näillä uusilla korteillakin vaihtelee 20-40 mhz riippuen tilanteesta
     
    venalaine kiitti tästä.
  20. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Joo, tuohon tuuletinprofiilin säätämiseen pitää perehtyä jahka on aikaa. Yritin jo vähän etsiä netistä, että olisiko tälle kortille olemassa peräti valmista "ideaaliprofiilia" tai ainakin jotain mistä lähteä liikkeelle. Mikähän on ns. normaali käyttölämpötila pelattaessa, ja mikä ehdoton maksimi...
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,843
    Kiitokset:
    3,758
    Pisteet:
    223
    70 ja 80 asteen välillä kun pysyy niin hyvä. Throttlaamaan alkaa muistaakseni 90 asteessa.
     
    venalaine kiitti tästä.

Jaa tämä sivu