1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Macia ostamassa

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi korpila 02.08.2007.

 1. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onhan näillä kaikilla käyttiksillä omat hauskat puolensa. Macillä on kivaa asennella scriptejä kun haluaa yhdistää puhelimen 3G yhteyden kautta nettiin, ja mites se PC-Suite toimikaan Macissä? Ruby on rails asentuu kanssa mukavasti, ei tarvitse kuin asentaa XCode development ympäristö ja sitten kääntää käsin koko ohjelmisto. Kätevää... :)

  Mut onhan tässä ilonsa, varsinkin läppärinä. Huolettomuus ja nopeus arkisessa käytössä + Adoben tuotteilla on ehkä niitä suurimpia mukavuuksia. Kun avaa kannen, niin kone on täydessä valmiudessa n.2s. Ei mitään kausittaisia formatointeja, eikä mystisiä kaatuiluja epämääräisillä virheillä. Jos jokin homma ei tunnu toimivan, niin sen voi pakottaa toimimaan terminaalissa, kun pohjalla jyllää unix.

  Kun käyttää töissä Debiania ja XP:tä ja kotona on OS X, Kubuntu ja XP, niin alkaa huomata että kaikille löytyy kyllä niitä omia hyviä hetkiään... :)
   
 2.  
 3. Ozzi

  Ozzi Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  553
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Miksi PC suite pitäisi asentaa Macciin, nimi kertoo jo paljon :)


  Jatketaanko oikealla aiheella jo :)
   
 4. Sebu92

  Sebu92 Active member

  Liittynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  2,778
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ymmärsin kyllä pointtisi, mutta millä muulla tavalla voit yhdistää puhelimen 3G yhteyden kautta nettiin?
  Anteeksi offtopic.
   
 5. Ozzi

  Ozzi Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  553
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Valitsen Modeemi - Yhdistä. Käyttää puhelinta modeemina ja sitä kautta yhteys pelaa. Taas ilman yhtäkään ulkopuolista softaa.
   
 6. juggeli

  juggeli Regular member

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  350
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No mikäs siinä jos tykkää tehdä kaikki hankalimmalla tavalla. Voinhan minäkin ladata C kääntäjän windowsilla ja sillä käännellä kaikki opensource ohjelmat ja valitella kuinka "kätevää" se onkaan.
   
 7. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pointtina oli se että Windowsilla tuota kääntämistä ei olisi tarvinnut tehdä, Macillä ei ollut muita vaihtoehtoja.

  (Locomotivea ei kannata käyttää tuohon apuna...)
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2007
 8. juggeli

  juggeli Regular member

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  350
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä onnistuu Macilla ihan kääntämättäkin.
   
 9. Ozzi

  Ozzi Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  553
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Miksi Macilla tarvitsee käyttää jotakin Windowsin softaa ylipäätään?
   
 10. amtiainen

  amtiainen Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2002
  Viestejä:
  151
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Saisinko mielipiteitä, asiantuntemusta, neuvoja tälläiseen aiheeseen:
  Asiantuntevie neuvoja saa parhaiten osoitteesta http://www.hopeinenomena.net

  Mulla on pc:ssä tällä hetkellä Logitechin diNovo 2.0, eli bluetoothilla toimivat optinen hiiri, näppäimistö ja irrallinen numeropädi. Toimivatko nämä Macissä?
  Toimii. Itse olen käyttänyt diNovo 1.0 näppistä Mac mini G4, Mac mini Intel, PowerBook G4 ja iBook G4 koneissa. Bluetooth näppikset toimivat huomattavasti paremmin Mac koneissa kuin PC koneissa (Windowsissa Bluetooth näppikset ei toimi toimi bioksessa, asennusvaiheessa tai safe modessa). Logitech vastaanotintelakalla ei ole Macissa mitään muuta virkaa kuin se että se toimii lataustelakkana. Bluetooth näppikset ja hiiret toimivat Macissa jo koneen asennusvaiheessa. Dinovon erillinen numero/mediapad ei toimi vanhemmissa Mac OS X versioissa (tuskin mikään ongelma sinulle jos hankit uuden koneen). Numeropadi kun ei ole oikeastaan mikään virallinen Bluetooth näppäimistö jolloin valmistajan pitäisi itse tehdä ajurit siihen (Logitech tehnyt vain Windows ajurit Media/numeropadiin). Uudessa Mac OS X 10.5 Leopardissa Logitec Numero/Mediapadi toimii ilman ongelmia kun Apple on itse lisännyt siihen tuen.

  Sitten on Canon Pixma ip4000 tulostimena, toimiiko?
  Toimii.

  On tallentava dixiboxi, Procasterin olikohan se sitä edellistä sarjaa 5120 tai jotain sinne päin, niin enivei Altairilla saa siirrettyä tallenteet pc:lle ja sit erilaisilla värkeillä tehtyä niistä dvd:t, niin onko tähän sitten mahdollisuutta Macissa?
  On mahdollisuus lisätietoa saa hakemalla http://www.hopeineomena.net foorumista. Mitä nyt itse pikaisesti vilkaisin niin ainoa jota ei saa toimimaan on YLEn tekstitykset. Tosin jos hankit Macin niin silloin hankkisin siihen kyllä Elgaton digitv kortin jolla voi digitv:n katselu on huomattavasti kätevämpää kuin jonku ulkoisen digiboksin kanssa säätäminen. Macissa DigiTV tikut toimii paremmin kuin yhdessäkään Windows koneessa (kunhan tikun mukana tulee Elgato EyeTV softa joka on melkein standardi mac maailmassa).

  Photoshop, toimiiko?
  Photoshoppia käytetttin Maceissa jo silloin kun PC käyttäjät vain haaveilijat graafisesta käyttöliittymästä.

  Kai nyt sentään Canonin EOS 400D toimii, että saa kuvat ajettua usbilla koneelle?
  Toimii. Liität vain kameran koneeseen USB:llä ja siirrät kuvat koneelle kuvansiirtäjällä tai iPhotolla.

  Lacien Porsche 250 gigainen ulkoinen kovalevy, toimiiko?
  Toimii.

  Ja mites sitten Messenger, toimiiko suoraan Macissa, vai onko jotain vastaavaa Macille, jolla saa kuitenkin pikaviestiteltyä Messenger-käyttäjien kanssa?Microsoft Messenger löytyy myös Macille. Macille on myös muita suosittuja pikaviestiohjelmia, esim Adium ja Skype.

  Ja onko jotain yhtä kätevää DivX-soitinta kuin BSplayer, joka toistaa subit vaivatta, sekä .srt, että .sub?
  VLC mediaPlayer on suositeltavin soitin joka tukee DivX tekstityksiä. BSPlayer on varmaan Windowsilla se paras softa mutta eipä se kovin hyvä ole (liikaa valintoja, teksityksetei skaalaa jne). Muistaakseni jommassa kummassa .sub tai .srt:ssä oli ongelmia. Toisessa formatissa BSPlayer toisti tekstitykset väärään aikaan. VLC Mac versiota ei voi verrata Windows versioon (koska se toimii niin paljon paremmin Macilla), joten jätä Windows version kokemukset huomiotta jos olet VLC:tä joskus Windowsissa käyttänyt.

  Ja mitenkäs on, kun Subtitle Workshop on helkkarin kätevä ohjelma ajastamaan subit, jos ei suoraan sopivia löydy, niin onko Macille vastaavaa, vai toimiiko Subtitle Workshop?
  Jotain vastaavia ohjelmia on kyllä olemassa mutta en ole itse perehtynyt kun en paljoa DivX leffoja katsele. Moni PC kaverikin lopettanut sellaisten katselun kun samat leffat saa nykyään tekstitysten kanssa ja paremmalla laadulla DVD-R formaatissa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2007
 11. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pahus. Ne on sitten aivan ylimaallisia, kun Terratecin tikuilla ei ole Winukassa itselläni ja tutuillani ollut ikinä minkään valtakunnan ongelmia. Ohjelma sisään, tikku kiinni ja se vaan toimii.

  Ööh? Photoshop 1.0 julkaistiin 1990. Windows 3.0 julkaistiin 1990. Kyllä tuosta on aika vaikea ainakaan Elon laskuopilla löytää kovin suurta eroa.

  Heh. Oletko ikinä käyttänyt kyseistä ohjelmaa Windowsissa? Itselläni kun ei ole senkään kanssa ollut ongelmia, se kun on kannettavassa Mediasoittimena. Pöytäkoneessa on Media Player Classic ja yllätys yllätys, sekin hoitaa hommansa ilman nikottelua ja mielenosoituksia.

  Mac on ihan hyvä kone, muttei se mikään Jumalten lahja kuolevaisille ole. Jos Windows-kone on koottu kunnollisista osista, niin se toimii luotettavasti ja kaatuilematta. Muistinhallinta on OSX:ssa toimivampi, joten samat ohjelmat toimivat samantehoisessa Macissa hieman nopeammin kuin Windows-puolella.
   
 12. Ozzi

  Ozzi Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  553
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näin se on jos puhutaan yksittäis tapauksista. Sitten kun mennään laajempiin mittakaavoihin niin saatat yllättyä kun alkuperäinen väite vahvistuu ;)
   
 13. Miitti

  Miitti Regular member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  1,610
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Niin tai jos tehdään ohjeiden mukaan ja ostetaan toimivaksi todettu kortti ja heitetään mukaan dvbviewer pro niin hienosti pelaa ja säätövaraakin on niin paljon kuin tarvitsee.
   
 14. amtiainen

  amtiainen Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2002
  Viestejä:
  151
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No hyvä että toimii. Olin siinä ajatuksessa ettei nuo toimi niin hyvin kun erilaisia kokoonpanoja on maailmassa niin monta.

  No joo. Mutta eipä Windows käyttäjät päässeet käyttämään photoshoppia ennen vuotta 1992 (jolloin tuli Photoshop 2 versio) koska ohjelma tehtiin alun perin Macille ja se julkaistiin vuonna 1990 (kehitystyö aloitettiin vuonna 1987) Macille.

  Olen. Macilla se toimi paremmin. Olen mielummin asentanut Windowsiin BSPlayerin ykkösversioita jos on ollut tarvetta asentaa jotain Windows Media Playerin kaveriksi.

  Olet ihan oikeassa. Mutta Design (laitteet + käyttöjärjestelmä) ja käytettävyys on Applen tuotteilla melko pitkälle jalostettu vaikkakin Windows kone on ihan yhtä toimiva kokonaisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2007
 15. bloc

  bloc Regular member

  Liittynyt:
  21.05.2003
  Viestejä:
  211
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Muihin taisikin tulla jo vastaus, paitsi tähän:
  Mielestäni Jublerissa on kaikki toiminnot mitä Subtitle Workshopissakin. Positiivisena erona voisi mainita, että Jubleria kehitetään edelleen toisin kuin SW:tä. Jublerin saa kaikille käyttiksille, joten voit kokeilla ensin.
   
 16. Ozzi

  Ozzi Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  553
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 17. Poy

  Poy Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  295
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Helpompaahan sitä on tehdä käyttistä, kun on vähempi rautoja tuettavana. Enempi on jäänyt aikaa ja resursseja ohjelmoida itse tärkeintä.
   
 18. kysyja

  kysyja Member

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vaikka nyt olenkin tämmönen "Newbie" (lue: nainen) koen silti Mäkkyrän paljon vaivattomammaksi kuin PC:n. Isäpapan iMäkkiä käyttelin kuin unta vaan, pelaaminenkin sujui ja yleinen käytettävyys on todella nais- ja lapsiystävällistä. Ostin sitten vanhan kunnon HP:n yleiskoneeksi ja satunnaiseen pelailuun. Vista käyttiksenä. Heti ensimmäisenä päivänä kun kone oli napattu paketista ja käynnistetty, puskee se erroria. Melkein neljä kuukautta olen tätä puuseetä rukkaillut ja kyllä se ainakin minulle harmaita hiuksia tuottaa. Faijan koneella kävin kerran ja oli mahtava tunne kun sai pelata 6 tuntia eikä näytönohjain lakannut yhtäkkiä vastaamasta tai blue screen iskenyt nurkan takaa.
  Kantapään kautta opittuani säästän tällä hetkellä rahaa iMäkkyrään. Jos OsX minut pettää, muutan metsään erakoksi enkä koske enää mihinkään tekniikkaan loppuelämäni aikana.
   
 19. TyV

  TyV Member

  Liittynyt:
  14.08.2003
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tämä on varmaan tyhmä kysymys mutta ovatko macin ja pc:n word-ohjelmat identtisiä? Olisi koneen päivitys ehkä edessä ja yksi este vaihdolle on vaimokkeen ei-niin-loputonn kärsivällisyys tietokoneita/ohjelmia kohtaan. Lähinnä olisi kyseessä wordin versio 2002.
   
 20. Sebu92

  Sebu92 Active member

  Liittynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  2,778
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Macin office on lähes samanlainen kuin windowsin, muttei se kuitenkaan täysin identtinen voi olla. Vaimosi kuitenkin pärjää varmaan aivan hyvin tuolla jos on pärjännyt windowsin versiolla.

  http://www.moonsoft.fi/products/000060.aspx
   
 21. TyV

  TyV Member

  Liittynyt:
  14.08.2003
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No jos word on lähes identtinen pc-versioon niin seuraava tyhmä kysymys (tai useita) Käytän pc:tä oikeastaan ainoastaan nettisurffailuun,dígikuvien varastona,mp3-soittimena,dvd-elokuvien varmuuskopiokoneena ja kopiokoneena. Pelaaminen hoituu jollakin muulla (xbox/360/amiga/ds/64) Onko mitään järkisyytä olla vaihtamatta käyttöjärjestelmää? Mikä mahtaa olla syynä nokia-kännyköiden mac-vastaisuuteen? Kuinka usein omena julkaisee uusia koneita ja onko tulossa kohta jotain uutta mitä kannattaisi odottaa? Jos nykyiset digikuvat (n.40000 kpl)ovat ulkoisella kovalevyllä + dvd-kopiona niin ne ilmeisesti näkyvät/toimivat myös omenassa? Toimiiko takuu?
   

Jaa tämä sivu