1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu MacBook Pron tallennus sekoilee!

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi lare1 11.10.2014.

 1. lare1

  lare1 Member

  Liittynyt:
  26.11.2009
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve kaikki!

  Elikkäs minä omistan loistavan laitteen nimeltä macbook Pro 13" vuosimallia 2012. Käytössä on OS X 10.9.5. Muistia 128gb ssd ja 8gb ram.

  Tuli kuitenkin sellainen ongelma yhtäkkiä, että tallennus alkoi sekoilla ihan huolella. Eli tlanne oli se, että piti ipod varmuuskopioida koneeseen. Noh, tuli ilmoitus, että ei pystytä, koska koneella ei ole riittävästi tilaa. Siinä vaiheessa katsoin, että koneella on noin 4 gigaa muistia jäljellä. Aloin hirmuisesti poistamaan tavaraa. Suorastaan raivasin pelattujen pelien ja katsottujen elokuvien läpi ja tavaraa poistui varmaan 50 gigan edestä. Ajattelin naattia ja käydä katsomassa tallennus tilani nyt, mutta se näytti vain, että tilaa olisi vapaana vain 16gb! Olen satavarma, että sieltä lähti videota ja peliä juuri tuon 50 gigan edestä. Siinä vaiheessa alkoi epäilyttämään ja poistin vielä muutamia gigan kokoisia pätkiä, mutta mitään ei tallennustilalle tapahtunut. Itseasiassa tallenustilani väheni muutamilla megoilla. Mitä?

  Etsin netistä tietoa, ja kokeilin levytyökalulla korjata levyn(avaamalla cmd + R ja korjaamalla levyn), mutta siellä sanottiin, että kaikki kunnossa. Avasin koneen uudestaan ja siellä ne vähäiset 16 gigaa vielä oli vapaana. Latasin sellaisen ohjelman kun Disk Inventory x ja se on ainoa, joka näyttää, että käytössa olisi 50, jotain gigaa ja loput noin 60 pitäisi olla vapaana. Kun katson Macintosh HD:tä ja sen kansioita ja niiden tiedostomääriä, niin yhteensä tulee, että juuri noin 50 gigaa olisi käytettävissä ja loput vapaana.

  Netissä jossain myös sanottiin, että saattaa johtua jostain Time Machine varmuuskopio harhoista, mutta outoa se olisi, koska ennen on aina näkynyt Tietoa tästä macista -> lisätietoa -> tallennus osiossa reaaliaikainen tallenustila. Koitin kuitenkin iipodini uudestaan varmuuskopiida(joka on yleensä vienyt tilaa noin 20 gigaa), mutta sama ilmoitus, että "tietokoneella ei ole tarpeeksi tilaa".

  Roskakori on luonnollisesti tyhjennetty.

  Muutama kuva kylkeen, jossa Disk Inventoryn ylätabissa lukee tuo 50gb. Toinen, jossa lukee tallennus osio koneellani.

  Toivottavasti annoin tarpeeksi järkevää tietoa. Jos jollakin olisi antaa apua, niin olisin super kiitollinen. Asian kanssa on nyt painittu sellaset kaheksan tuntia ;)
   

  Liitetyt tiedostot:

 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Time Machine pitää tiedostoja tallessa viikon verran oletuksena. Ja tuossa toisessa kuvassa ne näkyvät vievän 50 gigatavua (49.5) levytilaa. Ja koska OS X tallentaa ne hieman ihmeellisesti, eivät monet kolmansien osapuolien levytyökalut osaa näyttää niiden viemää tilaa.

  Eli helpoin keino tyhjentää noi filut heti on ottaa Time Machine pois päältä, jonka jälkeen se poistaa nuo varmuuskopiot itsestään. Tässä operaatiossa varmuuskopiot tietenkin häviävät, joten oman mielenrauhan kannalta helpompaa voi olla odottaa se viikko.
   
  lare1 kiitti tästä.
 4. lare1

  lare1 Member

  Liittynyt:
  26.11.2009
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Aijai! Kiitos tuhannesti! Joskus sitä on vain super käsi näissä hommissa ja on mahtava saada apua. Pelastit todellakin päivän, luultavasti seuraavan viikonkin, tai oikeastaan koko loppu vuoden! ;)
   

Jaa tämä sivu