1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

MacBook Pro koneen ehostus

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi joecreb 10.07.2014.

  1. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    kone siis MBP alkuvuoden 2011. (8,1) i5, 2,3Ghz, 2ydin, 256 välimuistilla, muisti 4Gt,

    Toivoisin tietää voinko asennuttaa (liikkeessä vai ite?) seuraavaa rautaa:

    muisti: voinko laajentaa esim alla olevaan:

    http://www.ebay.co.uk/itm/16GB-2X8G...8764490?pt=US_Memory_RAM_&hash=item4d15d507ca


    kovalevy seuraavaan:

    http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-8...?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item5b0259abac

    VAikuttaa aika halvalta (verrattuna verkkokauppa.com:in hintoihin =) ???

    Onko tämä edes oikea, kun eikö tämän pitäsi olla 512 eikä 500???

    http://www.ebay.co.uk/itm/500GB-SSD...puting_Solid_State_Drives&hash=item4abe804c41

    Mutta käykö/sopiiko kumpikin (toimien) kun vaan toisessa lukee että macbook pro 2011 early?

    ThnX
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Muistin ja kiintolevyn voi päivittää. Muistin maksimimäärät löytyvät
    http://support.apple.com/kb/ht1270

    SSD:llä voi olla käytännössä millä tahansa kapasiteetilla, kun osa siitä Flash-muistin määrästä voi olla varattu vikatilanteita tai nopeuttavaa välimuistitusta varten.

    Kiintolevyjen kanssa ei pitäisi tulla ongelmia, kunhan se vain on SATA-väyläinen 2,5-tuuman levy.
     
    joecreb kiitti tästä.
  4. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    eli siis kun tuo sivu sanoo :



    MacBook Pro (13-inch, Late 2011) and MacBook Pro (13-inch, Early 2011)


    Number of memory slots
    2
    Base memory 4 GB
    Maximum memory 8 GB
    Memory card specifications - Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module (DDR3) format
    - 67.6mm x 30mm (1.18 inch)
    - 2 GB or 4 GB
    - 204-pin
    - PC3-10600 DDR3 1333 MHz type RAM
    Additional notes





    niin en voi päivittää yli kahdeksan. ok . ja siis tämäkö on nyt oikea: numerot vaikkuttaa oikeilta:
    http://www.ebay.co.uk/itm/Branded-4...erComponents_MemoryRAM_JN&hash=item4183884843



    Tossa 500:sessa ei lue SATA ,mutta oot sitä mieltä että kumpukin sopii/toimii? voinko asentaa muistit ja kovon itse vai joku huolto vai ihan applen omaan huoltoon? ja tarviiko asentaa kaikki uudestaan vai vain ne kuvat musat jne, eli onko ohjelmat eri paikassa?



    For best performance, fill both memory slots, installing an equal memory module in each slot.
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
  6. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  7. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    Voit vaihtaa akun, mutta tarvitset siihen erikoistyökalun.
     
    joecreb kiitti tästä.
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    16 gigaa ei toiminut noissa alunperin, Apple päivitti vasta myöhemmin suosituksiaan. Tuo minkä linkkasit, on neljän gigan yksittäinen kampa.
     
  10. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    vai että vaihtoi? voinko siis laittaa 2x8 muisita vai pelkästään se mitä oli aiemmin kirjoitettu eli max 2x 4 ?
    onko macissä f5 näppäintä? ? voidun kokoajan kirjaamaan pois virkistääkseni ikkunan.
     
  11. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    tarkoitat varmaan tätä:
    http://www.ebay.com/itm/Apple-Macbo...5-Tools-/270971469775?ssPageName=STRK:MESE:IT

    Kiitos paljon, kun jaksat vastailla mulle =) sorry et kokoajan kyselen jotain...

    edit: koska on tuo työkalu, niin siitä päättelen, että joku o tainnu puhuu mulle vaa omiaan, ku sanoi että ei macis vois vaihtaa akkuu, et olisi jotenkin sisään takennettu/ vain huolto voi vaihtaa.. kuulostaakin jo tyhmältä.
     
  12. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Mitä uudempi MacBook Pro, sitä vaikeampaa minkään osan vaihtaminen itse on, esim. viime vuoden MacBook Pro 13" Retina -malli sai iFixitin arviossa korjattavuudesta pisteet 1/10
    https://www.ifixit.com/Teardown/MacBook Pro 13-Inch Retina Display Late 2013 Teardown/18695
     
  13. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    Apple vaihtelee noita avaustyökalujaan usein, tuo tähtipää näyttäisi ainakin oikealta työkalulta akun vaihtoon. Tuon ikäluokan mäkin saa vielä aika hyvin osiin, takakannen saat auki ottamalla kaikki ruuvit sieltä irti ja kynnellä nostamalla. Ssd:n vaihdon kanssa kannattaa olla varovainen, lattakaapeli emon ja levyn välissä on herkkä rikkoutumaan.

    Uusissa macbookeissa on tosiaan moni asia kolvattu emolevyyn kiinni. Muisteja ei saa lainkaan vaihdettua ja ssd:n vaihdossa on kymmeniä työvaiheita.

    Voit laittaa sinne melkein minkä tahansa 2x8 GB 1333:n tai 1600:n muistikitin, mutta itse ostaisin valmistajan applelle suosittelemaa muistia, joko kingstonia tai corsairia. Tuo mun linkkaama ainakin käy.

    F5:n saat painamalla fn+f5.
     
    joecreb kiitti tästä.
  14. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    eli kone vetää max 16 muistia, vaikka jossain luki et vaa 8????

    varmistan viel, et siis kaikki SATA 2,5" ssd:t käy?


    p.s. Miten sen akun vaihdon kanssa, voiko vaihtaa itse? Ja onko muita tapoja saada koneesta enemmän irti?
     
  15. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    Kyllä toimii 16 gigaisena, asensin niitä kuukausi takaperin neljään vastaavaan mbp 13 early 2011:aan. Kysymys on tietenkin siitä tarvitsetko niin paljoa? 8 gigaa muistia riittää jo todella pitkälle, ssd on se kriittisempi osa. Samsung 840:siä ollaan noihin laitettu, sekä evo- että pro-malleja, mutta mikä tahansa 2,5- tuumainen pitäisi sopia. Noissa oli muistaakseni vakiona 9 milliä paksu pyörivä levy, kaikki sitä ohuemmat tavalliset ssd:t sopivat sisään. Kannattaa silti googletella onko muilla ollut ongelmia juuri sen ssd:n kanssa jonka meinaat ostaa, epäävakautta tai muuta.

    Edit: Varmista myös että koneessa on asennettuna Mavericks ja uusimmat firmispäivitykset appstoren kautta ennen muistin päivitystä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2014
  16. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    "firmispäivitykset appstoren kautta" miten?
     
  17. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    niin kohdasta päivitykset =)
     
  18. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    muistit nyt 16 ja tilaa tuli 1Tb ssd. Miten tuo memory cleaner app, kannattaako niitä pitää päällä tai ollenkaan muutenkaan käyttää?
     
  19. Plastiikkakirurgi

    Plastiikkakirurgi Newbie

    Liittynyt:
    31.07.2014
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hienoa, että vastauksia on tullut näin hyvin. Samalla ratkesi minun ongelmani muistin ja kiintolevyn suhteen.. muistaakseni oli samaa vuosikertaa oma MBPro.
     

Jaa tämä sivu