1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Macbook Air vs Lenovo Yoga S740 tai vastaavat

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi hainz78 10.01.2020.

 1. hainz78

  hainz78 Member

  Liittynyt:
  20.11.2008
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Uuden koneen osto näköpiirissä ja haarukassa olleet i7/16GB/512GB tason kone jossa kelpo 14" näyttö. Moni suositteli Macbook Air koneita tosin niissä tuntuu olevan rahalle vastine vähän huono ainakin paperilla. Tällä hetkellä etenkin seuraavat koneet tarkastelussa tosin vaikea sanoa kumpi on passelimpi:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...-harmaa?list=OZCYkRiCRLaiCjP1in0yIin0LEZdTmKN

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...1niW5I3h15IU0t5IUkg5I3k25I3Bs5I3XE53qW85UU1tM

  Onko tuossa jotain mitä en nyt paperilla ymmärrä vai mikä puoltaisi tuota 400e lisähintaa kun speksit ei suoraan tue sitä? Käyttövaatimuksena olisi lightroomin toimivuus ja satunnainen videoeditointi surffauksen lisäksi. Mielellään myös kone saisi kestää yli 5v ja kulkea mukavasti mukana reissussa.

  Onko näkemyksiä mitä kannaittaisi käydä tarkastelemassa lähemmin ja mitä ei?

  Mikä on budjettisi?

  1000-1500

  Näytön koko ja laatu
  n. 14" IPS tai vastaava kuvankäsittelykelpoinen

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Kotikäyttö, surffaus, valokuvien ja viedoiden satunnainen käsittely

  Aiotko pelata kannettavallasi?
  En

  ”Kannettava vai raahattava”?
  Kannettava

  Millainen akkukesto tarvitaan?
  min. 8h

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  SSD 512 tai isompi

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  En

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  Ei
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,987
  Kiitokset:
  1,015
  Pisteet:
  243
  En tunne Applen laitteita, mutta käsittääkseni tuon Macbook Airin suorituskyky ei riitä kuvankäsittelyyn tai videoeditointiin. Vaikka suorittimen tyyppiä ei ole mainittu, kyseessä on ilmeisesti pienen teholuokan i5-8210Y.

  S740 on varustettu paljon tehokkaammalla suorittimella ja erillisellä näytönohjaimella sekä nopeammalla muistilla. Applen näyttö on parempi, mutta S740:n näytön väriavaruus 94% sRGB riittää kuvankäsittelyyn, kun se ei ole ammattimaista toimintaa.
   
 4. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,215
  Kiitokset:
  172
  Pisteet:
  93
  Adobe on tunnettu siitä että CC-tuoteperhe toimii Applen tuotteilla vakaammin mitä windows-vastineilla. Luovan alan ihmiset jotka Adoben tuotteita useimmin käyttävät, ovat myös pääosin Applen asiakkaita, joten ymmärrettävästi Adobe panostaa tuotekehityksessän macOS:aan Windowsin kustannuksella. Kuvankäsittelyssä et luultavasti huomaa isoa eroa noiden kahden laitteen välillä, videoeditointi onnistuu lenovolla selvästi Airia sujuvammin.

  Edit: lisään vielä muutaman pointin valintaa helpottamaan. Meillä on töissä sekä mäkkejä että lenovoita, molemmista tosin arvokkaampaa t/x ja pro-sarjaa.

  Applen vehkeissä näppäimistö saa sekä risuja että ruusuja. 2016-2017-vuosien malleissa noin 10% vaihdettiin näppäimistö jumiutuneiden näppäinten takia, 2018 ja 2019-vuoden malleissa vika ilmeisesti korjattiin, eikä niitä ole tarvinnut enää huollattaa. Näppäimistö on sinänsä mahtava, kunhan siihen tottuu. Lenovoissa näppäimistön tuntuma on perinteisempi, syvä travel ja tattihiiri. Lenovo on yrittänyt kopioida Applen lanseeraamaa isoa touchpadia ja samalla suututtanut perinteiseen tattihiireen tottuneet asiakkaat. Uusimmissa malleissa kombo toimii kelvollisesti, mutta touchpadin tuntuma on Applen laitteissa edelleen omaa luokkaansa.

  Viime vuosikymmenen alussa Lenovon laatu oli jotain mihin muut valmistajat eivät pystyneet ja edelleen sillä on laatuvalmistajan maine. Nykyään kalliimmatkin mallit tuppaavat hajoamaan kolmen vuoden takuiden jälkeen mekaanisten osien hajotessa samalla kun 15 vuotta vanhat Lenovot toimivat moitteetta.

  Apple on vienyt laatua eteenpäin ironisesti vähentämällä rikkoutuvien osien määrää. Kaikki on integroitu samalle piirilevylle, jolloin vikaa tulee todella harvoin, mutta huolto tarkoittaa yhden koneen kolmesta moduulista, näytön, näppäimistökannen tai emolevyn vaihtoa. Näppäimistö on lisätty vaihto-ohjelman piiriin, jolloin rikkoutunut näppäimistö vaihdetaan vuosienkin päästä uuteen vaikka takuu ei olisi enää voimassa. Muiden osien vaihto takuuajan loppumisen jälkeen on todella kallista, jos eivät satu osumaan myös vaihto-ohjelman piiriin.

  Applen isoin plussa on käyttöjärjestelmä. Kun ostat jonkun muun valmistajan läppärin, valmistaja testaa ja tukee softaa toimitetun käyttöjärjestelmän osalta muutaman vuoden ajan ja usein painottaa testauksessaan uusia malleja. Mäkeissä on äärimmäisen harvoin ongelmia ja ne vaan toimivat. Taustalla se että valmistaja sekä suunnittelee piirinsä, käyttää niitä kaikissa malleissaan ja käyttää testaukseen paljon rahaa ja resursseja. Katteet ovat isoja, mutta iso osa laitteiden hinnasta tulee siitä että valmistaja panostaa laatuun. 15 vuotta sitten Lenovot oli myös todella kalliita, nyt se myy premium-mallejaan yrityksille 600 eurolla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2020
 5. hainz78

  hainz78 Member

  Liittynyt:
  20.11.2008
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos vastauksista! Olisin halunnut hommata juuri ekosysteemin ja käytettävyyden perusteella Applen ja olisin halunnut päätyä siihen. Insinööriaivoni ei vaan saaneet mitenkään perusteltua omaan käyttööni huomattavan lisähinnan maksamista suhteessa spekseihin. Lenovo on näköjään hinnoitellut tuon tuotteensa melko agressiivisesti tuohon segmenttiin joten päädyin tällä kertaa siihen. Kevään aikana varmaan kilpailijoilta tulee vastavetoja tuohon mutta nyt viikonlopun kokeiluiden perusteella olen varsin tyytyväin tuohon Lenovon S740 Yogaan. Säästyneillä 400e hankin varmaan jossain välissä iPadin sitten. Aika näyttää miten on laadun kanssa mutta verkkokaupan 3v takuu antaa nyt vähän luottoa mahdollisten lastentautien suhteen.

  P.S. jos on joskus hommannut standalone Lightroomin niin kannattaa pitää kiinni niistä latauslinkeistä ja lisenssiavaimista ja että ne löytyvä omalta adobe sivulta. Kovin koittavat pakottaa kuukausihinnoittelumalliin kaikkia, satunnaiselle käyttäjälle siitä ei ole ihan niin paljon hyötyä kuin aktiivikäyttäjälle.
   
 6. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,215
  Kiitokset:
  172
  Pisteet:
  93
  Ei ole vielä kamalasti hyötyä, päivitykset vaan kohta loppuvat vanhoista ja uutta saa vain CC:nä. Yksinäiselle puurtajalle ihan ok, mutta jos joutuu avaamaan uusien versioiden tekemiä tiedostoja, tulee ongelmia.
   

Jaa tämä sivu