1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mac Pro

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Sean_ 09.02.2007.

 1. Sean_

  Sean_ Member

  Liittynyt:
  28.04.2005
  Viestejä:
  76
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Molskis!

  Tässä vaihtamassa Mac Pro -koneeseen(2,66ghz ja 4x512 muistia), mutta muutamia asioita mitkä kiinnoistaisi, eikä ole löytynyt applen omilta sivuilta.

  Virukset: Ok, maciin ei ole niitä ainakaan montaa olemassa. Mitäs jos käyttää esim. Officea, niin tarttuuko winukan virukset? pystyykö edes käyttää winukan versiota vai onko ostettava MacOffice?

  Softat: ei taida käydä suoraan mikkisoftan ohjelmat esim. .exe muodossa olevat kuten Zion++ tai vaikka officen winukka versio, winamp tai bsPlayer[nämä vain esimerkkejä](applen player ei oikeen iskeny mulle eikä vlc)? tai onko olemassa jotain ohjelmaa mikä mahdollistaa näiden käytön?
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2007
 2.  
 3. teppoI

  teppoI Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  4,166
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  MAC koneisiin on omat softat ja myös omat "virukset". Suhteessa tietenkin vähemmän kuin Windowseille. Virukset eivät ole myöskään samassa mittasuhteessa liikenteessä kuin "Windows-virukset". Ei kuitenkaan kannata tuudittautua siihen uneen, että MAC on täydellinen. Varmasti monessa asiassa parempi ja ominaisuuksiltaan edellä kuin Windows, mutta silti se ei ole täydellinen :)

  Microsoftilta on oma MAC versio Office paketista, jos haluaa käyttää Microsoftin tuotteita. NeoOffice taitaa suht suosittu tekstinkäsittelyohjelma ja tietysti OpenOffice.org Tässä listaa MACeihin soveltuvista ohjelmista.
   
 4. bloc

  bloc Regular member

  Liittynyt:
  21.05.2003
  Viestejä:
  211
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Niin ja tälläkään hetkellä ei taida olla yhtään virusta tai troijalaista joka toimisi macissa, että en ainakaan suosittele hankkimaan mitään virustorjuntaa. Jos käsittelet ms officen dokumentteja, niin niissä voi olla tietenkin macroviruksia, jotka voivat toimia myös mac-versiossa. Vaikka ne eivät käyttöjärjestelmää kykenekään saastuttamaan, niin epäilyttävät officetiedostot kannattaa skannata vaikka ilmaisella clamxav-ohjelmalla läpi ennen käyttöä.

  Mac OS X:ssä tosiaankin pyörivät vain tälle tarkoitetut ohjelmat, joten windows-ohjelmia et suoraan voi käyttää. Mikäli windowsia tulee ikävä, niin voit asentaa sen myös mac-koneeseen.
   
 5. LaLLi80

  LaLLi80 Senior member

  Liittynyt:
  23.11.2003
  Viestejä:
  5,010
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  116
  Miksi ostaa kallis MacPro ja käyttää Windowsin ohjelmia? Seuraavaksi varmaan asennat siihen XP:n jotta voit käyttää Windowsia. Luulis Macille löytyvän kaikki tarpeellinen varsinkin kun Unix sukuisuuden takia OSX:lle käännetään jonkin verran Linux ohjelmiakin.
   
 6. Sean_

  Sean_ Member

  Liittynyt:
  28.04.2005
  Viestejä:
  76
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ei ole tarkoitus asentaa windowsia siihen. Ainoastaan muutama tarpeellinen ohjelma olisi ollut tarkoitus asentaa. Ja VAIN muutama :)
  Mutta kyllä tuo mac tulee hankittua kuitenkin, oli niitä ohjelmia tai ei!
   
 7. bloc

  bloc Regular member

  Liittynyt:
  21.05.2003
  Viestejä:
  211
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joku voisi ostaa Mac Pro:n myös windowskäyttöön, kun se oli ainakin tullessaan jotakuinkin halvin tehotyöasema, ja hakkasi monet kilpailijat myös nopeudessa.
  En nyt löytänyt sitä varsinaista testin linkkiä, mutta tässä vähän samaa asiaa.

  Tosin ruoho voisi alkaa näyttämään vihreämmältä sillä toisella puolella, jos windowsia macissa käyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2007
 8. LaLLi80

  LaLLi80 Senior member

  Liittynyt:
  23.11.2003
  Viestejä:
  5,010
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  116
  MacProta ostaessa kannattaa selvittää toi muistin määrä kysymys. Slashdotissa on juttu jonkun hemmon kokemuksesta kyseisellä raudalla. Oli ostanut MAcPRo:n 3G muistilla ja Nvidia näyttiksellä. No ihmetteli sitten kun kone kaatuili pelatessa. Selvittelyn tuloksena oli, että Applen tekemät Nvidia ajurit kaatoivat koneen jos ajurit osoittivat jotain muistipaikkaa yli 2G alueen. Pistettyään kysymyksen Applen viralliselle tukiforumille viesti poistettiin Moden toimesta ilman vastausta aika pian.
   
 9. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
 10. s1mppeli

  s1mppeli Guest  Softat: ei taida käydä suoraan mikkisoftan ohjelmat esim. .exe muodossa olevat kuten Zion++ tai vaikka officen winukka versio, winamp tai bsPlayer[nämä vain esimerkkejä](applen player ei oikeen iskeny mulle eikä vlc)? tai onko olemassa jotain ohjelmaa mikä mahdollistaa näiden käytön?

  -minkä ihmeen takia ostaa Mac, jos aikoo pistää codekeil kaikki winukan softat kiini? oisko helpompaa vaan säästää rahaa ottaa vitusturva ja unohtaa koko Mac???
   

Jaa tämä sivu