1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mac Pro (hackint0sh)

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi EET 09.02.2010.

  1. EET

    EET Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    479
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei välttämättä.

    Kaveri muuten kertoi että Mac Pro:n komponenttien vaihtaminen on yhtä juhlaa, toisin kuin PC:issä. Helppoa kuin hengittäminen. Eli sekin on etu MP:n kotelossa..
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2010
  2.  
  3. TemeTee

    TemeTee Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2006
    Viestejä:
    1,541
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Totta. Pro:n kotelossa ei ole (näkyvissä) yhtäkään johtoa. Muistipalikat ovat prossujen kanssa erillisellä piirilevyllä joka otetaan irti logiikasta, tehdään toimenpiteet ja levy työnnetään takaisin. Kiintolevyjenkin vaihto on helppoa; kelkka irti, levy ruuvilla kiinni ja kelkka takaisin. Ilmanvaihto tuossa kotelossa on loistava. Löyty tällainen videokin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2010
  4. EET

    EET Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    479
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuosta videosta huomaa kyllä että Mac Pro on tehty ihmiselle.
     
  5. daboja

    daboja Member

    Liittynyt:
    12.02.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olipas kyllä erilainen kapistus pchen verrattuna. Kovin täydeltä vaikutti. Kaippa tuosta kotelosta se emolevykin löytyisi, kun penkoisi. Hienoa, jos senkin vaihto yhtä helppoa, kuin muiden osien. Herää ajatus siitä, että noinkohan vain nuo pc:lle tarkoitetut emolevyt sopisivat macin koteloihin. Löysin linkin, jossa mac pro puretaan: http://www.powermax.com/articles/2006/08/mac-pro-taken-apart/

    Jos oikein muistan, oli vanha mac pro tai power mac hiljan myytävänä hintaan 250€. Kopat, näppikset yms. sälä mukana. Taisi olla hopeinenomena-sivuilta.
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2010
  6. daboja

    daboja Member

    Liittynyt:
    12.02.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jatkokysymykset kuuluukin (voi ajatella täydentävän aiemman viestin b-kohtaa):
    Onko sitten niin, että koska macin emoissa on EFI, niin osx ei suoraan ymmärrä pc-emon BIOSia? Jotkut saavat sen emuloinnilla onnistumaan.

    Tulee sellainen ymmärrys varsinkin Qraxon (3.3.2010 klo 12,39) palautteesta, että windows toimisikin maceissa noin vain, jos kummatkin käyttöjärjestelmät toimisivat samalla tiedostojärjestelmällä? Jos näin on, niin käyttöjärjestelmistä windows näyttäisi ymmärtävän EFIa sekä BIOSa. Tällöinhän windows toimisi EFI- sekä BIOS-emolevyillä, mutta macosx ainoastaan EFI:llä. Oliko näin että bootcamp ei ollut kuin apuohjelma windowsin asennukseen?

    Jos macosx toimii ainoastaan EFI-laitteilla, lienee se applen järjestely joka tuonee sille lisäturvaa. Se hankaloittaa macien kloonaamista. Toisinpäin ajateltuna windows ilmeisesti pyörisi mac-raudoissa, jos kovalevynä olisi NTFS tiedostojärjestelmä, jossa olisi asennettu windows. Onkohan siis näin yksinkertaista? Apple raudan valmistajana siis huolehtii, että osat toimivat windowsissa.

    Jotenkin nuo olettamani eivät ihan täsmää TemeTeen kirjoittaman kanssa:
    Lainaus:” ... Mac voi emuloida BIOS:ia ja PC EFI:ä.”
    Mikä tässä oikein mättää? Onkohan liian pitkälle menneitä oletuksia?
     
  7. TemeTee

    TemeTee Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2006
    Viestejä:
    1,541
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kyllä, OS X ei tue biosia, mutta EFI emulaattori sallii OS X:n toiminnan.
    Ainakin wikipediassa sanotaan että ainakin W7 toimisi UEFI:lla. (UEFI(W7) & EFI(OS X) eivät välttämättä toimi ristiin. Tuosta tiedostojärjestelmästä en tiedä mitään muuta, kuin että OS X:llä se on HFS+ ja Windowsilla NTFS. Molemmat kuitenkin tukevat vanhempaa FAT32 tiedostojärjestelmää. En muista, pystyikö OS X:ää asentamaan FAT32:na. Boot Campista sen verran, että ymmärtääkseni se myös emuloi BIOS:ia, kun Windowsia käynnistetään.

    Ei. Tiedostojärjestelmä ei ole sidottu kiintolevyyn. Samalla kiintolevyllä voi olla eri osioilla vaikka kaikki mahdolliset tiedostojärjestelmät. 1. Osiolla voi olla NTFS, toisella HFS+ ja kolmannella vaikkapa FAT32. Lähinnä se, ettei OS X käynnisty PC:llä johtuu emolevystä ja siitä, ettei OS X ymmärrä sitä.

    En aivan ymmärrä mitä viimeisillä virkkeilläsi tarkoitat, mutta Macilla Boot Camp emuloi BIOS:ta ja kun PC:lle yritetään asentaa OS X:ää, käytetään erillistä EFI emulaattoria (itse muistan käyttäneeni Darwin x86 tjsp.)
     
  8. daboja

    daboja Member

    Liittynyt:
    12.02.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Lähinnä tarkoitin sitä, että omissa oletuksissani varmaankin joku mätti. Niinkuin tekikin. Tarkensit kommenteillasi siis EFI&mac ja BIOS&pc suhdetta ja niiden toimimista ristiin emulaattoreilla.

    Laitan yhä johtopäätökseni kyseenalaisiksi:
    Temppuja tarvitaan siihen, että voidaan yksitiedostojärjestelmään lähteä osioimaan toisen käyttöjärjestelmän ymmärtämää tiedostojärjestelmää ja asentamaan se. BootCamp on siis macosx:n mukana tuleva ohjelma, jolla helpotetaan juuri EFI&HFS+ järjestelmissä tuon FAT32 kautta NTFS-osion luomista ja BIOSin emulointia.

    Johtopäätökseni on se, että kovasti helppoutta tuo hackin luomiseen se, että käytössä olisi HFS+ sekä NTFS osiot tai kovalevyt. Tämä on siis taas oletustani. Sitten vaan tarvitaan emulointia ja flashaysta komponenteille ja ajureiden päivitystä.

    Bootcamp tekee osioinnin, asentamisen, win-ajureiden asentamisen, emuloinnin macilla automaattisesti sekä käynnistykseen se luo valikon, josta voi valita haluaako käyttää esim. windowsia.

    Saas nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Monen mielestä mac pro on ylihinnoiteltu raudan osalta, mutta monen mielestä käytettävyydeltään käyttis on ylivertainen windowsiin/pchen nähden. (pitää muistaa mac kokonaisuutena rauta+ohjelmat)

    Jo tätä hackintosh/windows mac vertailua lukiessa en voi muuta todeta, kuin että apple pyrkii tekemään helppokäyttöisiä kokonaisuuksia ja onnistuu siinä huomattavasti paremmin, kuin pc-puoli. Niin rahalla sitä helppoutta ja toimivuutta saa. Ajastahan ja rahasta on paljon kiinni. Toiset tykkää, että hommat toimii. Erilaisia käyttäjäryhmiä löytyy. Toisilla on aikaa ja halua värkkäillä.
    Niille, jotka osaavat tietokoneista enemmän, kuin ensimmäisiin ongelmiin kompastuvat varmaankin tämä otsikon aihe on hyvinkin houkuttelevaa. Hiukka huvittaa ajatella se, että mac"fani" joutuisi osx-päivitysten jälkeen pc-rautansa kanssa kahden. Tosi harvalukuinen se joukko kuitenkin lienee. Niin pienilukuinen määrä näitä hackintosheja varmaankin on, ettei apple reagoi. Ja hackin tehneellä ei osaaminen oletettavasti ole kadonnut minnekään

    No, ongelmia on täällä vuoden vanhassa MBP:ssa yhä. Muistikorttiasema ei ota lukeakseen. Ei näemmä aina macissakaan kaikki toimi. Jotain parannettavaa siis applellakin.
     
  9. TemeTee

    TemeTee Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2006
    Viestejä:
    1,541
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ymmärsit vielä väärin. Nuo ovat oikestaan välttämättömiä, ei apukeinoja. NTFS on windowsin tiedostojärjestelmä ja HFS(+) Macin. Windows asentuu NTFS:ään ja OS X HFS+:aan. Eikä komponentit välttämättä mitään flashauksia tarvitse. Joskus kun hackintoshia asentelin niin HD4870 tunnistui ihan HD4870:ksi. Tosin sitä saattoi auttaa se, että asennuslevy oli "modattu".

    Edes Apple kaikessa mahtavuudessaan jne. ei pysty tekemään maailmanlopun koneita, tai rautaa joka ei ikinä mene rikki. Ihan samaa rautaa se edelleen on kuin PC koneissa, joskin valikoidumpaa ja ehkä laadukkaampaa.
     
  10. daboja

    daboja Member

    Liittynyt:
    12.02.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia monelle kommenteista. Tunnen tällä hetkellä olevani tarpeeksi valaistunut tässä asiassa.
     

Jaa tämä sivu