1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mac OS X v10.4 ja ethernet

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Anskit 19.07.2011.

 1. Anskit

  Anskit Member

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Päätin tutustua macceihin ja ostin käytetyn Mac OS X v10.4:n tv:n kylkeen lähinnä mediakeksus käyttöön. Taloudessa on langaton verkko ja nyt mietin miten saisin tuon langatoman verkon toimimaan macissä. Pitääkö ostaa taas joku lisälaite? TV on Samsung smart tv ja siihen on valmistajan oma usb joka hakee pöytäkoneelta langattoman verkon. Pöytäkoneessa on TW-3G Router Thomsonin kaapelilaajakaistaan liitettynä. Ja onko macissä joku omanlaisensa piuha, jolla liitetään näyttöön, tässä tapauksessa televisioon, vai onko se sellainen tavallisen näköinen koneen ja näytön väliin tuleva piuha joka windows pöytäkoneissakin? Pakko varmistaa, kun tekniikkaliikkeissä miehet tuppaavat katsomaan hieman kulmien alta kun menen sinne asioita selvittelemään... :) Tosin monta kertaa olen todennut etteivät nekään kyllä tiiä siellä aina kaikkea... Sen seurauksena tosin olen saanut tuntuvia alennuksia (myyty väärä laite ja vaihdettu oikeaan kalliimpaan).
   
 2.  
 3. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos kertoisit mikä Mac niin helpottais neuvomista. Arvaisin että joku Mini, mutta mikäköhän malli siitä?
   
 4. r65

  r65 Regular member

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  129
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kun saat sen Macin käyntiin, mene vasemmassa yläkulmassa olevan omenan alta järjestelmäasetuksiin.
  Järjestelmäasetuksissa valitset verkkoasetukset ja katsot, onko siellä mainittu Airport ja onko se kytketty päälle.
  Jos Airporttia EI ole mainittu, joutunet ostamaan USB-väylään langattoman verkon adapterin tai kytkemään Macin ethernet-kaapelilla verkkoon.
  Jos Airport on olemassa, käynnistä se (jos ei ole jo käynnissä) ja valitse verkko, johon haluat kytkeytyä, anna salasana ja sen pitäisikin olla aika paljon siinä. Katso nyt vielä, että sen TCP/IP tulee DHCP:llä (ed. omistajalla on voinut olla kiinteä IP-asetus).
   
 5. Anskit

  Anskit Member

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos! Juu, luulin että tuosta selvityksestäni käy ilmi mikä mac. Se siis on Apple Mac Mini 1.42 Ghz PPC (1 Gt RAM, 40 Gt kiintolevy, Combo -asema). Piuha on tilattu ja luulen että tartten tuon usb-tikun.
   

Jaa tämä sivu