1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mac mini & HTPC käyttö

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi josuuj04 14.07.2007.

 1. josuuj04

  josuuj04 Member

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tarkoitus on hankkia Mac mini HTPC-käyttöön kerrostalon kaapelitv-systeemiin. En ole ennen omistanut tai käyttänyt Mac:ä. Muutama asia vielä mietityttää...

  Onko Mac miniin tulossa jotain rautapäivityksiä lähiaikoina, joita kannattaa jäädä odottamaan?

  Jos Macin ostaa jo nyt, niin saako syksyllä Leopardin ilmaisena päivityksenä, vai pitääkö siitä maksaa erikseen?

  Mitenkä hyvin Macin näytönohjain pystyy syöttämään signaalia full hd TV:lle, 1080p / 1080i (progressive / interlaced)?

  Onko näköpiirissä usb/firewire KAAPELIdigiviritintä Macille?

  Entäpä comboasemaa (+ ohjelmaa) hd-dvd & blueray levyjen katseluun? Tarvittaisiinko tässä HDMI + dhcp (vai mikä se lyhenne nyt oli)?

  Saako tuolle langatonta näpistä, johon on integroitu esim levy- tai tappimallinen hiiri? Erillinen hiiri on kömpelö olohuonekäytössä.

  Mitenkä yleensäkin Mac mini + ohjelmistot toimivat HTPC-käytössä?
   
 2.  
 3. Ozzi

  Ozzi Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  553
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Frontrow on Os X:än "media center" ohjelma. Tarjoaa musiikin, dvd-soittimen, kuvat ja videon/elokuvat. Käyttö Applen kauko-ohjaimella on hyvin iPod tyylistä.

  Usb virittimiä löytyy Macille, kaapeliin tosin ei taida olla montaakaan vaihtoehtoa, itsekin niihin perehdyn kun tulee kaapelissa kiireelliseksi eli vasta vuodenvaihteen jälkeen. "Kerrostalon kaapelitv-systeemiin", eihän talossa ole käytössä mukseja, eli laitteita jotka kääntävät antenni verkon talon sisäiseksi kaapeliverkoksi? Jos näin on niin kannattaa ostaessa kysyä käsin viritys mahdollisuuksista jotka joudut tälläisessä muksiverkossa tekemään.

  Combo-asemasta ei ole tietoa, eli ei varmaankaan lähimmässä tulevaisuudessa. Applelta ei kaipaamasi näppistä löydy mutta eiköhän joltain muulta, esim Logitech. Ja langattomien hiirten/näppisten yhteensopivuus Macissa ei pitäisi tuottaa ongelmaa.

  Jos viitseliäisyyttä löytyy ( ja toinen tietokone ) voit jopa verkonvälityksellä "syöttää" MacMinille haluamasi videot, kuvat ja musiikit joten varsinaista työpöytäkäyttöä pystyy välttämään.

  Rautapäivityksiä tulee tai sitten ei. Apple ei juurikaan kerro etukäteen. Näytönohjaimen "luulisi" pystyvän fullHD tarkkuuksiin. Näyttis on integroitu GMA950 joka PC/windows muolella on täysi mopo mutta OsX:llä se pystyy yllättävän koviin suorituksiin.
   
 4. Ankle

  Ankle Member

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vastaus tulee pienellä viiveellä, mutta tuleepa kuitenkin =).

  Juho Kirjavainen on viritellyt omasta Mac Ministään mediakeskuksen olohuoneeseensa ja kasannut kokemuksensa nätisti nettisivustolle kaiken kansan iloksi. Sivusto löytyy osoitteesta http://mmm.kirjiz.net/. Myös Omenamehu.orgissa on käyty keskustelua samaan aiheeseen liittyen.

  Olisi mukava kuulla dawnilaistenkin kokemuksia Mac Minin käytöstä olohuoneen mediatoistimena. Itselläkin on hieman ollut harkinnassa ko. virityksen rakentelu, ainakin testikäyttöön.

  Vielä joitain vastauksia josuuj04:n alkuperäisiin kysymyksiin:
  Ainakin Elgato valmistaa DVB-C-virittimiä myös Maceille (tällä hetkellä valikoimassa näyttäisi olevan yksi firewire-liitännäinen malli, EyeTV 610).

  Tulevien päivitysten suhteen Apple on yleensä hyvin niukkaa linjaa, joten tietoa tulevista muutoksista ei juurikaan ole. Mac Minin osalta mallistoa sorvattiin muistaakseni viimeksi elokuun alussa, joten aivan lähiaikoina tuskin on kovin suuria muutoksia luvassa.

  Langaton näppis löytyy Applen valikoimistakin. Comboasemaa ei tietääkseni ainakaan vielä ole, mutta OS X:n tuoreimmat versiot käsittääkseni tukevat molempia formaatteja. Tarkempaa tietoa asiasta otetaan ilolla vastaan. =)
   
 5. Ozzi

  Ozzi Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  553
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Rautapäivityksistä.

  Apple päivitti juuri MacMiniin Core2 prosessorin ja muistin gigatavuun.
   

Jaa tämä sivu