1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys M.2 kovalevy HP:n koneeseen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi jussiJP 23.09.2021.

  1. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Mulla on HP Z440 pöytäkone jossa olisi yksi PCIe +1 paikka vapaana. Yritin tutkia netistä tukeeko emo M.2 levyä ja mikä tuki emossa on 2.0, 3.0 jne en löytänyt tietoa. Koneessa kaikki sata väylät varattu, eli tuo M.2 on ainoa vaihtoehto. Ulkoista en osta koska siihe M.2 levyyn tulisi käyttis samalla, en viitsisi ostaa ja palautella jos ei käy eli jos joku saa selville niin viestiä tänne. Jos tietoa ei löydy mistään niin sitten pitää vaan kokeilla ja toivoa...
     
  2.  
  3. Kakikello

    Kakikello Active member

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1,100
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Mitä tuossa valmistajan sivuja katselin niin ei näyttäisi olevan M2 paikkaa, vaihtoehtona olisi siis isompi satalevy joka korvaisi 2 pienempää ja vapautuvaan paikkaan sataliitäntäinen SSD.
    Tällä saavuttaisit jo sen hyödyn mitä SSD koneeseen tuo!
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
  5. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Okei eli vaihtoehtoja on siis hyvin, täytyy katsoa mitä paikkoja on vapaana hetki. Eli yksi PCIe2x1, PCIe3x16, PCIe2x4, PCIe3x16 ja PCO 32/33.
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,622
    Kiitokset:
    1,016
    Pisteet:
    223
    Jos sulla on kaikki SATA-väylät käytössä, niin kannattaa varmistaa ettei M2.n käyttöönotto vaikuta SATA väylien käyttöön.

    Esim. omalla emolevyllä jossa on kaksi NVMe paikkaa, sanotaan näin.

     
  7. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Miten?
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,622
    Kiitokset:
    1,016
    Pisteet:
    223
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,332
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Ylempänä ketjussa ilmeisesti selveni ettei emossa ole natiiveja m2-paikkoja.

    Jos pistät m2-levyn kiinni pcie-adapterilla, ei pitäisi haitata olemassaolevien sata-väylien käyttöä. Emolevyn omissa liitännöissä voi olla jaettu kaistaa sata ja m2-liitäntöjen välillä.
     
    tarantella kiitti tästä.
  10. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Jep kiitos. Noissa M.2 kovalevyissä lukee että liitäntä PCIe väylään, ja koneessa on siis yksi PCIe2x1 joka näyttää samalta mutta ei siis käy siihen. Onko nuo loppumerkinnät 2x1 nyt se ratkaiseva että ei käy, vai pitääkö koneen spekseistä näkyä että voi laittaa M.2 levyn. Ja jos tilaan tuon adapterin että saan levyn PCIe3x16 väylään, niin mikä merkitys noilla 3.0x3, 4.0x4 jne on ja uskallanko tilata tuollaisen suuremmalla merkinnällä olevan. Kun ei ole mitään kokemusta noista M.2 levyistä, HDD ja SSD levyjä on tullut vain laitettua.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,622
    Kiitokset:
    1,016
    Pisteet:
    223
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Taitaa olla niin, että se käy paikkaan (2, 3), 4 ja 5. Eli se kai käy kaikkiin muihin, mutta ei paikkaan 1.
    Oletetaan että 2 on näyttis, joka peittää paikan 3.
    Se mitä minä linkkasin, menee paikkaan 5.

    Nuo merkinnät ovat toisinaan hämääviä. Taitaa olla taulukon oikeanpuoleisin sarake, mitä pitää katsoa.

    Edit: Jos joku on eri mieltä, niin kertokoon.
     
    Viimeksi muokattu: 24.09.2021
  13. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    [​IMG]
    Tuossa kuva emosta. Ja kotelon kannen sisäpuolella on juurikin oikein nuo merkinnät.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 24.09.2021
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Muuten meni oikein, mutta 3. paikkaa näyttis ei peitä, koska se vie ainoastaan yhden paikan.
    En silti suosittele käyttämään 3. paikkaa m.2 SSD:n aiheuttaman lämmön takia, ettei lämmitä näyttistä turhaan.

    Järkevintä on käyttää alinta PCIe paikkaa. Siihen käyvät molemmat ehdotetut adapterit.
    Huom. kaikkein alin liitin ei ole PCIe, vaan PCI paikka.
     
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,622
    Kiitokset:
    1,016
    Pisteet:
    223
    Totta tosiaan. Olishan mun pitänyt tajuta, että se ei siihen mahdu., kun siinä verkkokorttikin itsellä on ollut. Jotenkin vain toi pituus manuaalin kuvassa hämäsi.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Nuo piirretyt hämää, minunkin piti kaivaa vastaava kortti esiin, niin selvisi.
    Kuvassa 3. ja 4. liittimet ovat saman kokoisia, vaikka todellisuudessa ovat eri pituisia.
     
  17. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kiitos kaikille avusta, nyt adapterin sekä kovon hankintaan ja kiinni. Onko hirveästi väliä jos hommaa tuon Tarantellan linkkaaman Kingstonin, vai kalliimman isommalla tuella olevan. Ihan peruskäyttöä koneella, valokuvien editointia joskus kevyttä videoiden editointia. Onhan tällä nytkin jo pärjätty, paikallaan Samsungin EVO860 500Gb.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Ei ole suurta merkitystä, kumman hankit.
    Alkuun minulla oli epäilyksiä, miten pysyy paikollaan ilman kiinnitysrautaa. Hyvin on pysynyt, mutta konettani ei paljon liikutella.
    @*Trinity* n linkkaama pysyy varmemmin paikoillaan.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Tarkoititko Adapteria vai SSD:tä? Menin vähän sekaisin, kummasta kysymys.
    Kingston oli SSD.
     
  20. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    SSD:tä, siis että onko käytännön merkitystä nopeudella jos hankkii paremman/kalliimman....
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Testeissä on eroja, mutta eroja ei käytännön toimissa huomaa.
     

Jaa tämä sivu