1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Luotettava 5GHz wifi kaapelitalouteen

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Loni_Tong 03.09.2020.

 1. Loni_Tong

  Loni_Tong Member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Hei, jos haluan paremman wifi yhteyden kotiini, onko ainoa vaihtoehtoni ostaa uusi kaapelimodeemi? Ostin nimittäin juuri tämän modeemin, mutta huomasin ettei siinä ole Coax-liitäntää jolla saisin sen toimimaan: https://www.gigantti.fi/product/tie...ttimet/DIR882/d-link-dir-882-wifi-ac-reititin.

  Kaapelimodeemeja ei näytä olevan markkinoilla kuin 2 erilaista, joista toinen on tämä: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...-Band-WiFi-6-kaapelimo?list=OZCYkRiam2JhkHRnJ ja sitten operaattoreilla on myös myynnissä muutama. Elisalta kun kyselin asiaa, niin ne suosittelivat omaa modeemiansa (Kotiboksi Arris TG2492s), mutta kun kysyin heiltä onko se parempi kuin tuo Verkkokaupan modeemi, he eivät suostuneet kertomaan.

  Jostain luin, että kaapelimodeemin voi asettaa siltaavaksi ja sitten kytkeä siihen jonkun wifi-laitteen kiinni, mutta mulla ei käytännössä ole mitään hajua mitä se tarkoittaa ja että voiko niin tehdä kaapelimodeemilla.

  Eli oleellisimmat kysymykset:
  1. Onko mitään keinoa saada tuota ostamaani D-Linkin modeemia toimimaan taloudessani?
  2. Voinko jotenkin saada nykyisen kaapelimodeemini toimimaan luotettavammin ja omaamaan paremman 5GHz yhteyden esimerkiksi liittämällä siihen jonkun toiden laitteen (nykyinen kaapelimodeemini on tämä: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-epc3928/). Modeemi on jo yli 3 vuotta vanha ja sen yhteys pätkii ja 5GHz yhteys toimii sen lisäksi isolla viiveellä.
  3. Jos ainoa vaihtoehtoni on ostaa uusi kaapelimodeemi, niin onko tuo linkkaamani Verkkokaupan kaapelimodeemi miten verrattavissa tuohon ostamaani D-linkin modeemiin?
   
 2.  
 3. jms1

  jms1 Regular member

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  189
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Laittamastasi linkistä löytyy ohjeet kaapelimodeemisi laittamisesta siltaavaan tilaan.

  https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-epc3928/#nat

  --
  IP Pass through -ominaisuuden käyttöönotto
  Laite tukee IP Pass-through -ominaisuutta, jolla voidaan ohjata liikenne internetistä suoraan haluttuun sisäverkon MAC-osoitteeseen.

  1. Avaa selain ja kirjoita osoiteriville modeemin hallintaosoite http://192.168.0.1/ ja paina Enter.
  2. Kirjaudu sisään painamalla "Login" -painiketta.
  3. Valitse ylhäältä "Applications & Gaming" -valikko.
  4. Valitse viimeisenä oikealta löytyvä "IP Pass-through" -välilehti.
  5. Syötä "IP Address Pass-through by MAC Address" kohdan jälkeen löytyvään kenttään sillattavan laitteen 12-merkkiä pitkä kirjaimia ja numeroita sisältävä MAC-osoite. MAC-osoite löytyy yleensä laitteen pohjaan tai takakanteen liitetystä tarrasta.
  6. Paina "Add" -painiketta jonka jälkeen MAC-osoite lisätään listalle.
  7. Kun olet lisännyt kaikkien sillattavien laitteiden MAC-osoitteet listalle, paina alhaalta "Save settings" -painiketta.
  8. Käynnistä uudelleen kaapelimodeemi sekä laitteet joille IP-osoite sillattiin.
  Porttiohjauksia ja DMZ-osoite voidaan asettaa tarvittaessa. Ohjeet löydät laitteen mukana tulleen englanninkielisen käyttöoppaan sivulta 69 alkaen.

  --

  Eli kun syötät D-Linkin MAC osoitteen yllä olevan ohjeen mukaan kaapelimodeemiin niin D-Linkin pitäisi saada ulkoverkon ip osoite ja netti toimii sillä sen jälkeen langallisesti ja langattomasti.
  Ja tietty kaapelimodeemin yhdistät ethernet kaapelilla D-Linkin wan porttiin..
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2020
  Loni_Tong kiitti tästä.
 4. Loni_Tong

  Loni_Tong Member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Kiitos erittäin hyvistä ohjeista! Kokeilen viikonloppuna saanko tuon toimimaan.
   
 5. Loni_Tong

  Loni_Tong Member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Sain tuon toimimaan ohjeidesi avulla, kiitos siitä! Yllätys, että Elisan asiakaspalvelussa ruvettiin vaan heti kauppaamaan omia kaapelimodeemeja ja valehdeltiin (tai sitten hän ei tiennyt) ettei mukamas tätä ostamaani laitetta saa mitenkään toimimaan mun kotitaloudessa.

  Olisi vielä yksi kysymys: Tarviiko mun laittaa tuon IP Pass through:n lisäksi mun kaapelimodeemissa WAN asetuksista Device Mode Bridgeksi? Tuo laite näyttäisi toimivan vaikka kaapelimodeemi on Router tilassa, mutta onko siitä jotain hyötyä vaihtaa se Bridge tilaan?
   

Jaa tämä sivu