1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Luokattoman huonot tulokset ssd:llä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi rick79 07.10.2013.

  1. Ipezu

    Ipezu Member

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Niinnoh, kiinalaiset on kiinalaisia, voipi seassa olla hyviä yksittäisiä kappaleita tai sitten huonompia.
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,468
    Kiitokset:
    571
    Pisteet:
    173
    Jep, hieman kummastelen välillä kun on aina tuotteita jotka ovat aina ainoita oikeita. Kun on nähty liikaa Kingstonin ssd:tä, niin se laitetaan mukaan aina. Kalliimpi tuote ei käy, ei saa olla.
     
  4. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    KariEs

    Mites ton ku liitän SSD-levyn sitten ja asennan windowsin uudestaan niin mitä noi AHCI-modet on ja mitä kaikkea pitää tehä, että saa toimimaan vai pitääkö tehdä mitään?
     
  5. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    jos ei ole täysin pilipali emolevy niin menee itestään achi "tilaan", kun tunnistaa SSD:n.
    varmuudeksi voit biossista käydä katsomassa on achi päällä.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,386
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Menet ensin biosiin ja ahci-mode päälle. Sitten vaan normi winukan asennus.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Mulla pikkuemolla ei ole oikeaa sata3 liitintä vaan jää jonnekin 2:n ja 3:n väliin (BPVestin mukaan ja uskon että näin on) niin nopeus on attolla:
    http://kuvaton.com/k/yyng.png

    Paremmalla emolla kuten omallasi huilaa varmasti liki sen mitä mainos lupaakin eli n.450/450.

    e. Laita SATA liittimiin

    1=ssd
    2=hdd
    5 tai 6 = dvd

    Käy vaikka etukäteen tutustumassa tuohon kohtaan biosissa. Jos siellä on jo valmiiksi ahci niin tosiaan ei tarvitse muutella mitään. Noh, käympäs itsekin... :D

    e2. Tuossa hieman tarkemmin vielä...

    http://kuvaton.com/k/yynn.bmp
    http://kuvaton.com/k/yynD.bmp
    http://kuvaton.com/k/yyn0.bmp

    Sama emo niin on helppo tsekata tuo juttu... :D Hups, mulla pitäis periaatteessa vaihtaa sata 1 ja 2 paikkoja...
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2014
  7. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Jaahas kävin kattelemassa miten mulla oli noi säädetty ni AHCI-modi oli kyllä päällä, mutta DVD soitin oli 1 ja sitten taas HDD oli 5. Pitäisikö noi vaihtaa tuolta emolevystä? Vaiko vaihanko sitten ku ssd tulee?
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,386
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Noh biosissa boottijärjestys merkkaa mistä kone tai käyttöjärjestelmä käynnistetään. Voit vaihtaa sen sitten myöhemminkin. Tosiaan boot-menusta sitten ekana boot priority: ssd.

    Palataan juttuun kun ssd on masiinassa. :) Halwalla lähti lätty!
     
  9. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Muuten, huomenna kun toi ssd tulee ja asennan siihen windowsin uudestaan niin pitääkö mun kokonaan alustaa tämä nykyinen levy ja kaikki pelit asentaa uudestaa vai voinko vain asentaa uudestaan ssd:lle windowsin?
     
  10. fallout_

    fallout_ Regular member

    Liittynyt:
    05.08.2007
    Viestejä:
    603
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Ainakin itse forkkaisin tuon kovalevyn winukan asennuksen yhteydessä (+ mahdollinen osiointi jos on tarpeen). Ei tuonne kovolle kannata jättää mitään winukan rippeitä, jos ei ole tulossa käynnistyslevyksi. Kuvat, musat, leffat ja asennustiedostot talteen ja levy sileäksi.
     
  11. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Oikeastaan se nykyinen kovo kannattaa SSD:n asennuksen yhteydessä ottaa kokonaan irti, muuten Windowsin käynnistysosio luodaan sille eikä SSD:lle. Kun Win on asennettu uudelle SSD:lle, kone pois päältä ja vanha kovo kiinni, jonka jälkeen normaali käynnistys Windowsiin ja levynhallinnasta vanhan kovon alustus / mahdollinen osiointi.
     
  12. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,196
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    128
    Mutua vai faktaa? Itse asensis tuossa syksyllä ssd:lle windowsin ja 2 hdd:tä oli koneessa valmiiksi kiinni. Kaikki tarvittava meni ssd:lle niinkuin pitikin eikä mitään johtojen irroittamis rumbaa tarvinnut käydä läpi.
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,386
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Niin... osalla jäsenistä on tullut liian aikaisin harmaita hiuksia kun ovat jättäneet perinteisen kovon kiinni ja winukan lonkeroita onkin mennyt sille. Ei ole kovin hankalaa ottaa masiinan kylki auki ja napata satapiuha kovolta winukan asennuksen ajaksi. Tämä taitaa olla ikäänkuin jonkinlainen sääntö mitä noita asennuksia lueskellut. Samalla näkee kuinka pölyinen masiina oikein onkaan. :) Että tarttiskos tehdä jotain?
     
  14. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    No juu siinähän se menee samalla kun laittaa SSD sisään :). Ja ei tarvitse alkaa uudestaan asentamaan pelejä vai säilyykö pelkät tiedostot? Olen vähän uuno näissä asioissa :)
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,386
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Onko ulkoista levyä tai toista kovoa johon siirtäisit nuo pelit yms? Sitten raikas winukka ssd:lle ja perinteisen kiintolevyn piuha kiinni ja alustus. Kun on tyhjä niin siirtää ne yllämainitut takaisin hdd:lle, sille mikä sulla on tällä hetkellä käytössä pääasiallisena kiintolevynä.

    e. Jos sulla siis ei ole osioitu tuota teraista Samppaa. Jos on kaikki romppeet winukkaa myöten vaan aikanaan lätkäisty sen kummemmin tuumailematta niin tuo ylläoleva konsti on se oikea juttu, imho.
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2014
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Wintoosa pistää boottisektorin "ekalle" kovolle. Vanhemmissa koneissa IDE kovolle vaikka Windowsin asensi SATA:lle.

    Nykysin se "eka" levy voi olla ekaan SATA liittimeen pistetty levy.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,386
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Joup. Nuo winukan rippeet kuitenkin tulisi saada veks wanhalta hdd:ltä.
     
  18. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Mulla on siis yksi kovo tää nykyinen ja en oikeen saa mihinkään muualle laitettua. Mites tuo jos laitan ihan kokonaan uusiksi myös nykyisen kovon ei siinä kauan kestäisi. Mutta miten pitää tehdä, että se alustaa myös tämän nykyisen kovon vai pitääkö se tehä erikseen?
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,386
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Käsittääkseni vaikka niin että lätkäiset sen winukan ssd:lle. Kun on asentunut ok niin kone kiinni. Hdd masiinaan (piuha kiinni) ja käynnistys. Saattaa kysyä kummaltakos käyttis käynnistetään.. noh ssd:ltä. Mene levynhallintaan (disk.mgmt) ja alusta siellä tuo perinteinen kovo. Ja pitikö ottaa käyttöön vai olikos tuo vain uuden levyn kanssa, hmmm.

    Sitten sulla pitäisi olla ssd:llä osiot jossa käynnistysosio ym.. sekä varsinainen lätty. Terainen hdd olisi käytettävissä kokonaan tilaa vievälle sälälle.

    Jos joku selittäisi tarkemmin... :D

    Sorry... diskmgmt.msc Pitäisi avata tuontapainen ikkuna:
    http://kuvaton.com/k/yytS.png ja tuolla alustaa tuon hdd:n.
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2014
  20. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Mikä toi alusta mikä tuli tämän ssd:n mukana onko sitä pakko laittaa? Kun ennen mulla oli tommoiset ruuvit ja niitten välillä oli tommoset muoviset jutut mitkä oli ssd:n ja kopan välissä niin voinko vain kiinnittää sillä tavalla. Näyttäisi ruuvit sopivan SSD:seen.
     
  21. Lerppu

    Lerppu Regular member

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    741
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28

Jaa tämä sivu