1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Luokattoman huonot tulokset ssd:llä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi rick79 07.10.2013.

  1. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    [​IMG]
    Tollasia lukuja antaa tuliterä Kingstonin v300 ssd-levy.

    [​IMG]
    Tuosta näkee firmiksen ja muita tietoja.

    Emo:Asus M4A88T-M
    Prossu: Phenom II x2 550BE
    Muistit: Kingston 2x4Gb 1600Mhz
     
  2.  
  3. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Missä PATA-väylässä toi levy on kiinni ?
    Sun emossas on SATA2 ja tohon pitäs saada AHCI-mode päälle , onks kaikki IDE ?
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Joo eipä ollu AHCI-mode päällä, vaihoin sen niin ei enää bootannu winukkaan. Pitää huomenna katella tarkemmin kun tulee töistä.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,025
    Kiitokset:
    640
    Pisteet:
    123
  6. Toniman92

    Toniman92 Regular member

    Liittynyt:
    08.11.2011
    Viestejä:
    2,060
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Jos on CHINA malli TAIWAN sijaan, niin sekin selittäisi nuo arvot.
     
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Ei ihan tollain, Siellä pitäs olla luku nopeempi kuin kirjoitus ja ton levyn pitäis pystyä 3Gb/s väylällä yli 200 MBs vauhteihin.
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,025
    Kiitokset:
    640
    Pisteet:
    123
    Jos noi kaikki testit on ajettu läpi, niin luulis siellä edes jotain lukuja olevan kiinamallillakin. Tavan hdd:kin antaa jotain.
     
  9. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Se on China-malli. Pitää kattoa kun tulee töistä jos sais tuon kulkemaan vilkkaammin.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    [​IMG]

    Tuon verran nousi lukemat kun asensin winukan uusik AHCI-päällä. Ei vieläkään hyvät minun mielestä.

    Edit:Sori, tuli kaks omaa viestiä peräkkäin
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2013
  11. Masazu

    Masazu Regular member

    Liittynyt:
    18.06.2010
    Viestejä:
    472
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oletko kokeillut eri SATA-liittimiä?
     
  12. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    On testattu eri liittimiä ja eri johtoja, ei vaikutusta.
     
  13. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,799
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    93
    Eikös nuo ole ihan normaalit arvot tuolle kiinanmallille? Palauta kauppaan jos tunnet itsesi huijatuksi.
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,461
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Tässä taas hymyilyttää, kun oprukka on aina avautunut mulle jos suosittelen Samsungin 129e maksavaa 840 Pro:ta. On kuulemma aivan liian kallis, eikä eroa nää Kingstoniin. Tässä tapauksessa eron voin hyvinkin nähdä isteasiassa.

    Että semmosta.
     
  15. Toniman92

    Toniman92 Regular member

    Liittynyt:
    08.11.2011
    Viestejä:
    2,060
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    ? Itellä on Kingstonin 240Gb TAIWAN malli ja nopeudet ihan samoja kuin muissa SSD:ssä. Kuulemma kaikki 240Gb versiot on TAIWAN ja 120Gb CHINA. Että semmosta.

    Ja AP, kuten joku jo sanoi, jollei luvut ole lähelläkään luvattua, palauta kauppaan.
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2013
  16. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,461
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Ensinnäkin, Kingston ei ole ainoa SSD jota saa ostaa.
    Toisekseen, myös 120Gt versiossa on sekä Taiwan että China malleja.
    http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-121/ssd_kingston_v300_120gb-965812/
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    peruskäytössähän tää levy on silti monia kertoja nopeampi kuin perinteinen kovo joten en nyt kauppaan oo roudaamassa tätä. Ihmetytti vaan nuo lukemat.
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,076
    Kiitokset:
    1,073
    Pisteet:
    223
    Nyt kyllä pitäisi ap:lle saada kokeiltavaksi joku toinen lätty. Wanhalla emolla (m4a785td-v evo + Vertex 2 60gb) nopeudet olivat tehtaan mukaan read: 285MB/S ja write: 275MB/S. Noo 250&230 olivat nuo lukemat (attolla) testatessa. Sata 2 oli emolla. Kyllä nyt jotain tuossa lätyssä mättää, tulee vain sellainen vaikutelma. :(

    Nämä asiat warmasti tulevat toistumaan useaan eri otteeseen/ketjuun jos ja kun noita malleja myydään. Skenaario tämäkin.

    e. @rick79, aivan varmasti on eroa perinteiseen kovoon hulppeasti. :)
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2013
  19. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mulla oli toinen ssd eri koneessa ja siinä nopeudet kohillaan. Aattelin nyt kuitenkin pitää tän lätyn enkä alkaa pitkään kestävään kirjeenvaihtoon Kingstonin kanssa. Ostan toisen levyn jossain vaiheessa ja pitäis läppärikin laittaa niin saapi tää kingstoni mennä sitten siihen läpyskään.
     
  20. Ipezu

    Ipezu Member

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itsellä tuo Kingston v300 120gb kiinan malli ja antaa tälläisiä nopeuksia

    En itse laittaisi tuota kiinalaisten piikkiin :D
    Ihan vaan et voi verrata tuloksia, en ole käynyt mitään sorkkimassa BIOS:ssa
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2013
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,461
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Ei kerro mitään, kiinan malleissa laadunvalvonta voi olla huonompaa. Ei siis mikään ihme että yks kiinan malli on hitaampi ja toinen nopeempi. Toki voi käydä millä tahansa valmistajalta, jotenkin vaan Kingstonilla näissä SSD levyissä enemmän.
     

Jaa tämä sivu