1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

LUE: TV-out ongelmat ja ratkaisut.

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jake 18.12.2002.

 1. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mulla on GeForce 4800 SE ja kuvan siirto onnistui tv:lle hyvin, mutta heti kun laitan dvd:n pyörimaan koneella niin kuva tv:llä väreilee ihmeellisesti välillä tulee hiukan tummempi palkki ylöreunaan ja välillä se vääntää kuvan ihan mutkalle sieltä ylhäältä.. olisin todella kiitollinen avusta jos tämä selviäisi.

  Ja windowsin mediaplayerilla kuva on muuten ok mutta ylhäällä näkyy oikealle kääntyvä valkoinen vilkkuva raita.. ja tuosa DVD:ssä ilmenevä tumma palkki on säännöllinen, noin sekunnin välein tulee esille ja sekunnin päästä taas katoaa ja kun tämä on toistunut 5 kertaa tulee kauheat häiriöt hetkeksi (5 sekunttia) ja sitten alkaa tumman palkin vilkutus alusta.

  Ja kuva kulkee linjaa. Näytönohjain --> näytönohjaimen oma muunnospala ja sieltä rca --> 5 metrin rca johto --> rca to scart liitin --> videot --> tv

  toivottavasti joku sai jotain tolkkua selityksestäni.. :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2003
 2.  
 3. chrizy

  chrizy Guest

  Onko olemassa yksinkertaisia TV-OUT kortteja hintaluokassa 10-50€. Ongelmani on etten haluaisi ostaa uutta näytönohjainta, koska olen ihan tyytyväinen tämänhetkiseenkin. Siitä ei vain löydy TV-OUT liitäntää, jonka tarvitsisin liittääkseni tietokoneeni televisiooni lähinnä elokuvien katselu tarkoitukseen. Selailin netistä erilaisia vaihtoehtoja mutta tuntuivat olevan pirun kalliita ja monimutkaisia jotkut TV-OUT kortit. Tarvitsisin ainoastaan TV-out liitännän enkä mitään muuta ylimääräistä. Voisitteko suositella jotain mallia? malleja?
   
 4. Sinalion

  Sinalion Member

  Liittynyt:
  02.04.2003
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Taas mustavalkoa...
  Mulla on Radeon 7500, MSI KT 4 Ultra ja WinXP.
  Kuva on toiminut tv:ssä hyvin, mutta äskettäin meni kuva mustavalkoseks. Tämä ei edes tapahtunut ajurien päivityksen yhteydessä! Nyt on kaikki uusimmat ajurit ja kaikkien asetuksein pitäisi olla kunnossa. Tv on uusi Samsung 28/100mhz. Xboxin kuva toimii niin kuin pitääkin, eli näyttis ei toimi...
  Jos laitan kuvan videon kautta on kuva suttuinen/hyppii/värit sekoilee. Kokeilin komposiitti kaapelillakin ja sama tulos.
  Ajattelin vaihtaa PAL-> ntsc mutta en löytänyt mistään sitä mahdollisuutta. Ideat alkaa loppumaan, onko kortti lopullisesti hajalla vai löytyykö poppakonsteja!?!
   
 5. ilezi

  ilezi Member

  Liittynyt:
  01.02.2002
  Viestejä:
  81
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  K: Kun siirrän kuvan televisioon on kuva musta, mutta äänet kuuluu?

  V: Koita siirtää kuva ensin televisioon ja sitten käynnistät vasta videon. Esim teet elokuvasta pikakuvakkeen ja määrität sille pikanäpäimen jonka avulla voit käynnistää sen vaikka näytössäsi ei kuvaa olisikaan.
   
 6. Kai79

  Kai79 Member

  Liittynyt:
  20.04.2003
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jos kuva on mustavalkoinen niin nViewistä (Jos nVidian ajurit) voi vaihtaa kuvan (signaalin) komposiitiksi ja värit palaa (valikko jossa vaihtoehtoja automaattinen/komposiitti S-video/S-video (en muista tarkalleen kun nyt linuxissa)). Ja ainakin itsellä kuvan laatu on hyvä kun s-vhs(20m) piuhalla vedetty scart-adapteriin.
  Jukkis: tee toinen käyttäjä (windows) jolle asetat
  TV:n ensisijaiseksi näytöksi. Ainakin oma kone laittoi kaikki asetukset automaattisesti oikeaksi tv:tä ajatellen, ei tarttenut itse säätää resoluutiota, kuvan paikkaa yms.
   
 7. Repoman

  Repoman Guest

  K: Tekstit telkkuun? Geforce 4 mx tv-out, overlay toimii ja leffat näkyy hyvin tvssä, mutta kertokaa kuinka saan ladattuu tekstit näkymään myös tv:ssä.
  Käytän v-playeria ja aiemmin sain ladattua tekstit näytön alakulman valikosta. Nyt olen hukannut coodekin joka tekis valikon.

  V:heh, löysin ite ratkaisu. DivXG400 tekee pikkutelkun ruudun alakulmaaan ja sieltä voi ladata tekstit ja vaihtaa koodekkei.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 06.05.2003
 8. GobGob

  GobGob Member

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  K: Käytän S-VIDEO kaapelia ja nviewtä, mutta kuva näkyy mustavalkoisena TV:ssä. Miten saan sen värilliseksi? Sain värit toimimaan tvtoolilla mutten nviewtä käyttäen.

  sekä

  K: Tietääkö kukaan sellaista ohjelmaa millä sais tv:stä näkymään tietokoneen kuvan ja värit vielä siihe??tällähetkellä mulla on s-video piuhassa scart adapteri joka on tv:eessä!kuva on mustavalkoinen!kuulin jostain että semmonen ohjelma on!En sit tarkota tv toolia!

  V: Voit yrittää säätämällä TV:n asetuksia saada kuvan värilliseksi, eli hae TV:n asetuksista kohta jossa voit valita TV-moodiksi joko AV:n tai S-VIDEO:n. Riippuu tietysti telkkarista onko tällaista ominaisuutta tai ei. Minun telkkarissa
  säätökohta on MENU -> EXTERNAL valikon alla. Pistä TV:n moodiksi S-VIDEO niin pitäisi näkyä värit. Pitäisi toimia ainakin nvidia korteilla ja nview:tä käyttämällä.

  Lue myös ketjun ensimmäinen viesti.
   
 9. Silent_Sc

  Silent_Sc Member

  Liittynyt:
  12.05.2003
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli ei tule värejä 21 tuumaiseen vanhaan töllöön...

  piuhat = tv-out s-video --> kortin mukana tullut s-video to composite conventer --> rca-piuha -> scart-adapteri.

  mistähän mahtaa johtua vaikka eikös sen pitäisi toimia tuossa vanhassa töllössä missä ei ole tukea s-videolla, koska eikös tuossa kortissa pitäisi olla s-video että komposiitti ulostulo?
  ja komposiitti ulostulonhan pitäisi toimia vanhoissakin töllöissä, missä ei ole tukea s-videolle...

  tv-out toimii tuossa pienemmässä 14 tuumaisessa nokialaisessa erittäin hyvin...

  nyt olisi apu tarpeeseen...
   
 10. vwmurre

  vwmurre Guest

  Mulla on Club3D ATI Radeon 9600XT ja tv:nä toimii Panasonic 32PS10F laajakuva...

  Laitoin S-VHS johdon AV3 kiinni ja tietokoneeseen...Sain kuvan värillisenä tv:n ruudulle ja ääni tuli vahvistimen kautta!Kuva on hyvä!

  Mutta ongelmana on nyt se, että kuvaa joutuu tv ruudulla scrollaamaan/hakemaan laidasta laitaan hiiren avulla... Miten sen saa siten, että se olisi optimaalinen kuva ruutuun nähden ilman kuvan siirtämistä...Vai onko tuo ominaisuus?

  EDIT: Näytönohjaimen ajurit ovat versioltaan 6.14.10.6387
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 11.01.2004
 11. Sid

  Sid Member

  Liittynyt:
  08.09.2001
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onhan sulla Radeonin asetukset kohdallaan? Eli sieltä Overlay-välilehdeltä Clone mode options ja valinnat kohtiin Theater Mode sekä 16:9 (Widescreen).
   
 12. vwmurre

  vwmurre Guest

  Sid: Ei löydy tuollaista valintaa....!

   
 13. Sid

  Sid Member

  Liittynyt:
  08.09.2001
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Siinä tapauksessa sulla taitaa olla tv työpöydän jatkeena, eikä kloonina. Eli Displays/Näytöt -välilehdeltä valitset tv:n kohdalta ympyröiden sijasta päällekkäiset ruudut. Näin saat telkkarin kloonitilaan ja Overlay -välilehdeltä pääset kiinni Clone mode optionseihin.
   
 14. Sohvis

  Sohvis Guest

  Missä vika kun kannettavastani kun yritän liittää tuon s-video piuhan telkkariin niin kuva näkyy mustavalkoisena. Kun taas liitän piuhan pöytäkoneeseen kuva näkyy värillisenä. Kannettava on HP Compaq nx9005,jossa integroitu Ati Radeon IGP 320 näytönohjain ja pöytäkone on koottu ja siinä on GeForce 4 Ti 4200 näyttis.
   
 15. LukeWader

  LukeWader Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  477
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Katsopa ,että siellä telkussa on s-video (panasonicilla AV3S) päällä.
   
 16. vwmurre

  vwmurre Guest

  LukeWader:
  AV3S tulee tv ruutuun, kun kytken AV3:n päälle...!
  Eli on päällä!
   
 17. joona2

  joona2 Guest

  Näytönohjaimena on Club3d Radeon 9700 ja telkkarina Finluxin 28" laajakuva. Telkkari on vuoden vanha. Kuvan saa näkymään NTSC:nä värillisenä, mutta ongelmana on se, että paikallaan olevat pysty- ja vaakaviivat, esim. teksti, hiukset, saavat punaista, vihreää ja sinistä savyä reunoihinsa. Normaalin kokoinen teksti, elokuvaa katsoessa on juuri ja juuri luettavaa. TV:stä on kaikki asetukset jo kokeiltu. Jos otan käyttöön PAL-moodin (mikä niistä tahansa) kuvan laatu paranee selvästi,mutta värit häviävät. Onko ideoita mikä tähän voisi auttaa? Kuva kulkee suoraan näytönohjaimen takaa s-videona TV:n s-videoon. Kaapeli on n.5m pitkä.
   
 18. joona2

  joona2 Guest

  Ongelmaan löytyi jo ratkaisu. TV ei osannut valita automaattisesti sisääntuloksi s-videota, vaan se piti itse valita kanavakohtaisista asetuksista.
   
 19. nrautava

  nrautava Guest

  Eli käytösä on Club3D ATI Radeon 800 256 mb ja tv:nä toimii JVC:n 28" laajakuva. Tuolta ei ollut apua: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/90564

  Liitännät:
  Eli koneen perässä ATI:n adapteri josta RCA suoraan tv:een (koittanut myös scartilla kiinni tv:n tai panasonicin aika uusiin videoihin).

  Ongelma:
  ATI:n Display Driver ja Control Panel asennettu ja kun laittaa ominaisuuksista Radeon x800 secondary ohjaimen TV:lle niin kuva näkyy telvisiossa värillisenä, mutta vain taustakuva näkyy. Vain koko näytön sovellukset (eli pelit) saa käynnistäessä määrättyä tv:n näyttöön, mutta en saa kloonikuvaa päälle.
  Eli ATI:n ominaisuuksissa (Peittokuva) se vain sanoo että kloonikuva on saatavilla vain kahden näytön tai jaetun näytön tilassa. Ja mielestäni nämä liitännät ja asetukset pitäisi sallia sen.

  Hauska puoli:
  Sain mitään ongelmia vanhemman ATI x300 ja vanhan Panasonikin pelaan heti ekalla yrittämällä, mut kun vaihdoin uusimpiin vehkeisiin niin hommat kusi...

  Näitä kokeilen:
  -Ajattelin ottaa kortin ulos koneesta ja kattoa että onko siinä jumpperi jolla valitaanPAL/NTSC.
  -Pitää kokeilla uudella SCART-adapterilla.
  -Olisiko 9m RCA vahingoittunut? Kokeillaan toisella.

  Onko muita mitä voisin kokeilla?
   
 20. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,311
  Kiitokset:
  196
  Pisteet:
  93
  Onko xp uudelleenasennettu x300:sen jälkeen? Ajuritkin voisit koittaa uninstalloida atin erikoisohjelmalla ja asentaa kokonaan uudelleen.
   
 21. nrautava

  nrautava Guest

  Ei ole. Miksi?
  ja olen poistanut kaikki liittyen näytönajureihin (myös ATI:n omalla softalla) useaan kertaan...
  Ja kokeillut eri paketteja atin sivuilta ja asennus levyltä.
   

Jaa tämä sivu