1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

lubuntu ja ubuntu ongelmia

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Lehtafi 16.03.2014.

 1. Lehtafi

  Lehtafi Member

  Liittynyt:
  01.02.2008
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli olen yrittänyt lubuntua asentaa läppäriin monta kertaa. kun valitsen "asenna lubuntu" tulee hetken päästä erroria jossa lukee jtn "b43-open/ucode5.fw". Asennan usb tikulta ja ei auttanut vaikka tein uudelleen tiedoston käynnistys levyksi.?


  Sitten toisessa pöytäkoneessani ubuntu 12.04. Mulla on ulkonen kovo joka truecrypt suojattu. asensin truecryptin mutta se ohjelma ei aukee millään. näyttää että olis asennettu mutta auki sitä ei saa. millä siis saan suojauksen auki kovolta?
   
 2.  
 3. juyli

  juyli Active member

  Liittynyt:
  13.05.2005
  Viestejä:
  1,858
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Broadcom on hieman huonosti tuettu (wlan-yhteys?). Tuo .fw -tiedosto viittaa Firmware-tiedostoon, jota ei edes välttämättä ole tarjolla asennusmedialla :( (Ns. suljettua koodia.).

  Salaus toki toimii käyttöjärjestelmässä, jossa sen olet asentanut. Ulkoiset asemat aina ovat oma lukunsa. En käytä nimenomaan salauksia, koska ongelmatilanteissa data voi olla täysin menetetty.
  Salauksesi on siis hienosti onnistunut, kun sitä ei saa enää auki kirveelläkään - MOT.
   
 4. R4ndom1

  R4ndom1 Regular member

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  588
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Asenna truecrypt uudelleen, minulla oli kans joskus truecryptin kanssa ongelmia, mutta kun asensin sen uudelleen se rupesi toimimaan. Jos ei rupee toimimaan, voit koittaa kääntää sen uudelleen.

  Kyllä truecryptin windows versiolla salattu kovo aukee myös truecryptin linux versiolla.
   
 5. Lehtafi

  Lehtafi Member

  Liittynyt:
  01.02.2008
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Läppäri on vanha acer aspire 3003wlmi. siinnon nyt xubuntu joka välillä vähän hidas niin aattelin jos tuo lubuntu ois tähän kevyempi? miten siis ratkaisis tuon asennus ongelman lubuntuun?

  ulkoisen kovon saan auki windows xp:llä truecryptillä. en siis saa tuossa ubuntussa koko truecrypt ohjelmaa auki. Oon sen asentanut uudelleen mut ei auttanut. Läppärin xubuntulla taas ohjelma lähtee päälle ja avauksen saa tehtyä siihen asti kun avaa tiedoston tulee virhe ilmotus joka sanoo jostain nautilus ongelmasta.

  Salaus tehty sen varalta jos hukkuu kun mukana joudun kuljettelemaan mut näköjään ei ois kannattanut jos näin hankalaksi menee :(
   
 6. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  En tunne kryptiä.
  Kysyykö se purussa jonkun salasanan? Onko siis purku mahdollista eri koneella kuin tehty?
  Ettei osa salauksesta ole siinä koneessa ja siinä käyttiksessä, jossa se tehtiin.
  Salasanaton purkuhan on helppo murtaa asentamalla itselle se salausohjelma.

  Winukassahan on mukana oma saluksensa ja se on kiinni totaalisesti siitä winukan asennuskerrasta. Salauksen purku on piilona jakryptattuna käyttkisen syövereissä.
  Näitä onnettomia kun täällä on kysellyt 'Asensin winukan uusiksi ja ....'

  Randomin temppu, kryptin uudelleen asennus, ei takaa mitään. Moni ohjelma kun poistamisen jälkeenkin jättää rekisteriin yms. tietojaan. Uudelleen asennus sitten kaivaa nämä ja heittelee entisiä asetuksia yms. (Esim 30-vrk kokeilu ohjelmat jättävät sen ensimmäisen asennuspäivän piiloon ja salanimellä. Joten poisto ja uudelleen asennus sanoo 'Kokeiluaika on päättynyt.')
   
 7. juyli

  juyli Active member

  Liittynyt:
  13.05.2005
  Viestejä:
  1,858
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  LXDE on toki vielä XFCE4:ää keveämpi ikkunajärjestelijä, mutta kun kone on tehoton, vähämuistinen (512Mt) ja kiintolevy todella hidas (4200 rpm tms.), ei kannata uskoa enää edes Joulupukkiin. Kone on varmasti ihan käytettävä moneen tarkoitukseen, mutta lienee jo aika valmista kierrätyskamaa...
  Minulla on käyttössäni tuota vastaava laite, joka on todellakin jo aikansa elänyt, mutta yhä toimiva.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/LXDE
  Ihan aikuisen oikeasti mietin, mikä on sellainen salausjärjestelmä, joka on avattavissa helposti Windows-käyttöjärjestelmästä ;) Tietysti tietyt salausavaimet pitää sitten tarjota myös muille käyttöjärjestelmille, jos salauksia aiot käyttää eri käyttöjärjestelmissä.
  Koska olemme Linux-palstalla, ei Windows:in erityisomaisuuksien tuntemus ole palstan vahvinta aluetta.
   
 8. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,806
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  miten olisi truecrypt wine alla? Itse vihaan Windowssin rekisteriä. linux-systeemissä kaikki löytyy /etc alta tai sitten käyttäjän hakemistosta luettavista tiedostoista. Suojatun levyn liittäminen vaatii omat tempunsa. Oletko varma että avaat oikeaa laitetta?
   

Jaa tämä sivu