1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Loppusilaus ennen kasausta

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Sacuzel 06.07.2016.

 1. Sacuzel

  Sacuzel Member

  Liittynyt:
  06.06.2016
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  8
  Moi tietokonenerot! Alla on joitain viime hetken kysymyksiä, joilla haluan varmistua valitsemien osien yhteensopivuudesta ja muusta sellaisesta. Eli:
  Screenshot_20160705-154705.

  Tuollainen setti tuli valittua Hardwariumista.

  1. Sopiiko aivan 100% varmuudella nuo kaikki osat yhteen? Varsinkin emolevy ja prosessori?

  2. Isälläni on tietokone, jossa oli ostohetkellä Windows 8. Hän päivitti sen Windows 10: een. Nyt ajattelin että onko mahdollista ladata muistitikkuun Windowsin ohjelma ja sitten aktivoida se minun tietokoneellani isän tuoteavaimella? En siis halua maksaa käyttöjärjestelmästä...

  3. Onko staattinen sähkö oikeasti niin vaarallista kuin väitetään? Hajoaako esim. muistit jos otan ne käsiini?

  4. Mitkä ovat mahdolliset virheet joita voin/saatan tehdä? Tämä tulee olemaan ensimmäinen kasaamani tietokone joten olen vähän epävarma jutun järkevyydestä. Toki hinnan ja laadun eron ymmärrän mutta mm. vanhemmat eivät ole pitäneet minulle peukkuja, vaan toisinpäin...:(
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  13,038
  Kiitokset:
  3,097
  Pisteet:
  223
  1. Ihan varmasti sopivat yhteen.
  2. Mikkisoftalle on maksettava. Ei onneksi paljoa kuitenkaan http://www.huuto.net/kohteet/aito-windows-7-prof-lisenssi-32_64-bit-email-toimitus/408786947.
  3. Staattinen sähkö saattaa rikkoa osat, mutta kun napsautat lämpöpatteria ennen kasaamaan ryhtymistä niin se riittää. Osia kestää kyllä käsitellä, pakkohan se on jos meinaa saada ne paikoilleen, mutta varovaisuutta siinäkin on syytä noudattaa.
  4. Emolevyn koroketappien unohtaminen on se yleisin moka. Rauhallisesti kun kasailee niin hyvin menee. Muista että osat sopivat vain omille paikilleen - jos pitää väkivaltaa käyttää niin jotain on pielessä.
   
  Sacuzel kiitti tästä.
 4. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  237
  Pisteet:
  123
  Joskus käytin maadoitusranneketta, mutta eipä ole sitäkään enää vuosiin tullut käytettyä. Hyvin osien kanssa pärjää, kun kasaa järkevästi, eli maadoittaa itsensä aina välillä patteriin tai pistorasian maadoitusliuskaan, työtaso on esim. puupöytä eikä sänky ja päällä tai lattialla ei ole mitään fleece-vaatteita tai nukkamattoja, jotka keräävät helposti staattista sähköä. Kun virtalähteen on saanut ruuvattua koppaan kiinni, voi laittaa virtajohdon maadoitettuun pistorasiaan (poweri kuitenkin edelleen 0-asennossa), niin sitten on kotelokin maadoitettu.

  Edellä mainitut koroketapit ja tarpeettoman voiman käyttö järkeilyn sijaan varmaan ne yleisimmät. Jos et varmasti tiedä miten päin osa (muistikampa, prossu) tulee, niin selvitä ensin ja laita kerralla oikein, älä kokeile joka suunnassa. :D
   
  Sacuzel kiitti tästä.

Jaa tämä sivu