1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Logitech Z506 5.1 äänentoisto ongelma

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi djjari 07.04.2014.

 1. djjari

  djjari Active member

  Liittynyt:
  17.12.2010
  Viestejä:
  1,117
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  68
  joo elikkä tämä on varmaankin tyhmä kysymys,mutta kysyn kuitenkin jos joku osaa jotain sanoa,eli,olen miettinyt sitä,että mistä johtuu se,kun katson jotain videoo koneelta,käytössä siis tuo Logitech Z506 surround kaiutin sarja,takakaiuttimista äänet eivät kuulu välillä ollenkaan,mutta,jos katson samaa videoo esim youtubesta,niin sieltä katsottunu äänet kuuluvat takakaiuttimista paljon paremmin

  käytössä videoiden katselemiseen on ollut Gomplayer tai sitten ihan windowsin oma mediaplayer,äänikortin ajurit on ajan tasalla(Realtek)
   
 2.  
 3. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Youtubessa missään videossa ei kuuluisi kuulua takakaiuttimista mitään, siellä kun ei ole 5.1 ääniä...

  Jos katselet materiaalia, jossa 5.1 äänet on, ei silloinkaan kuulu kokoaikaa kuulua takakanavista vaan vain silloin kun taakse on jotain miksattu.

  Kuulostaa siltä, ettet ole ymmärtänyt koko surround asiaa oikein :)
   
 4. djjari

  djjari Active member

  Liittynyt:
  17.12.2010
  Viestejä:
  1,117
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  68
  ei,olen kyllä ymmärtänyt ihan oikeen,mutta sitä juuri ihmettelenkin,että miksi niissä youtube videoissa takakaiuttimista kuuluu,oikeestaan haluaisinkin sillan että myös sieltä kuuluisi normaalit äänet,eikä vain silloin jos esim jossain elokuvassa joku auto vaikka tulisi takaa,niin silloin ne äänet kuuluvat vain takaa,mutta musiikki kyllä kuuluu takaa myös,mutta välillä huonommin kun edestä,sellaisia kaiutinsarjoja ei taida löytyä edes,jossa äänet kuuluisi tasaisesti edestä ja takaa,ja nuo kun on vaan tarkoitettu tietokoneenseen liitettäväksi,ja vahvistimeen ei pysty liittämään

  jos katselen google chrome selaimella youtube videoita,niin siinä eivät äänet kuulu takakaiuttimista mutta firefoxilla kuuluu joka on kyllä outoa,koneeni on varmaa ihan sekaisin,kun musiikkitiedostotkin pitää valita että millä soittimella haluaa kuunnella,nykyään koneeni tekee niin,jos yrittää avata jonkun musiikkitiedoston windows ei voi avata tätä tiedotoa,ja vaikka ruksi on siinä kohdassa missä lukee avaa aina tämäntyyppiset tiedostot tällä sovelluksella,outoa!
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2014
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Logitechin vanhassa Z-5500 sarjassa taisi olla säätö eri kaiutinparien voluumille. Siitä löytyi myös asetukset kaiuttimien äänentoistolle, eli esim. direct, all channel stereo ja jotain thx/dolby efektejä jotka muuntavat stereon monikanavaääneksi. Voluumia voi myös yleensä säätää tietokoneessa äänikortin asetuksista eri ulostuloille. Äänikortin asetuksista saa myös jotain tilaääniefektejä päälle, jolloin äänet toistuu jokaisesta kaiuttimesta vaikka lähde olisikin stereota. Lisäksi nuo aktiiviset setit voi kytkeä vahvistimeen jos siitä löytyy vaan pre-out.
   

Jaa tämä sivu