1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lisää näitä: ääni tietokoneelta kotiteatteriin

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Kalmari83 17.02.2011.

 1. Kalmari83

  Kalmari83 Member

  Liittynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tänne on kyllä kirjoiteltu paljon aiheesta mutta kysyn silti...

  Miten mun pitää yhdistellä johdot että saan tietokoneen kuvan näkymään tv:stä (onnistuu jo) mutta äänen kuulumaan kotiteatterista?

  Kotiteatteri on Bose 3.2.1 series III, telkkari Samsung LE40C635XXE
  ja tietokone HP Probook 4525S.

  Oon saanut yhdistettyä ne niin että tietokoneen näyttö ja ääni kuuluu telkkarista (wau xD ) mutta en onnistu saamaan niitä niin että ääni kuuluisi kotiteatterista.

  Mulla on kaksi hdmi-piuhaa olemassa ja ne äänikaapelit (punainen ja valkoinen pää) kulkee kotiteatterin ja digiboksin välillä.

  En tiedä saako tästä kukaan mitään selvää mutta myyjä vakuutti että pystyn kuuntelemaan tietokoneelta musiikkia kotiteatterin kautta koska itse kotiteatterilaitteessa ei ole usb-liitintä.

  Kiitän ja kumarran avusta :)
   
 2.  
 3. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo näitä ketjuja kyllä löytyy, ja vielä juuri samanlaisista tilanteista... Tuossa koneessa ei ilmeisesti optista lähtöä ole, joten parhaan äänenlaadun saamiseksi viemme äänen sillä HDMI:llä ihan normaalisti ensin TV:seen. Eli kun ääni lähtee tietokoneestasi HDMI-tä pitkin TV:seen, niin se lähtee sitten sitä optista äänikaapelia pitkin kotiteatteriin. Näin on mahdollista saada paras äänenlaatu aikaiseksi, ilman mitään stereo hömpötyksiä.

  Sinulla ei ilmeisesti ole mitenkään TV kytketty kotiteatteriin, vain digiboxi?

  Eli jos tämän optisen piuhan siihen välille laitat, kuuluu myös kaikki TVstä lähtevät äänet kotiteatterista, (kun olet vain ensin valinnut lähteeksi sen optisen kotiteatterista). Silloin et tarvitse edes digiboxin ja kotiteatterin välille sitä äänipiuhaa, koska ääni kulkee joko HDMI tai SCART kaapelia pitkin tv:seen digiboxista, ja siitä suoraan kotiteatteriin. Piece of cake? :)


  Ja vielä sellaista että tuollaisen kaapelin siis tarvitset.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2011
 4. Kalmari83

  Kalmari83 Member

  Liittynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Telkkarista kulkee HDMI-kaapeli kotiteatteriin :-/
   
 5. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Siis kotiteatterista telkkariin, vai toisinpäin? Uskon että tarkoitat, että kotiteatterista menee HDMI tv:seen jolloin ääni ja kuva menevät esimerkiksi DVD levyjä katsellessa niin sitä pitkin tv:seen, silloin et tarvitse luultavasti mitään äänikaapelia enää, koska kotiteatteri soittaa sen suoraa siitä DVD- levyltä.

  Mutta koska tässä nyt on tavoitteena saada tietokoneen äänet kuuluviin kotiteatterista, niin ensiksi tarkistat että molemmissa, kotiteatterissa ja televisiossa on optinen ulostulo (TV), ja optinen sisäänmeno (Kotiteatteri). Eli sellainen neliön muotoinen jutska josta tulee tai ainakin pitäisi tulla hieman punaista valoa läpi, siinä saattaa myös olla sellainen suojatappi päällä niin se vain rohkeasti pois.

  Eli vaikka telkkarista kuinka kulkisi HDMI-kaapeli kotiteatteriin, niin silti voit laittaa tämän optisen audio kaapelin kulkemaan TV:stä kotiteatteriin, jolloin kaikki TV:stä lähtevä ääni, tulee ulos kotiteatterin kautta. Eli tv ohjelmat, elokuvat, tietokoneen äänet (jos kytkettynä HDMI:llä tv:seen).

  Jos nyt et vieläkään ymmärrä niin selvennän tämän nyt vielä:

  1. Tarkistat että kotiteatterista ja televisiosta löytyy optiset liitännät (Kotiteatterista In ja telkkarista Out)

  2. Hankit optisen kaapelin, eli kävelet Giganttiin tai ihan mihin vain.

  3. Asetat kaapelin television Optical Out ---> kotiteatterin Optical In.

  4. Sitten varmaan jo huomaat, että kun valitset kotiteatterista oikean lähteen, eli tuon optisen, kuuluu tv ohjelmien äänet jo kotiteatterista. Muista vaimentaa television omat äänet ettei kaiju.

  5. Sitten, kun sinulla menee kotiteatterista HDMI telkkariin (oikein).
  Ja olet laittanut digiboxisi suoraan vain scartilla tai hdmillä telkkariin, et tarvitse digiboksiinkaan erillistä äänipiuhaa. (oikein)

  6. Nyt sitten se tietokone, kaivat taas yhden HDMI:n esiin, ja laitat sen telkkariin (toivottavasti vielä paikkoja) asetat oikean kanavan, kytket kotiteatterin päälle, niin jo pitäisi kuulua. :)


  Eli ajattele näin, tietokone on siis äänen lähtöpaikka, se lähtee HDMI kaapelia pitkin televisioon, silloin ääni kuuluu telkkarin kaiuttimista. Sitten, sitä optista kaapelia pitkin, ääni lähtee kohti kotiteatteria. Siellä ääni vahvistetaan ja se kulkeutuu kotiteatterin kaiuttimiin. Avot! Muista tosiaan vaimentaa television kaiuttimet ettei kuulu sekä kotiteatterista ja telkkarista.

  Sama juttu myös kotiteatterin HDMI:ssä. Eli jos katsot vaikka DVD-elokuvaa, ääni ja kuva menevät tätä HDMI:tä pitkin telkkariin, jossa kuva muodostuu ruudulle, ja ääni (mahdollisesti) kuuluu myös television kaiuttimista. Mutta koska tuo DVD soitin on tuossa kotiteatterissa itsessään, se muodostaa siitä levyltä sen äänen ja se kuuluu automaattisesti kotiteatterin kaiuttimista myöskin.

  Digiboxi myös muodostaa äänen ja kuvan samoin kun DVD soitin, kuva lähtee siis SCART tai HDMI kaapelia pitkin (digiboxin vuosimallista riippuen) telkkariin, ja siitä kotiteatteriin. Sanoit että sinulla kulkee digiboxista sellainen RCA johto kotiteatterin taa, no sitä et enää tarvitse, kaikki äänet kulkevat suoraan televisioosi, ja siitä kotiteatteriin. Pliis sano että ymmärsit :)
   
 6. Kalmari83

  Kalmari83 Member

  Liittynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ensinnäkin, ihanaa, rautalankaohjeet, kiitos <3 :D

  Se suurin juttu taitaa olla että mä en tosiaan ymmärrä näitä vaan sohin johtoja miten sattuu ja sitte poltan ketjussa tupakkia kun mikään ei toimi.

  En esim tiedä että mistä sen tietää milloin johto menee kotiteatterista teeveeseen tai teeveestä kotiteatteriin :)

  Mut joo, tulostan nää ohjeet ja meen kotiin testaamaan lukutaitoa :) Kera vaikka parin siiderin niin luulis onnistuvan.
   
 7. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Suosittelen lämpimästi noin. 15 minuutin välein jotain hyvää sikaria, taikka vahvaa tupakkaa.
  Jos esimerkiksi kotiteatterisi HDMI liittimessä lukee OUT tms. niin silloin siitä menevä kaapeli, jos se nyt tässätapauksessa on telkkarissa se toinen pää, niin siis tämä kaapeli menee kotiteatterista telkkariin, koska se ääni lähtee kotiteatterilta, eli OUT meinaa että se ääni lähtee sieltä ulos. :D
   
 8. Kalmari83

  Kalmari83 Member

  Liittynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Haa! Siellä on noi optiset paikat ja viä noin päin ku kirjoitit :D heti huomenna siis käyn ostamassa semmosen optisen kaapelin :) KIITOS! Toivon todella että alkaa kuulua ku muuten saattaa olla sekoaminen lähellä xD mut nyt sinne siiderikauppaan ja vielä kerran kiitos! Niin, ja nyt mä ymmärsin :)
   
 9. Kalmari83

  Kalmari83 Member

  Liittynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Se toimii <3 <3 <3 voi jee mä oon nyt onnellinen <3 <3 KIIIIITOS!!!! (niin siis löysin paikallisesta Tokmannista jonkun halppiskaapelin ens hätään xD )
   
 10. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hieno homma :) Ei muutakuin nauttimaan! Eiköhän se halppiskaapelikin aivan kaikki vaatimukset täytä.

  Ei kestä kiittää!
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2011

Jaa tämä sivu