1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Linux USB-tikulle nettitoistoon ja videoihin.

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi zipzap 04.12.2015.

 1. zipzap

  zipzap Regular member

  Liittynyt:
  31.05.2002
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tarkoitus olisi tehdä vanhasta raudasta 775 kantainen kevyt kone e8500 4gb ddr2 1024 redeon joku virtapihi halppis. jne.... Tarkoitus on laittaa usb tikku tai ssd levy. Tikulla aloittelen. Olen ihan tietämätön linux maailmasta, mutta jonkin verran näitä aloittelijalle helppoja distroja lukenut ja muutamaan boottaillut. Nyt on Mint tikulla.
  Asiaan
  Tarkoitus on kumminkin käyttää tätä linuxiaa vain mediatoistoon tikulta, levyltä, sekä suoratoistoon netistä katsomo, netflix, elisa viihde jne.(miten silverlight) Muuta ei selaimen oikein tarvitsisi tehdä eli optimoitu mediatoistoon.
  Mitähän linuxia ja selainta tähän suositellaan? Käyttöliittymän ei tarvitse olla pramea, kun se on selkeä ja linux kohtuu helppo aloittelijalle. Muutoin en ole ATK taidoltani ihan aloittelija joten pieni vaiva ei haittaa, mutta en haluan pääosin käyttää laitteitani, en säätää.
  Katselin noita valmiita mediacentereitä ja niistä puuttui monesta selain?
   
 2.  
 3. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,804
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Mediatoistoon OpenElec. Moni tuota Minttiä kehuu, mutta itse en ole kokeillut.
  Kodi osaa näyttää TV-ohjelmia Live ja tallennukset jos on TV-kortti.
  Itse katselen lähinnä Areenaa, johon löytyy plugin. Selainta ei tarvita. Idea on, että toistinta ohjataan kauko-ohjaimella, äly-kännyllä, selaimella toiselta koneelta, tiedostoja siirrellään verkon kautta. Leffaa voi katsoa olkkarissa ja loppu sitten makkarissa toiselta koneelta. Musaa tiskauksen taustaksi keittiössä valitaan vaikka kännyllä. Itselle mediatoistimen tarkoitus on tarjota musaa ja leffoja kotiverkkoon ja av-vahvistimelle. Ohjaus sitten sillä laitteella joka satuu olemaan lähellä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2015
 4. Henry1979

  Henry1979 Regular member

  Liittynyt:
  02.08.2003
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Mint on hyvä distro, jolla on ihan oma foorumikin mistä kysellä apuja jos jotain kysymyksiä eteen tulee. Mintin live versiolla onnistuu kyllä noi suoratoistot, mutta silverlightin kanssa veikkaan että tulee ongelmia. Mintille on ainakin olemassa asennettuun versioon silverlght kikkare nimellä pipe light, mutta live käytössä joudut varmaan jokaisen käynnistyksen jälkeen asentamaan kyseisen kikkareen uudestaan...
   
 5. JullePuh

  JullePuh Regular member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  303
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Silverlight tarvitsee käytännössä winen asentamisen ja vieläpä hakkeroidun sellaisen. Käyttämässäni Susessa asennuspaketti kulkee nimellä wine-staging. Muissa distroissa se voi olla eri niminen.

  Winellä pystyy pyörittämään Linuxissa Windowsin ohjelmia. Ei kaikkia, mutta osaa kuitenkin. Itselläni silverlight toimii moitteettomasti tässä koneessa. Heikompitehoisissa koneissa voi olla ongelmia.
   
 6. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,804
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Pipelight plugin firefoxiin. XBMC/Kodi on myös saatavilla plugarit areenaan, katsomoon ja ruutuun. Itselle riittää Areenan tarjonta. Eikös Googlen selain näytä nykyään? Itse välttelen Googlen seurantaohjelmia, joten en asenna sitä vaikka katsomo moisella näkyisi.
   
 7. zipzap

  zipzap Regular member

  Liittynyt:
  31.05.2002
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitos vastauksista.
   

Jaa tämä sivu