1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Levyn käyttö 100%

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Jeanvape 14.10.2017.

 1. Jeanvape

  Jeanvape Newbie

  Liittynyt:
  14.10.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Lenovon läppäri ostettu tämän vuoden maaliskuussa on viime aikoina hidastunut todella pahasti ja huomasin että levyn käyttö on lähes kokoajan 100%. Asensin windowsinkin uudestaan mutta siitä ei ollut apua.
   

  Liitetyt tiedostot:

 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,463
  Kiitokset:
  645
  Pisteet:
  173
  Kuvassa näkyy Aviran prosessi ensimmäisenä. Oliko näyttökuvan ottohetkellä joku tarkastus menossa? Vaikka Windows olisi juuri asennettu uudelleen, kannattaa Aviran asenuksen jälkeen tehdä ensimmäiseksi täysi virustarkastua. Jos Avira senkin jälkeen kuormittaa tuossa tuossa määrin, kannattaa harkita toista virusturvaohjelmaa. Aluksi voi kokeilla pelkkää Windows Defenderiä ja seurata, mikä on tilanne.
   
 4. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,209
  Kiitokset:
  654
  Pisteet:
  123
  Kunika kauan siitä on kun asensit windowsin uudestaan?
   
 5. Jeanvape

  Jeanvape Newbie

  Liittynyt:
  14.10.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Windosin asensin uudestaan noin viikko sitten, kun ajattelin että se korjaisi ongelman, mutta ei ollut mitään vaikutusta.
  Se ei ole yleensä Avira mikä levyä kuormittaa vaan System tai wsappx, joten veikkaan että kuvan otto hetkellä aviralla oli joku tarkastus menossa. Voin kuitenkin kokeilla muutakin virustorjuntaa.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,463
  Kiitokset:
  645
  Pisteet:
  173
  Itse en Windows 10:ä tunne, mutta Google kertoo, että system- tai wsappx-prosessien aiheuttaman levykuormituksen taustalla on usein Superfetch tai Windows Store Service (WSService) -niminen palvelu. Se, onko syynä Superfetch, on helppo selvittää:
  Avaa komentokehote järjestelmänvalvojana klikkaamalla cmd.exe:ä oikealla ja valitsemalla Suorita järjestelmänvalvojana. Kirjoita sitten komento net stop superfetch ja paina enter. Seuraa levynkäyttöä. Jos tällä ei olut siihen vaikutusta, superfetchin voi käynnistää uudelleeen suorittamalla vastaavalla tavalla järjestelmänvalvojana komennon net start superfetch.

  Jos oikein ymmärsin, Windows Store Serviceä ei voi nykyisessä Windows 10:ssä pysäyttää. Jos levynkäytön syynä on tämä WSService-palvelu, pitäisi selvittää, mikä ongelma on tilanteen taustalla. Siinä en valitettavasti osaa auttaa.
   

Jaa tämä sivu