1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Levyasema koneeseen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi DarkMist 02.01.2019.

  1. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Ajattelin että voisin hommata vihdoin ja viimein levyaseman tähän koneeseen. Heittäkääpäs joku hyvä ja kunnollinen. Allekirjoituksessa näkyy koneen osien tiedot.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,334
    Kiitokset:
    3,638
    Pisteet:
    223
  4. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Nyt on levyasema, mutta seuraava ongelma on aseman laittaminen koneeseen, mitä kautta järkevin lähestyä, ilman että puolet johdoista lähtee paikoiltaan. Etupaneeli irti ja sitä kautta, vaiko kyljestä? Kotelo on siis Silentium PC Regnum RG2.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,721
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
  6. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Nyt on asema kotelossa, mutta enää sitten johtojen laitto. Yhtään muista enää mikä johto/mitkä johdot ja mihin kohtaan ne menee emolevyssä.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Siihen tulee samanlaiset johdot, mitä kovalevyssä on. Data pistoke löytyy kovalevyn pistokkeen viereltä ja virtajohto powerista.
     
  8. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Sata-johto, 6gb/s, samantapainen/muotoinen on kovalevyssä kiinni. Irrallisena oli tuo toinen sata johto muovipussissa. Laitoin emolevyyn Sata2 kohtaan, vai onko väliä mihkä menee? Nyt enää tuo powerilta tuleva, niin alkaa olemaan kasassa....
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,721
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Johonkin vapaaseen sata3 - liittimeen emolevyllä.
    emo.PNG
    emo 2.PNG
    Liitin virtalähteessä:
    emo 3.PNG
     
  10. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Kiitos, vielä sen kiinnitän niin homma valmis. Tosin vähän meinaa tehä tiukkaa että yltääkö virtalähteen liittimet kiintolevyyn ja asemaan.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,721
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Kyllä ne piuhat virtalähteeltä pitäisi ylettyä kun kyseessä on kuitenkin normaalin kokoinen koppa. Ok voimalaitoskin näkyy olevan. :)
     
  12. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Ei ihan mutta melkein, jos vaan vähän pitempi ois ollu :D
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,721
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Noh, sullahan on modulaarinen se virtalähde? Ota uusi piuha ja kytke se powerin persiiseen ja toinen pää dvd-soittimelle.

    lisäys
    poweri.PNG

    Kohta kuuluu viestiä että mihinkähän laitoin ne ylimääräiset piuhat... :D

    Vinks: Emolevyn laatikkoon kaikki ylimääräiset romppeet niin pysyvät samassa paikassa ja löytyvät hakematta.
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2019
  14. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Joo nyt on asemassa kiinni liitin, oli SSD kiinni toinen niistä kaapeleista, niin vedin uusiks niin nyt ylttää. Ajurit varmaan saapi ja pittää ladata että alkaa toimimaan
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Ei tarvitse mitään ajureita, kaikki on käyttöjärjestelmässä.
    Eikö toimi vai mikä on? Mitä yritit tehdä?
    Jos SSD:n johdon kanssa vaihdoit paikkaa, pitää biosissa laittaa käynnistyvä levy uudelleen ekaksi.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,721
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Eiköhän tässä ollut nyt kyse vain siitä virtajohdosta... :rolleyes: Ei siis satakaapelista. Toivottavasti on aikoinaan laitettu oikeaan paikkaan tuo ssd:n datapiuha emolla.

    +
    Kannattaa toki käydä biosissa kurkkaamassa boottaus järjestys (boot order / boot priority ja ssd ekaksi käynnistyvänä. Tallentaa biosissa F10 ja enter).
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2019
  17. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Huomasin koneen käynnistettyä teidän viestit...hyvin kyllä käynnisty, ei oo mitään muuttunu, eikä herjannu mitään. Siis virtakaapelilta tuleva liitin ainoa minkä irroitin SSD:stä. Ja laitoin toiseen samanlaiseen, kun niitä on siinä kaapelissa useammassa kohtaa. Niin sai lisää pituutta ja ylti liitin myös DVD-asemaan.
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,721
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Kattele kuitenkin tuo boottaus järjestys biosissa. Mikäli dvd on ensin boottaavana niin koneen käynnistyessä (mikäli jokin levy on siellä asemassa sisällä) saattaa tulla turhaan ihmettelyä. Rämpytä del-näppäintä koneen käynnistyessä ja valitse biosissa advanced-valikko niin on selkeämpää näkymää. Boot-valikko ja tosiaan katsoa että ssd on ensimmäisenä boottausjärjestyksessä. Sitten tallentaa muutokset ja windowsiin. Homman pitäisi nyt rokata moitteettomasti. :)
     
    DarkMist kiitti tästä.
  19. DarkMist

    DarkMist Member

    Liittynyt:
    29.11.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Aivan, täytyypäs tehä kun käynnistän seuraavan kerran. Mukavaa että taas kerran täältä saa apua kun sitä tarvii, kiitos. :)
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,721
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Vielä kuvatus noista bios asetuksista. Nuolien kohdalla tulisi olla ssd-lätty ensimmäisenä.

    Sieppaa.PNG

    Katsellaan mahdollista bios-päivitystä hieman myöhemmin. Nyt nämä asiat ensin alta pois.
     

Jaa tämä sivu