1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

lenovoa hankkimassa mutta kovojen ero mietityttää?

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Clunch 06.08.2015.

 1. Clunch

  Clunch Member

  Liittynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  66
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  heips! Olen katellu läppäriä ja olen päätymässä lenovoon sen hienon ulkonäön ja hinta-laatu suhteen takia. Mielessä on vaan yksi miete. Miten SSD ja 1T kovo jossa on 8Gt cache-muisti eroavat toisistaan? Tiedän että SSD on pirun nopea sillä sellainen löytyy pöytäkoneesta. Kannattaako tollaista 1t+8gt cachea edes harkita jos käynnistysnopeus on tärkeä?

  Jos ottaisi koneen jossa ei ole SSD:tä saisi samassa hintaluokassa paremman prossun tai näyttiksen. Apuja thanks :) jtn 600-700€ pintaan olen konetta ajatellut. Onko hyviä vinkkejä mistä kannattaa ostaa?

  Edit: Lähinnä työkäyttöön. InDesing, photoshop yms. Jos jtn peliä tarttee pyörittää niin mahd. CSGO taso.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2015
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,504
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Itsellä on kokemuksia vain perinteisistä HDD-kovoista ja toisaalta SSD:stä, ja kuten sinäkin olet todennut, ero nopeudessa on valtava. Noista hybrideistä eli pienen SSD:n ja ison HDD:n yhdistelmistä minulla ei ole käyttökokemuksia, joten kirjoitan pelkältä teoriapohjalta.
  Merkittävä ero on se, että SSD-asemassa kaikki tieto tallennetaan kyseiselle SSD-asemalle, jolta se on aina yhtä nopeasti luettavissa. SSD-HDD-hybridissä varsinainen tallennus tapahtuu perinteiselle HDD-asemalle eli kiintolevylle. Aseman sisältämä ohjelmisto sitten seuraa mitä ladataan useimmin ja tallentaa tämän tiheimmin käytetyn datan myös aseman SSD-osaan, josta se on ladattavissa yhtä nopeasti kuin SSD-asemalta yleensäkin.

  Idea tuossa hybridissä on tietenkin siinä, että 1 Teratavun perinteisen kovon + 8 Gt SSD-välimuistin yhdistelmä maksaa vain pienen murto-osan siitä, mitä saman tallennuskapasiteetin tarjoava 1 Teratavun SSD-asema maksaisi. Nopea SSD-välimuisti kuitenkin nopeuttaa aseman toimintaa jossain määrin. Sitä, miten paljon tuo "jossain määrin" käytännössä merkitsee, en osaa sanoa kokemusten puuttuessa. Nopeutuminen tietysti riippuu myös omista käyttötavoista ja SSD-osan koosta. Mitä suurempi välimuisti sitä enemmän dataa siellä voi säilyttää.

  Kun uusi hybridiasema otetaan käyttöön, se on nopeudeltaan aluksi kuin HDD-asema. SSD-muistin vaikutus alkaa näkyä, kun aseman ohjelmisto "oppii", mitä dataa tarvitaan useimmin, ja tallentaa sen SSD:lle. Nuo useimmin käytetyt tiedostot ladataan sitten vastaisuudessa suoraan SSD-asemalta välimuistista ja harvemmin käytetyt itse kovolta. Sisäinen ohjelma siis seuraa datan lataustiheyttä, joten yksittäisten harvoin käytettyjen tiedostojen lataus ei pyyhi usein käytettyä dataa välimuistista, jolloin nopeusetu säilyy.
   
  Clunch kiitti tästä.
 4. Clunch

  Clunch Member

  Liittynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  66
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 5. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Ei oikeen vakuuttanu. Jonkin aikaa ollu läpyskä-skenestä poissa joten ei tietoa onko valmistajat saanu amd:n kohalla lämpö-ongelmat korjattua. Pari vuotta takasi läppäri jossa oli amd tarkotti myös että se kävi kuumana. Mieleen muistuu tutun hp jossa amd:n tuplaydin ja idle-lämmöt 60astetta. Jos konetta rasitti niin se sammu jossain vaiheessa lämpöjen takia. Eikä auttanu vaikka purin atomeiks, vaihoin tahnat, putsasin pölyt, jne.. Myös jaahdytysalustaa kokeiltiin ilman hyötyä. Sen jälkeen kaveri osti läpyskän jossa i3-prossu ja sen lämmöt olikin jo vähän järkevämmät, noin 35-40astetta idlessä. Eikä rasituksessakaan noussu yli 60:n
   
 6. Clunch

  Clunch Member

  Liittynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  66
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vaikuttas oleva sama kone.
   
 7. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173

Jaa tämä sivu