1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lenovo ThinkCentre-päivitystä

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi down 20.01.2019.

  1. down

    down Member

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Budjetti?: n.200€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei, koneessa 7, päivittyy kyllä kymppiin
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: On, mutta kotimaasta ennemmin
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Netti- ja multimediakäyttö, pitää pyöriä myös 4K
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei

    Eli tuollaista pitäisi päivitellä: https://www.cnet.com/products/lenovo-thinkcentre-m92p-3227-core-i5-3550-3-3-ghz-monitor-none-series/

    Tälläisiä mietin:

    SSD: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/19471/jvrhm/WD-Green-240-Gt-SATA-III-SSD-2-5-SSD-kovalevy
    Pienempi levy riittää kun rinnalla 1TB ulkoinen kovo.

    Muisti: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/51213/fbxck/Corsair-Memory-4-Gt-DDR3-1600-MHz-muistimoduli
    Koneessa nyt yksi 4GB kampa.

    Näytönohjaimia on vielä viivalla muutama passiivijäähymalli, mitä hyötyä saa jos tuplaa hinnan:
    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...H-LP-GeForce-GT710-2048-Mt-DDR3-PCI-Express-x
    tai
    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...GD5-BRK-GeForce-GT-730-2048-Mt-naytonohjain-P
    tai
    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...1030-2GH-LP-OC-2048-Mt-naytonohjain-PCI-e-vay

    Muitakin saa ehdottaa, mutta budjetti mieluummin alle kuin yli 200€.
     
  2.  
  3. PuuhisPeex

    PuuhisPeex Member

    Liittynyt:
    15.04.2018
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    18
    alle 100e budjetin näytönohjaimia kannattaa katella käytettynä
     
  4. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,177
    Kiitokset:
    673
    Pisteet:
    123
    Noilla 700-sarjan näyttiksillä ei 4K:ta saa. Tuolla 1030 saa 4k:ta ulos, mutta esimerkiksi netflixissä ei pelitä, kun netflix vaatii 3gb ramia hdr 4k 60fps toistoon.

    Rx 550 4gb on fiksuin medianäyttis ja kykenee kaikkeen suuremman muistinsa ansiosta. Hinnat vaan näyttävät olevan suhteellisen pilvissä tällä hetkelle
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,005
    Kiitokset:
    143
    Pisteet:
    93
  6. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,177
    Kiitokset:
    673
    Pisteet:
    123
    Ei vaadi, eikä myöskään vaadi 7th gen intel prossuakaan kuten tuolla sanotaan.
     
  7. down

    down Member

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Taidan kuitenkin tyytyä tuohon 1030-malliin, kun tuo töllökin on vielä FullHD-mallia, ja vain pari vuotta vanha joten sen päivitys ei ihan heti tule eteen. 1030 on vain 5eur kalliimpi kuin 730, suorituskyvyssä kuitenkin taitaa olla isompi ero...?
     
  8. down

    down Member

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt hommattu SSD (WD Green 240GT) ja näytönohjain (tu0 yllämainittu 1030). Lisäksi muistia on nyt 4 x 4GT kun ilmaiseksi sai, taitaa olla vähän ylimitoitettu tähän koneeseen mutta parempi liikaa kuin liian vähän...

    Näytönohjaimen mitat olisi varmaan pitänyt ottaa huomioon, se ei sovi paikoilleen ilman että verkkokortin ottaa pois. :oops: Verkkokortti on ainoassa PCIe-paikassa, nyt täytyy hommata PCI-paikkaan sopiva kortti joita ei nyt kauheasti näytä löytyvän. Olisiko esim. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/15218/gxfj/D-Link-DGE-528T-verkkokortti ok? Tietty mahd halvalla tästä takaiskusta on selvittävä...:D Toki toimivin ratkaisu on tärkein.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,335
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Mikä verkkokortti? Eikös ne ole yleensä noita lyhyeen PCIe paikaan meneviä.
    Laita nyt vaikka kuva koneen sisältä, ettet turhia hankintoja vaan tee.
     
  10. down

    down Member

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuossa kuva vastaavasta. Verkkokortti on tuossa lyhyessä PCIe-paikassa eikä näytönohjain sovi siihen viereen kun verkkokortti on paikoillaan...
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,335
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Edit: Korjattu vastaus.
    Olihan tuolla ylhäällä varjossa yksi pitkä PCIe paikka.
    Mikä verkkokortti, koneessa on LAN integroituna, jos WLANista kyse, niin sen voi laitaa USB-tikkuna.
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2019
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,335
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Huomasithan tekemäni korjauksen edelliseen viestiin?
     
  13. down

    down Member

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Olin hieman hätäinen kun tuota tutkin, siis LAN-löytyy kyllä. En tiedä miten se jäi huomaamatta...:oops:
    Nyt täytyy katsella johdollinen näppis kun tuolla langattomalla ei pääse biosiin.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,335
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Miksi biossiin pitäisi päästä? LAN toimii jos vaan ajuri on asennettu ja verkkojohto kiinni, niin netti aukeaa.
     
  15. down

    down Member

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Netti varmaan aukeaa kunhan saisi koneeseen käyttiksen sisään...
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    ... josta päästään seuraavaan kysymykseen että millä medialla käyttiksesi on viimeksi asennettu? DVD? USB?

    Kuten jo edellä oli juttua (#1) niin seiskan päivitys kymppiin onnistuu edelleen. No Problemos.

    Jos siis nyt on soiva Windows 7.

    +
    tällä viikolla toimenpide itsellänikin suoritettavana kaverin masiinassa 7 -> 10, ihan tulevaisuutta ja tietoturvaakin ajatellen. Seurannat minimiin mutta wanha käyttis ei ole senkään väärti sitten kun tuki loppuu.
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2019
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,335
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Kympin asennus aktivoituu edelleen seiskan tuoteavaimella. Sinulla on DVD-asema, jos lataat käyttöjärjestelmän toisella koneella DVD-levylle, niin asennuksen pitäisi onnistua suoraan siltä jos kovalevyllä ei ole käyttäjärjestelmää. Kannattaa ainakin kokeilla, koska monissa koneissa on asetettu DVD ekaksi käynnistyväksi asemaksi.

    Käyttöjärjestelmä täältä: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
    Laita se DVD-levylle "Lataa työkalu nyt" avulla.
     
  18. down

    down Member

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Laitteessa ei ollut kiintolevyä ollenkaan, vanha yrityskone niin sitä ei saanut mukaan.

    Pääsin langallisella näppäimistöllä biosiin muuttamaan käynnistysjärjestystä. USBilta yritin ensin kympin asennusta, ei jostain syystä onnistunut mutta DVD:ltä onnistui heti...? No kuitenkin kone nyt kunnossa ja 10 aktivoitu. Todella helppo homma tälläiselle tumpelollekin.

    Tuntuu aika nopealta ensikokeilun perusteella...:)

    Kiitos vielä neuvoista!
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Okei..........

    Hyvä että homma toimii.

    :rolleyes:
     

Jaa tämä sivu