1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma.

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi GenPowex 07.04.2022.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,003
    Kiitokset:
    1,092
    Pisteet:
    223
    Erikoinen tapaus. Pitääköhän tässä koittaa ratkaista miksi ajuri ei toimi, vai miksi laite itsessään tuntuu olevan hukassa. Hmm.

    Kokeilisin vielä kertaallen asentaa piirisarja-ajurit (chipset) tuolta viestin #7 linkistä. Teitkö muuten puhtaan windows asennuksen?
     
  2.  
  3. GenPowex

    GenPowex Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En tehnyt puhdasta asennusta, 7 päälle asensin.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,655
    Kiitokset:
    1,123
    Pisteet:
    243
    Laitehallinnassa on varmaan kohta Näppäimistöt. Siellä pitäisi näkyä tuo PS/2 vakionäppäimistö ajureineen. Näkyykö? Vai onkohan se ajuri nyt hukassa, kun PS/2 näkyy tuntemattomana laitteena.

    Vaikuttaako muuten näppäinyhdistelmä Fn+F8 mihinkään? Sen pitäisi olla tuo lettasin aiemmin mainitsema yhdistelmä, jolla touchpad otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä. Toimiakseen näppäinyhdistelmä varmaan vaatii ns. Hotkeys-ajurin ja Windows 10:lle niitä ei tietenkään ole. Voi olla, mutta en tiedä, että Windows 10:ssä Touchpad otetaan käyttöön vain tuolla viestin #7 kuvan mukaisella tavalla.
     
  5. GenPowex

    GenPowex Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Laitehallinnassa näkyy PS/2 vakionäppäimistö. Yleiset-Laitteen tila-Tämä laite toimi oikein. Ja ohjain on ok.
    Jos painan Fn+F8 tulee ilmoitus "Jotta voit käyttää UltraNav Utility -apuohjelmaa, ota käyttöön TrackPoint -paikannuslaite ja TouchPad -kosketuslevy BIOS Setup Utility -asennusohjelman avulla"
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,655
    Kiitokset:
    1,123
    Pisteet:
    243
    Eli Hotkeys toimii, mutta BIOSissa nuo ei ole päällä. Ilmeisesti ne ei samasta syystä näy Laitehallinnassa. Eli se BIOS Setup pitäisi tarkistaa vielä kerran.

    En nyt voi aivan varma olla, kun on vieras malli, mutta se Automatic voi tarkoittaa, että TouchPad kytketään pois päältä, kun ulkoinen hiiri liitetään. Siksi sieltä pitäisi löytyä erikseen valinta Enable Disable sekä Touchpadille että TrackPointille.

    e. toinen kappale lisätty
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2022
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,871
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Minulle jäi vähän epäselväksi, miten kympin asennuksen suoritit, jos seiskan päälle asensit. Poistitko vanhat seiskan levyosiot, vai miten asensin päälle?

    Miten käynnistit asennuksen?
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,655
    Kiitokset:
    1,123
    Pisteet:
    243
    Tuli vielä mieleen, että voisi napata sen USB-hiiren vastaanottimen vähäksi aikaa irti ja kokeilla, alkoiko TouchPad/TrackPad toimia.
     
  9. GenPowex

    GenPowex Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jos irroittaa USB-hiiren vastaanottimen niin häviää ruudulta hiiren kursori.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,655
    Kiitokset:
    1,123
    Pisteet:
    243
    Lenovon ThinkPad-foorumilla on juttuja samanlaisista ongelmista ja yleisin syy näyttää johtuvan puristuksiin jääneen kaapelin vioittumisesta. Kyseessä saattaa siis olla hardware-vika, joka vain sattumalta osui samaan aikaan kuin käyttispäivitys. Kannattaa kuitenkin vielä selvittää tuota BIOS-asiaa. Samaisen foorumin mukaan T510:ssa on oma valintansa sekä TrackPointille että TrackPadille BIOSin Config > Keyboard/Mouse -asetuksissa. Jos sellaista ei löydy TrackPadille eli TouchPadille, niin voisikohan se johtua tuollaisesta kaapeliviasta?

    TrackPoint and TrackPad seem to have stopped functioning - Thinkpads Forum
     
  11. GenPowex

    GenPowex Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En ole tarkoituksella johtanut teitä harhaan mutta täytyy tarkentaa vähän tätä vikaa. TouchPad eli kosketuslevy ei ole tässä koneessa toiminut vuosiin, tää konehan on vanha yrityskannettava ja vähän jälkeen kun olin tän hankkinut niin päätin purkaa tätä niin paljon että saan näppäimistön yms. putsattua pullanmuruista sun muista eritteistä. Siinä onnistuin särkemään kosketuslevyn kampaliittimen ja se on ollut siitä asti pimeenä. Mutta Trackpoint (Punainen pallo) ja välilyönnin alla olevat napit on aina toimineet. Ja toimivat sen päivän Win 10 asennuksen jälkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2022
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,003
    Kiitokset:
    1,092
    Pisteet:
    223
    Katso noiden aikaisempien ohjeiden mukaan, esimerkiksi sen laitehallinnan kautta niitä vanhoja laitteita. Että löytyykö mitään PS/2 liitäntään liittyvää. Jos ja kun ilmeisesti se trackpoint toimii PS/2 liitännällä. Jos vain sitä aikaisemmin linkkaamani reddit keskustelua on uskominen.
     
  13. GenPowex

    GenPowex Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Menin Laitehallinassa PS/2 ja sieltähän oli että ohjainata ei ole asennettu. Poistin koko laitteen ja käynnistin koneen uudestaan, nyt toimii Trackpoint ihan normaalisti.
     
  14. GenPowex

    GenPowex Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ja taas palasi ongelma takaisin viimeisen win päivityksen jälkeen eli Trackpoint ei toimi.

    KB5013942
    KB5013624

    Näiden päivitysten jälkeen Trackpoint lakkasi toimimasta.
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2022
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,003
    Kiitokset:
    1,092
    Pisteet:
    223
    Tuliko noi kaikki päivitykset samaan aikaan? Toi alin on julkaistu jo maaliskuussa. Näyttäisi olevan muutenkin tietoturvaan liittyviä mitä pikaisesti vilkaisin. Kokeile järjestelmän palauttamista, pisteeseen ennen päivityksiä Windows on luultavasti luonut palautuspisteen ennen päivitystä. Sen jälkeen voit väliaikaisena ratkaisuna pysäyttää päivitykset. Alla ohjeita kuinka tehdä niin windowsin omista asetuksista jos on windowsin pro versio, tai jos home, niin käyttämällä kolmannen osapuolen ohjelmaa

    https://www.tenforums.com/tutorials...ws-update-automatic-updates-windows-10-a.html

    Koska kyseessä on tietoruvaan liittyviä päivityksiä, pitää lopulta kuitenkin keksiä jokin muu ratkaisu.
     
  16. GenPowex

    GenPowex Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Korjattu eli 14.5 asennettujen päivitysten jälkeen lakkasi Trackpoint toimimasta.
    Laitehallinassa PS/2 eli Trackpoint on nyt tuntematon laite.
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,003
    Kiitokset:
    1,092
    Pisteet:
    223
    Eipä nuokaan 2 päivitystä oikein mitään lisää. Joko se on rikki niin, että toimii enää satunnaisesti, tai sitten jokin turvallisuuteen liittyvä aiheuttaa sen, että windows ottaa sen pois käytöstä. Epäilen kuitenkin tuota vahvasti.
    Päivitykset voit kuitenkin testata kokeilemalla sitä järjestelmän palautusta. Sen lisäksi jos mikään ei auta, niin tee puhdas windowsin uudelleen asennus. Muuten en tuohon enää mitään keksi.
     

Jaa tämä sivu