1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Lenovo-läppäristä murtui muoviosa siitä kohdasta johon laturin pää tulee

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Riesa 18.07.2017.

 1. Riesa

  Riesa Newbie

  Liittynyt:
  18.07.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Ongelma on sellainen, että Lenovo Z50-75 -läppäristäni murtui irti musta muovinen osa joka oli jäänyt laturin pään sisälle kiinni. Nyt tietokoneesta on akku loppu, enkä voi ladata tai käyttää sitä. Kävin näyttämässä konetta huollossa, jossa todettiin etteivät he voi lähteä tekemään tällaisia korjauksia ilman että emolevy vaihdetaan (hinta: vähintään 200-300 e)

  Tiedän kuitenkin että koneen toiminnassa ei sinänsä ole mitään vikaa sillä akkua oli hieman jäljellä kun osa murtui, ja kone toimi normaalisti kunnes sammui akun loppuessa. Vastaavasti jos laturia rämplää tietokoneen laturikohdassa tarpeeksi kauan niin koneessa toisinaan välähtää valkoinen valo, eli virtaa kyllä tulee jos laturin pää sattuu vähän aikaa olemaan juuri oikeassa asennossa.

  Nyt tilanne on sellainen että haluaisin yrittää saada tämän koneen kuntoon ennen kuin mietin kokonaan uuden koneen ostamista.

  Mietin että olisiko mahdollista että joku yksityinen korjaaja saattaisi kohtuullisesta hinnasta (max. 100 e?) osata laittaa koneen kuntoon? Asun pääkaupunkiseudulla.

  Jos yksityishenkilön tekemä korjaus ei ole toteutettavissa, niin minulle tuli mieleen sellainen että voisin ladata akkua toisessa Lenovon koneessa johon sopii samanlainen akku. Tällainen järjestely ei olisi sinänsä ongelma koska käytän tietokonetta vain lyhyissä sessioissa silloin tällöin. Jos joku tällä foorumilla omistaa, tai tietää jonkun joka omistaa samantyyppisen koneen joka toimii ainakin sen verran että siinä voi ladata akkua, niin saattaisin olla kiinnostunut ostamaan sen edullisesti.

  Suurin syy sille miksi haluan saada nykyisen koneen kuntoon on se, että olen tottunut siihen ja se toimii hyvin omiin tarkoituksiini enkä siis mielelläni vaihtaisi konetta vielä ellei muuta vaihtoehtoa ole.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  9,056
  Kiitokset:
  1,199
  Pisteet:
  243
  En ole varma, ymmärsinkö oikein, mutta tarkoititko, että läppärin virtaliitin rikkoutui? Se voidaan kyllä vaihtaa emolevyä vaihtamatta, mutta työläs homma se on, sillä tietokone on käytännössä purettava ensin. Virtaliitin on siis tuon näköinen ja kiinnitetty omalla johdollaan eikä juotettu suoraan emolevyyn:
  http://www.nbjack.com/lenovo-ideapa...connector-charge-port-dc-in-cable-p-1707.html
  Itse työn määrä ja luonne selviää kyseisen läppärin huoltooppaasta:
  https://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_g_z_50_series_hmm.pdf
  Oppaan sivulla 59 on kuva irroitetusta virtaliittimestä kaapeleineen.

  Voit ehkä näyttää noita kuvia ja tiedustella hintaa jostakin pienemmästä korjauspajasta, joka on tottunut vaihtamaan vikatapauksessa muutakin kuin koko emolevyn.
   
 4. verovanki

  verovanki Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2007
  Viestejä:
  594
  Kiitokset:
  86
  Pisteet:
  38
 5. Riesa

  Riesa Newbie

  Liittynyt:
  18.07.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vastauksista.

  Rikkoutunut osa on juurikin tuo 1pertin mainitsema virtaliitin. Huoltamoissa kertoivat korjauksen hinnan ja se on sopiva, sanoivat kuitenkin että minun pitäisi tilata osa itse koska heillä ei ole sitä varastossa. Mistä paikasta suosittelette tilaamaan virtaliittimen? Onko Suomessa saatavilla? Haluaisin myös olla varma siitä että tilaan juuri oikean osan.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  9,056
  Kiitokset:
  1,199
  Pisteet:
  243
  En osaa suositella ostopaikkaa. Äkkiseltään näyttäisi, että tuo ensimmäisenä linkkaamani kuvan edustama myyjä olisi edullinen. Tosin se jättää tuotteen sopivuuden varmistamisen ostajalle eikä ole ilmoittanut Lenovon varaosanumeroa, ainoastaan mallit, joihin tuo käy.
  http://www.nbjack.com/lenovo-ideapa...connector-charge-port-dc-in-cable-p-1707.html
  Sivulta ei myöskään selviä varmasti, koskeeko ilmoitettu US$ 4,99 postikulu myös lähetyksiä Suomeen. Tuo selvinnee viimeistään tilatessa ja kannattaa olla tarkkana: esimerkiksi jotkut ebay-myyjät veloittavat jopa useita kymmeniä dollareita lähetyskuluja, jos yleensä lähettävät Suomeen. EU:n postimyyntisäännökset eivät myöskään koske USA:ta ja tämäkin myyjä ilmoittaa pitävänsä palautetusta tuotteesta 30 % alkuperäisestä hinnasta.

  Kyseisen kaapelin varaosanumero Lenovolla on 90205112, ja sillä voi etsiä myös muita myyjiä. Löysin yhden suomalaisen firman, joka ilmoitti kyseistä johtoa löytyvän varastosta (tiedä sitten, onko varasto Suomessa). https://www.synigostore.com/searchresult.aspx?q=kw:90205112;pl:1
   
 7. odzmo

  odzmo Regular member

  Liittynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  142
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  28
  Silloin, kun Lenovo oli vielä IBM:n pc-/läppäriosasto, heillä oli ainakin joihinkin läppäriakkutyyppeihin ulkoisia latureita. Tosin olivat kaiketi aika tyyriitä...
   

Jaa tämä sivu