1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lenovo IdeaCentre K450 pöytätietokone pelikäyttöön sopeva?!

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi dumledoore 14.04.2014.

  1. dumledoore

    dumledoore Newbie

    Liittynyt:
    14.04.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Elikkäs pelikäyttöön olen tätä konetta ajatellut:

    http://www.gigantti.fi/is-bin/INTER...il-Start?ProductUUID=LxKsGQVxfx0AAAFCnrJSP2od

    Pelaan muunmuassa Elder Scrolls-sarjan pelejä, Far Crytä, GTA:ta, Assassins Creedejä, Sims 3 ... En oikein osaa mainita mitään erityisominaisuuksia joita toivoisin koneelta(en nimittäin paljoa tiedä koneista). Kunhan nyt pyörittäis ainakin noita pelejä tehokkaasti ja mukisematta! Tuo sopisi budjetiinkin ja on näemmä suht tehokas näytönohjain ja prosessori. Silti arveluttaa onko tuo mitään verrattuna 1000 euron tietokoneisiin, joten kertokaahan arvionne.

    Kiitän
     
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,355
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    143
    ei, ei ole pelitkäyttöön häävi...
    täytä tämä...
    Malli/esimerkkipohja konepaketin kysymiseen:
    Budjetti: 1000-1100€
    Tarvitsetko kasauksen?: En, kasaan itse
    Sisältyykö käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Käyttötarkoitus: Editointi ja kevyt pelailu
    Aiotko kellottaa?: En
    Mitä on jo valmiina?: 500gb sata kovalevy ja HD6950 näyttis
    Optinen asema(DVD/Bluray/ei tarvi): Bluray
    Koneen koko(ATX/mATX/mITX): mITX eli hyvin pieni
    Muuta huomioitavaa:
    -En halua ledejä, koneen tulisi olla hiljainen
    -Ssd kovalevy käyttöjärjestelmää ja muutamaa peliä varten
    -2Tb varastokovo
    -Saksasta tilaus onnistuu
    -Haluan dvb-t digivirittimen sekä wlan-vastaanottimen.
    -Tilaan mielelään jimmsiltä, silentrigistä tai systemastoresta
    -Olisi hyvä jos budjettiin mahtuisi myös Muumilaakson tarinoita dvd
     
  4. dumledoore

    dumledoore Newbie

    Liittynyt:
    14.04.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No voi räkä, taitaa mennä siihen 1000 euroon sitten vai...

    Budjetti: 800-900 euroa mielellään, voi hieman joustaa
    Tarvitsetko kasauksen?: Ehdottomasti
    Sisältyykö käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Käyttötarkoitus: Pelaaminen
    Aiotko kellottaa?: En
    Mitä on jo valmiina?: Ei mitään
    Optinen asema(DVD/Bluray/ei tarvi): DVD
    Koneen koko(ATX/mATX/mITX): ei väliä, keskikokoinen
    Muuta huomioitavaa:
    - Tilaisin mielelläni suomesta

    Siis onko järkevämpää/välttämätöntä kasata pöytäkone pelikättöön kuin ostaa valmiina? Minulle olisi nimittäin helpompaa ostaa valmiina kun en tosiaan noista koneista paljoa tiedä...
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Systemastore

    [​IMG]
     
  6. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    On paljon järkevämpää itse valita osat.
    Setin jonka BPVest linkkasi, kuuluu kasaus.
    Eli käytännössä kuin pakettikone, mutta laadukkailla itse valituilla osilla.
    Valmiisiin pakettikoneisiin kun pakkaavat lyödä todella huonoja osia.
     
    Viimeksi muokattu: 14.04.2014
  7. Pihlis12

    Pihlis12 Active member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1,312
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    dumledoore varmaan haluaisi sen budjetin olevan lähempänä tuota lenovon hintaa?
     
  8. dumledoore

    dumledoore Newbie

    Liittynyt:
    14.04.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No kyllä se budjetti venyy jos on hyvä kone, muttei 1000 euron yli. Kuitenkin haluan sellaisen koneen, joka sitten toimii tehokkaasti pelikäytössä!
     
  9. Pihlis12

    Pihlis12 Active member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1,312
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Siinä tapauksessa kannattaa tutkia että olisko tuo BPVestin tekemä paketti hyvä. Pelikonetta kun hankkii niin tuollainen valmispaketti on huono koska osien vaihto ja paketin päivitys vaikenee.
     
  10. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    709
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Vestin paketissa ei ole muuta vikaa kuin että SSD puuttuu. Mutta sen lisääminen kasvattaa hintaa tai sitten joutuu tinkimään niistä pelitehoista.
     
  11. Legitti

    Legitti Active member

    Liittynyt:
    12.10.2008
    Viestejä:
    1,176
    Kiitokset:
    58
    Pisteet:
    78
  12. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    FX:n tunkeminen osaamattomalle on kyllä varsin typerää, kun yksi harvoista AMD:n eduista (ehkä tärkein niistä?) karsiutuu pois, eli kellotus. Kellottamatta tuonkin setin kanssa menettää 30% tehonlisäyksen, joka on varsin tärkeää.
    Oma ehdotus on emoksi tämä: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_14_618&products_id=86116
    Prossuksi tämä: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_617&products_id=92409
    Muisteiksi nämä: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=57865
    Ja prossujäähyn voi jättää pois, mikäli jonkinnäköinen melu rasituksessa ei ole ongelma.
    Pyörittää viimeisimpiä AC'iä sekä modattua skyrimiä paremmin, kuluttaen vähemmän virtaa.


    Samanlaisessa paketissa nuo liikkeen kasaamatkin tulevat.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2014
  13. Pihlis12

    Pihlis12 Active member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1,312
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    SSD kustantaa sen 60-80€ lisää.
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Hinnan kannalta se on järkevää.

    Tossa taas ei oo mitään järkee. Quad core jota ei pysty kellottaan 180 euroo? Suhteessa noihin kahteen aika älytöntä http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_617&products_id=86113
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_505&products_id=86136

    Lisäks noi muistit on 1.65V.

    Sit päästäänki siihen et Intel setti maksaa liikaa. 182 eurolla toi 4440 on ylihintanen välimalli.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2014
  15. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    Olisikin, emossa ja muisteissa säästämisen jälkeen hinnat ovat tasoissa, mutta suorituskyky ei.
    http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/cpu2013/def/gry.png
    http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/cpu2013/def/internet.png
    http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/cpu2013/def/zaawansowane.png
    Eikä tilanne ainakaan parane kun otetaan suorituskyky/tehosuhde.
    http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/cpu2012/def/energia_gry.png


    AP ei kellota joten kellotettavuus ei tuo mitään lisäarvoa.
    Xeon on juurikin yhtä järkevä, se tuo kutakuinkin 1:1 suhteessa tehoa vrt. hintaansa.

    Kyllä ne 1,5V kulkee.
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Taas noita vanhentuneilla softilla tehtyjä testejä.

    Ei kellota = ei kellota heti. En näe mitään järkee minkä takia nykysiä Intelin prossuja ei kellottais muutaman vuoden päästä. Intel on samaa mieltä ja siks pisti kerroinlukon.

    Virallisesti vaatii 1.65V @ 1600.
     
  17. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    709
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Omakohtaisella kokemuksella voin sanoa että kyllä ne kulkee 1.5V @ 1600, mutta:

    Joten mieluusti sitten ne 1.5V muistit, sillä kokemattomalle kaverille voi olla ylitsepääsemätön homma muuttaa jännitettä tai alentaa ne toimimaan 1333MHz:llä ja jos ei tätä tee ja jos se prossu sattuu hajoamaan niin olisi perin perseestä alkaa kokemattoman kaverin taistelemaan takuun kanssa. Vaikka ei sen 1.65V pitäisi vielä mitään hajoittaa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2014
  18. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    Kaikki nyt on vanhentunutta jos ei AMD komeile kärjessä...
    Tapa se tuokin välttyä minkäänlaiselta todistustaakalta...

    Koska, tietyt ihmiset eivät koskaan halua perehtyä mihinkään ''nörttijuttuihin'', joihin kellottaminen ehdottomasti kuuluu.
    ''En noista koneista tiedä'' epävarmalla kontekstilla antaa suhtautumisen koneisiin vähän liiankin helposti ilmi...
    Enkä toivo, että asiaan perehtymättömät siihen (tai muuhun räpeltämiseen) ryhtyvätkään, ongelmia siitä yleensä seuraa.

    JEDEC 1333MHz / 1,5V standardilla nuo luultavasti tulevat ulos Systemalta.
     
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Kuten väittää Intelin tuplaytimen olevan parempi kuin FX-8350 näillä listoillas. Haluaisin vaan nähdä..
     
  20. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Toiminta jännite XMP tilassa muistaakseni 1.35-1.65V ja tämäkin asetus pitää käydä muuttamassa itse. Muistit ovat joka tapauksessa ilman asetuksien muuttamista BIOS:ssa vakiona 1333MHz taajuudella. Kingstonin muistit toimivat ihan 100% varmuudella siinä missä muutkin muistit ja eivät varmasti vie mitään takuuta pois...

    Aloittaja:

    Ketju ollut yhtä turhaa taas jälleenkerran ja tästä et taida olla hyötynyt mitään? Oletko lämmennyt ajatukselle hommata kone osissa ja kasauttaa liikkeessä? Onko jotain kysymyksiä tähän liittyen? Käyttöjärjestelmän asennus koituu sinun hommaksi tai maksat liikkeelle "seuraava"-nappulan painamisesta. Selkeitä ohjeita löytyy tähän hommaan kyllä ja autetaan tarvittaessa.
     
  21. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    709
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Minulla oli vakiona 1.65V @ 1600MHz kun koneen sain johtuiko sitten emosta, mutta näin ne oli. Sen vuoksi sainkin ne vaihdettua ilman kustannuksia uusiin kapuloihin. Mutta testasin kyllä niin kulkivat ilman ongelmia 1.5V @ 1600MHz.
     

Jaa tämä sivu