1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys LCD tv:n kuvan kalibrointi?

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi uskis 18.10.2019.

 1. uskis

  uskis Regular member

  Liittynyt:
  11.09.2005
  Viestejä:
  130
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
 2.  
 3. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,164
  Kiitokset:
  122
  Pisteet:
  93
  1pertti kiitti tästä.
 4. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,170
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
  Kannattaa tivata onko palvelu vain samojen arvojen kopiointi tyyliin Tekniikan Maailma vai oikea kalibrointilaitteen avulla suoritettava säätö.
  Nimittäin ammattilainenkaan ei tuota tee ihan viidessä minuutissa.
  Naapurifoorumin kalibrointia

  T: Vesku
   
 5. oskupower

  oskupower Newbie

  Liittynyt:
  22.12.2019
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Vastataan ihan töiden puolesta. Olin melko skeptinen tuosta palvelusta ennen kuin menin töihin. Nyt kun töiden puolesta tuijottelee telkkareita, niin onhan tuo kalibroidun ja kalibroimattoman telkkarin ero merkittävä. Varsinkin, jos katsotaan jotain kuvaa missä tietää miltä värien kuuluu näyttää. esim. jääkiekossa ja jalkapallossa. Siinä eron huomaa silmänräpäyksessä.

  Kalibrointi tehdään Calmanin laitteistolla. Powerilla tehdään ihan aitoja kalibrointeja, ja näitä varten on koulutetut asentajat. Koulutuksia on säännöllisesti. Väriarvot, valkotasapaino jne. säädetään laitteistoilla niin hyviksi, kuin ne on mahdollista saada. Samoin ns. "kuvanparannukset" käydään läpi, jotka usein heikentävät kuvaa. Säätämisen jälkeen meillä ainakin asentaja katsoo vielä tv-kuvaa, että kaikki on virheetöntä. Itse käyn välillä katsomassa miten kalibroinnit etenee, ja ei tuo itseltä luonnistuisi, jos laitteet annettaisiin käteen.

  Lisäksi tuosta saa kalibrointiraportin mukaan, jossa on kaikki muutetut asetukset. Tuodaan meille jälkikäteenkin telkkareita säädettäväksi.

  Kalibroinnin jälkeen ei ainakaan tarvitse miettiä, saisiko tv:stä jotenkin parempaa kuvaa irti. Eihän tuo ilmaista ole, mutta mikäpä palvelu on, mikä vaatii erikoislaitteistoa, tilat ja ammatitaitoa?

  Kalibrointia on vaikea suositella käyttöön esim. lastenhuoneeseen, jossa katsotaan animaatioita ja pelataan pleikkaa. Mutta jos telkkarilla katsotaan elokuvia, sarjoja ja urheilua, niin ehdottomasti.
   

Jaa tämä sivu